Haagplanten Ilex Aquifolium

Hulst

Hagen van Heesters: Hulst

Ilex ofwel hulst kenmerkt zich doordat ze uitstekend geschikt zijn voor het gebruik als haagplant. De hulstsoorten die Haagplanten.net aanbiedt zijn allemaal bladhoudend en uitstekend geschikt voor gebruik als haagplant. De stekelige bladeren maken hulst hagen na enkele jaren vrijwel ondoordringbaar. Hulst is winterhard en kan ook worden toegepast in gemixte hagen.

Hulst met rode bessen

Ilex aquifolium is een klassieke struik met donkergroen, glanzend  en stekelig blad. Het zijn de oudere bladeren die stekels ontwikkelen. Hulsthaag wordt van oudsher toegepast om ongenode gasten tegen te houden. De mooie, rode bessen die van september tot maart aan deze heesters groeien, hebben naam en faam in kerststukken en winterse bloemdecoraties. Hulst verdraagt snoeien goed en is prima geschikt als haagplant. Bij het snoeien zijn dikkere handschoenen en beschermende kleding nodig om u te beschermen tegen het stekelige blad. De vruchten van Hulst zijn giftig, evenals de rest van de plant.

 

 

 

Hulst met zwarte bessen

De Ilex aquifolium ‘Alaska’ ofwel Hulst 'Alaska' is een kegelvormig groeiende Ilex. De Hulst 'Alaska' kan 5 tot 6 meter hoog worden en heeft net als de normale Ilex aquifolium, de gewone Hulst, een bedoornde bladrand. Ook bij deze cultivar zijn de jonge bladeren minder gedoornd. De Hulst 'Alaska' verdraagt snoeien goed en is prima geschikt als haagplant.  De zwarte bessen van Hulst 'Alaska' zijn giftig, evenals de rest van de plant.