Haagplanten informatie

Haagplanten informatie

Haagplanten.net heeft de ambitie om meer te zijn dan alleen een webshop. We willen dat u bij ons ook terecht kunt voor informatie over haagplanten. Die informatie kunt u dan natuurlijk weer gebruiken om te besluiten, welke haagplanten u gaat kopen; ook helpt onze informatie u bij het verzorgen van uw haag en vanzelfsprekend ook bij het planten ervan.

Juiste informatie over haagplanten

Juiste informatie over haagplanten

Voor ons is het een zaak van eer en goed fatsoen dat de informatie die wij over onze haagplanten geven, de juiste is. We hebben gemerkt dat er op andere websites soms onwaarheden worden verkondigd, ongetwijfeld niet uit slechte wil, maar uit onkunde en een tekort aan ervaring. Fouten maken is menselijk, maar wie de ervaring heeft die Haagplanten.net heeft, zal ze niet gauw meer maken; onze informatie is dus betrouwbaar.

Voor onze haagplanten-informatie vertrouwen we dus op onze eigen ervaring met dit mooie product, maar natuurlijk raadplegen we ook andere bronnen, om zo een compleet mogelijk beeld te kunnen geven van onze planten. Onze bronnen zijn gerenommeerde publicaties over tuinen en hagen, bekende specialisten op dit gebied en natuurlijk ook onze kwekers, waarmee we altijd in contact staan.

Haagplanten achtergrondinformatie

Haagplanten achtergrondinformatie

De informatie die u op Haagplanten.net vindt is vaak praktisch van aard: deze of gene plant verdraagt vochtige grond slecht, die andere plant moet u maar niet in de zon zetten, en snoeien doet u liever niet in de winter – de praktische info die u nodig hebt om te bepalen waar u uw heg zult planten en hoe u uw haag verzorgt. Maar daarnaast geven wij ook graag achtergrondinformatie over onze planten, bijvoorbeeld over de herkomst van de plant en over de geschiedenis.

Behalve dat dit leuk om te lezen is, heeft deze achtergrondinformatie heeft zeker ook nut. Hoe meer u over de achtergronden van uw haagplant weet (bijvoorbeeld over de groei in het wild, of over de totstandkoming van de cultivars), hoe beter u zelf zult kunnen inschatten wat goed is voor uw plant. De algemene regel is immers: hoe beter u de natuurlijke omstandigheden nabootst, hoe beter uw plant zal gedijen.

Informatie op Haagplanten.net

Informatie op Haagplanten.net

Waar vindt u de informatie op Haagplanten.net? Dit hangt af van de informatie die u zoekt. Algemene informatie over haagplantensoorten, handige tips voor de tuin en meer van dit soort onderwerpen vindt u links onderaan iedere pagina, in het blok “Haagplanten Informatie”. Hier kunt u dus altijd eenvoudig naartoe navigeren, waar u ook bent in onze site. In dit blok vindt u ook al meteen informatie over enkele bijzonder populaire hagen.

Plantspecifieke informatie, bijvoorbeeld over de taxushaag, beukenhaag of over coniferen - dus artikels die echt over één soort hagen gaan - vindt u ergens anders, namelijk in de categorieën van onze webshop. Dat betekent dus dat op de pagina waar u planten kunt kopen, meteen ook de informatie over die planten staat. Dat is natuurlijk wel zo handig. De pagina’s over plantensoorten vindt u in het menu dat bovenaan iedere pagina aanklikbaar is. Ook hier kunt u dus altijd naartoe.

Haagplanteninformatie delen

Haagplanteninformatie delen

De informatie die op Haagplanten.net staat is voor iedereen beschikbaar. U kunt deze informatie dus altijd delen met andere geïnteresseerden. De makkelijkste manier om dit te doen is het aanklikken van de knop en het bericht dan delen op een sociaal medium, bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Zo bereikt onze informatie ook mensen die anders nooit op onze site komen en dat zien wij graag!

Lees alles over onze planten! Wij hebben voor u hieronder de onderwerpen op een rijtje gezet: