Wintergroene liguster

De ligusterhaag kan het beste middelgroot worden. De bladeren zijn langwerpig rond van vorm en helder groen van kleur. De haagliguster groeit op alle soorten grond en zowel in de volle zon als in half schaduw. De haagliguster van de soort Ligustrum Vulgare Atrovirens verliest zijn bladeren in de winter niet of nauwelijks. Om een mooie haag te verkrijgen adviseren wij u om de haagplanten 20 cm uit elkaar te planten. De jonge planten direct na het planten flink water geven en dit regelmatig herhalen. De haag twee keer per jaar snoeien (in mei en september). De ideale hoogte van de haag ligt tussen de 50 cm en de 150 cm. Meer over snoeien en planten vindt u op ligusterhaag planten en liguster snoeien.  

Wintergroene Liguster

Wintergroene Liguster kopen

Wilt u een ligusterhaag kopen en is uw oog gevallen op de Wintergroene Liguster? U bent zeker niet de enige! Volg de afbeelding hieronder en bestel vandaag nog uw nieuwe ligusterhaag.

Liguster haag: 'atrovirens'

Winterharde LigusterLigustrum vulgare 'atrovirens' (Wintergroene Liguster 'atrovirens') is een populaire semi wintergroene plant. Semi wintergroen betekent dat de Wintergroene Liguster 'Atrovirens' in strenge winters (een deel van) zijn blad verliest. De Wintergroene Liguster 'Atrovirens' past prima in landelijke gebieden en biedt, zoals alle Ligusters, ook een schitterende plek voor vogels om hun nesten te bouwen. De Wintergroene Liguster 'Atrovirens' heeft redelijk smal, langgerekt blad. De bladeren en bloemen van deze soort zijn giftig wanneer ze gegeten worden. Het belangrijkste verschil tussen deze soort en de Ligustrum vulgare (Gewone liguster) is dat de Wintergroene Liguster 'Atrovirens' in de winter minder blad verliest. Benieuwd naar de andere soorten ligusterhaag van Haagplanten.net? Volg de link en lees er alles over!