Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Uitstekende redenen om een beukenhaag te kopen

Beukenhaag kopen

Uitstekende redenen om een beukenhaag te kopen

Wanneer u een nieuwe haag gaat uitzoeken, bekijkt u vaak meerdere haagplanten. U weegt voor- en nadelen van elke heester tegen elkaar af en kijkt wat goed bij uw tuinontwerp past. De beukenhaag is al sinds jaar en dag een populaire keuze onder tuiniers. En eerlijk is eerlijk: er zijn ook uitstekende redenen om een beukenhaag te kopen op te noemen. Zo past de beuk eigenlijk heel goed bij verreweg de meeste tuinstijlen. Ook is de haagplant prima te snoeien en te onderhouden. We vertellen u graag wat andere goede redenen om een beukenhaag aan te planten in uw tuin.

De beukenhaag: bijzonder mooi
In het najaar wordt de beukenhaag gekenmerkt door zijn schitterende herfstkleuren.

De beukenhaag: bijzonder mooi

Laten we beginnen met een hele goede reden: de beuk (Fagus sylvatica) is natuurlijk een bijzonder mooie haagplant met een ietwat romantisch voorkomen. Tijdens de lente en de zomer draagt hij fier zijn frisgroene, lichtglanzende blad. In het najaar wordt de beukenhaag gekenmerkt door zijn schitterende herfstkleuren. Dit ziet er spectaculair uit en zorgt ervoor dat de beukenhaag in geen enkel seizoen gaat vervelen. ’s Winters houdt de beukenhaag zijn dorre blad vast, waardoor hij u ook in de koude periode van de nodige privacy voorziet. Officieel is de beuk een bladverliezende haagplant, maar hij laat eigenlijk nooit al zijn blad vallen.

Daarnaast kan de beukenhaag in diverse tuinontwerpen worden aangeplant. De beuk laat zich uitstekend combineren met verschillende andere bomen, struiken en planten. Of u nu een landelijke, natuurlijke of wat meer klassieke tuinstijl heeft: een beukenhaag zal altijd fantastisch staan als omlijsting van uw erf. Voor een mooi effect kunt u wintergroene en bladverliezende beplanting met elkaar combineren. De beuk leent zich hiervoor prima. Hij creëert een natuurlijke en bovenal warme sfeer in uw tuin, en dat gedurende elk seizoen! Naast als haagplant kunt u de beuk ook als leiboom kopen. Leibomen zijn momenteel bijzonder populair en staan nagenoeg overal mooi.

Eenvoudig te snoeien en te onderhouden
De beukenhaag is eenvoudig te snoeien en te onderhouden. Erg veel eisen aan de grond stelt hij niet.

Eenvoudig te snoeien en te onderhouden

De beukenhaag is eenvoudig te snoeien en te onderhouden. Erg veel eisen aan de grond stelt hij niet, al houdt de haagplant niet van natte voeten. Heeft u een erg natte bodem in uw tuin? Dan kunt u beter kiezen voor de haagbeuk. Deze haagplant lijkt in veel opzichten op de beukenhaag, met als verschil dat hij zijn dorre blad ’s winters wel laat vallen. Ook kunt u subtiele verschillen in het blad van beide planten waarnemen. De beukenhaag kan jaarlijks 1 à 2 maal worden gesnoeid. In het voorjaar, en vervolgens in het najaar weer. Zo gaat de beukenhaag strak en netjes de winter in.

Daarnaast is een jaarlijkse bemesting erg goed om uw beukenhaag gezond en sterk te houden. Door de beuk te bemesten blijft zijn blad mooi groen en blijven de takken gezond. U kunt de beukenhaag het beste na de snoei bemesten. Zo herstelt de beuk zich sneller na dit snoeigeweld. Hoewel snoei bijzonder goed verdragen wordt door de beukenhaag, hebben haagplanten er toch altijd wel iets van te lijden. Door de bodem waarin uw haag staat goed gezond en voedingsrijk te houden voorkomt u problemen. Eventueel kunt u de beuk in het najaar nog wat mest geven.

Een voordelige haagplant
Een mooie haag moet immers wel betaalbaar blijven.

Een voordelige haagplant

Wat de beukenhaag ook voor veel mensen aantrekkelijk maakt, is dat de haagplant voordelig in aanschaf is. Zeker wanneer u ervoor kiest om de beuk met blote wortel aan te schaffen kan dit behoorlijk wat geld schelen. Let op: haagplanten met blote wortel zijn enkel gedurende het winterseizoen verkrijgbaar. Ook wanneer u voor een beuk met kluit of in pot kiest, is dit nog steeds goedkoper dan veel andere haagplanten. Hetzelfde geldt overigens voor de haagbeuk, mocht u die liever kopen. Voor beide haagplanten geldt dat u voor de relatief kleine prijs iets heel mooist terugkrijgt: een tuinafscheiding om trots op te zijn.

Bij Haagplanten.net doen we altijd alle moeite om de prijs zo vriendelijk mogelijk te houden. Een mooie haag moet immers wel betaalbaar blijven. Onze prijzen doen overigens niets af aan de kwaliteit die u van ons mag verwachten. Onze haagplanten worden met veel liefde en zorg opgekweekt tot gezonde en sterke heesters waarvan u nog een lange tijd kunt genieten. Koopt u haagplanten in onze webwinkel? Dan worden deze speciaal voor u gerooid. Ze komen direct vanuit de kwekerij uw kant op, zodat de conditie van de planten er niet op achteruitgaat. Op deze manier voldoen we aan de allerstrengste kwaliteitseisen.

Beukenhaag online kopen
In onze webwinkel vindt u zowel de groene als de rode beuk.

Beukenhaag online kopen

De groene beukenhaag is bij veel mensen wel bekend, maar wist u dat u ook kunt kiezen voor een rode beukenhaag? In onze webwinkel vindt u zowel de groene als de rode beuk. Sommige tuiniers kunnen niet kiezen en gaan liever voor een gemengde haag. Dit geeft een bijzonder mooi effect. De rode beukenhaag komt minder vaak voor dan de groene, dus wanneer u op zoek bent naar een originele haagplant die niet in elke tuin voorkomt, is deze optie zeker het overwegen waard. In onze webwinkel kunt u snel en eenvoudig online de beukenhaag naar keuze kopen.

Daarnaast is het mogelijk om een kant-en-klare beukenhaag te kopen. Deze bestaat uit volgroeide haagelementen die samen direct een mooie en volwassen haag vormen. De beuk is verkrijgbaar met blote wortel, kluit of in pot. U kunt kiezen uit verschillende hoogten. Heeft u nog vragen over de beuk, of over onze andere bladverliezende haagplanten? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag bij het vinden van een schitterende tuinafscheiding!