Waarom kiezen voor een kant-en-klare laurierhaag?

2 augustus 2019
Waarom kiezen voor een kant-en-klare laurierhaag?

De laurierkers is een geliefde haagplant. Het feit dat hij wintergroen is maakt hem erg populair, zeker in combinatie met zijn luxueuze uitstraling. De laurierkers gaat uitstekend samen met verschillende tuinontwerpen en is niet heel lastig te onderhouden. Maar waarom zou u kiezen voor een kant-en-klare laurierhaag? We vertellen u graag wat de voordelen zijn van het aanplanten van de laurierkers.

Waarom kiezen voor de laurierkers?

De laurierkers mag met recht een van de mooiste haagplanten in ons assortiment worden genoemd. Het relatief grote, glanzende en leerachtige blad geeft uw tuin een luxe karakter zoals geen enkele andere haagplant dat doet. Een laurierhaag aanplanten is goed gebleken tegen luchtvervuiling, fijnstof en geluidsoverlast van nabijgelegen autowegen. Daarnaast is met de laurierkers ook prima een hogere privacyhaag aan te leggen. Het wintergroene blad beschermt u het hele jaar rond tegen nieuwsgierige blikken van buren en voorbijgangers. De laurierkers groeit uit tot een zichtdichte haag die uw tuin op fraaie wijze verrijkt. Niet zo vreemd dus, dat veel tuiniers gecharmeerd zijn van de laurierkers.

Daarnaast is de laurierkers vrij goed te onderhouden en kan hij op verschillende bodems prima gedijen. Houd er rekening mee dat de laurierkers gevoelig is voor natte voeten: hier houdt hij niet van. De meeste soorten laurierkers zijn tevreden met 1 à 2 jaarlijkse snoeibeurten. Ook is het raadzaam om deze haagplant twee maal per jaar te bemesten met organische tuinmest, bij voorkeur na de snoei. Zo blijft de laurierhaag in optimale conditie. De laurierhaag vraagt dus wel wat verzorging, maar nauwelijks meer dan andere haagplanten, al hangt het er natuurlijk wel van af welke soort laurierkers u kiest.

Welke soorten laurierkers zijn er allemaal?

Als u al eens rondgekeken heeft in onze webwinkel zal u ongetwijfeld opgevallen zijn dat er verschillende soorten laurierkers in ons assortiment te vinden zijn. Een populaire lauriersoort is de Portugese laurier. Deze lauriersoort gaat iets slanker op dan veel andere soorten. Ook heeft hij een schitterende, diepgroene kleur. De Portugese laurier heeft langwerpige, enigszins smalle bladeren en een bijzonder elegante uitstraling. We kunnen met recht stellen dat de Portugese laurier ook gelijk een van de mooiste lauriersoorten is. Natuurlijk blijft het niet bij deze lauriersoort. Er zijn vele andere typen laurierkers in onze webwinkel te vinden.

Zo zijn er ook nog de laurierkers ‘Novita’ en ‘Rotundifolia’. Deze lauriersoorten lijken erg op elkaar. De laurier ‘Novita’ wordt gezien als een verbeterde versie van de ‘Rotundifolia’, al zijn beide soorten erg sterk. Deze soorten laurierkers hebben een groot, geluiddempend blad en geven uw tuin gegarandeerd die mondaine uitstraling waar u naar op zoek bent. De laurierkers ‘Genolia’. Deze soort blijft van zichzelf smal doordat hij groeit met opgaande takken. Dat is heel handig wanneer u een smallere haag ambieert. De laurierkers ‘Herbergii’ wordt geroemd doordat hij bloeit met schitterende, witte bloemetjes die mooi afsteken bij het glanzende, donkergroene blad.

De laurier ‘Caucasica’ is ook zeer fraai om te zien. Daarnaast is dit een lauriersoort die bijzonder snel groeit en eigenlijk op alle standplaatsen kan staan: of dit nu in de volle zon of in de schaduw onder de bomen is. De laurier ‘Etna’ is een compact groeiende lauriersoort die mooie, diepglanzende bladeren heeft. Dit maakt deze lauriersoort zeer geliefd bij tuiniers met diverse tuinontwerpen. Eigenlijk heeft elke lauriersoort zo zijn eigen charme. Neem de recent in ons assortiment opgenomen laurierkers ‘Mano’. Deze sierlijke haagplant is vooral te gebruiken in de wat lagere heggen tot 150 centimeter hoogte.

Hetzelfde geldt overigens voor de laurierkers ‘Otto Luyken’ en ‘Zabeliana’. Doordat deze soorten langzamer groeien en ook laag blijven zijn ze uitermate geschikt om in de kleine tuin aan te planten. Tot slot is er nog de laurierkers ‘Elly’. Ook dit is een lauriersoort die smal blijft door de opgaande takken. De laurierkers ‘Elly’ is zeer compact en zichtdicht. Dit maakt hem ideaal om een privacyhaag mee aan te leggen. De maximale hoogte van de laurier ‘Elly’ is 350 centimeter. Kijk voor ons volledige aanbod van laurierkers eens op uw gemak in onze webshop rond. U leest daar alle kenmerken van de verschillende typen.

Waarom een kant-en-klaarhaag?

Nu we weten welke soorten laurierkers er allemaal verkrijgbaar zijn, is het leuk om wat dieper in te gaan op de kant-en-klare laurierhaag. Regelmatig ontvangen we namelijk de vraag waarom de kant-en-klaarhaag nu precies zo handig is en wat de voordelen zijn. Eigenlijk spreekt het voor zich: een kant-en-klare laurierhaag bestaat uit volwassen, volgroeide haagelementen die samen voor een haag op de door u gewenste hoogte zorgen. U hoeft dus geen jaren te wachten tot jonge laurierplanten zijn uitgegroeid tot een volwassen heg. Dit heeft meerdere voordelen. Zo kunt u direct van uw privacy genieten na het verwijderen van een oude schutting of heg.

Een kant-en-klare laurierhaag is ook handig wanneer u net bent verhuisd en uw tuin nog helemaal kaal is. Een haag is meestal toch de omlijsting van uw tuinontwerp. U kunt het zien als een prachtig schilderij dat helemaal afgemaakt wordt door een mooie, stijlvolle lijst. Dit maakt het kunstwerk compleet. Er zijn vele soorten laurier als kant-en-klaarhaag verkrijgbaar. Denk onder meer aan de laurier ‘Herbergii’, ‘Caucasica’ en de Portugese laurier. Voor ons volledige aanbod kunt u het beste even in de webwinkel kijken. Onze kant-en-klare laurierkers heeft op de kwekerij de allerbeste verzorging gekregen van onze vakkundige kwekers.

Hierdoor kunnen we u garanderen dat u gezonde en sterke haagelementen krijgt waarvan u nog lange tijd kunt genieten. Een fraaie, elegante en vitale haag begint altijd bij Haagplanten.net.