Kant-en-klaar hagen planten: de voordelen

Kant-en-klaar hagen planten: de voordelen

Heeft u al kennis gemaakt met onze kant-en-klaar hagen? Jawel, het is precies wat u denkt: een haag die, wanneer hij geleverd wordt bij u thuis, al helemaal klaar is om geplant te worden. De haag groeit ergens anders totdat hij de goede hoogte heeft bereikt om een echte haagplant genoemd te kunnen worden! Dat is voor u ideaal, want als u zelf een haag zou planten duurt het jaren voordat hij eindelijk hoog genoeg is. Nu hoeft u slechts de kant-en-klaar plant in de grond te zetten in uw tuin en u heeft direct een prachtige haag! Heel praktisch als u uw tuin op een natuurlijke manier wilt omheinen en het liefst zo snel mogelijk, of als u geen tijd heeft om steeds in de tuin te staan om uw haag te verzorgen.

Er is steeds meer vraag naar kant-en-klaar hagen. Hoewel ze wat prijziger zijn dan onze andere hagensoorten zijn er natuurlijk ontelbare voordelen. Besparing van tijd, snel resultaat, maar natuurlijk ook gemak en eenvoud. In onze webshop bieden wij kant-en-klare versies aan van onze meest populaire en bestverkopende haagplanten. Natuurlijk is onze tijdloze buxus sempervirens er één van, maar er valt nog veel meer te ontdekken. Wij raden u aan eens een kijkje te nemen, dan ziet u wat er allemaal mogelijk is!

Kant-en-klaar hagen planten: hoe moet u te werk gaan?

Kant-en-klaar hagen planten: hoe moet u te werk gaan?

Na een aantal jaren bij onze kwekers zijn de kant-en-klaar hagen klaar voor verzending, maar als uw haag eenmaal bij u thuis geleverd is, is dat pas het begin. Dan moet uw prachtige haag de tuin nog in! Uw haag wordt geleverd in een kartonnen verpakking. U kunt uw haag met verpakking en al in de grond zetten, het karton is namelijk gemaakt van organisch, afbreekbaar materiaal! Dat scheelt verder ook een hoop gedoe, de plant blijft zo mooi overeind staan en u loopt niet het risico per ongeluk de wortels te beschadigen bij het verwijderen van de verpakking. Zorg er trouwens wel voor dat u uw haag niet met vorst plant. Graaf een geul die ongeveer dertig centimeter diep is. Er moet een centimeter ruimte overblijven tussen de bovenkant van de verpakking en de rand van de geul. Daarna moet u de bij uw haagplant geleverde palen en beugels erbij halen. Zet de palen in een rechte lijn in de grond, met ongeveer 130 centimeter aftstand tussen de palen. Dan plant u de haag met verpakking en al in de geul, strooi er goede kwaliteit tuinaarde op en zorg dat er geen zand bijkomt. Als laatste monteert u de beugels aan de palen en maakt deze vervolgens vast aan het raster.

 de kant-en-klaar hagen

…en u bent alweer klaar! Zo simpel is het om een kant-en-klaar haag in uw tuin te planten. Nu kunt u genieten van het resultaat. U zult er geen spijt van hebben dat u heeft gekozen voor een kant-en-klaar haag van Haagplanten.net. Wij zorgen dat de hagen de best mogelijke verzorging krijgen, zodat ze tegen alles bestand zijn en u weinig moeite hoeft te doen om ze te onderhouden. Natuurlijk moet u wel even kijken wanneer u uw haagplant moet snoeien, hoeveel water hij nodig heeft en waar hij absoluut niet tegen kan. Dan weet u zeker dat u nog lang plezier zult hebben van uw haag!