Tijd voor een nieuwe haag? Overweeg dan eens Portugese laurier!

13 november 2018
Tijd voor een nieuwe haag? Overweeg dan eens Portugese laurier!

Wanneer uw oude haag zijn beste tijd heeft gehad, is het tijd voor het uitkiezen van een nieuwe tuinafscheiding. U heeft vandaag de dag veel keuze: wilt u een wintergroene haag of toch liever een die zijn blad verliest in de winter? De haag bepaalt voor een groot deel de uitstraling van uw tuin. Uw tuinafscheiding creëert, samen met de andere beplanting, sfeer in de tuin. Om u een eindje op weg te helpen bij de keuze voor een haag, lichten we graag een bijzondere haagplant uit: de Portugese laurier. Deze wintergroene heester staat bekend om zijn luxueuze uitstraling. Maar wat maakt de Portugese laurier nu precies de ideale haagplant?

De Portugese laurier is wintergroen

Steeds meer tuiniers zien het voordeel in van een wintergroene heg. Het jaar rond een groen uitzicht hebben is niet alleen prachtig, het brengt ook variatie aan in uw tuin. Wanneer u bladverliezende struiken combineert met wintergroene beplanting geeft dat uw tuin meer diepte en karakter. De Portugese laurier combineert fijn met allerlei andere soorten planten en struiken. U kunt dus eindeloos variëren met de Portugese laurier en uw tuin op deze manier het karakter geven dat u wenst.

De Portugese laurier groeit nagenoeg overal goed

Een veeleisende haagplant is de Portugese laurier niet op het gebied van de bodem waarin hij wordt geplant. Hoewel hij niet van te natte voeten houdt, gedijt hij nagenoeg op elke grondsoort prima. Ook in drogere bodems gaat het de Portugese laurier erg goed af. Ook wat betreft zijn standplaats heeft deze heester geen bijzondere eisen. Of hij nu in de zon, schaduw of halfschaduw staat: de Portugese laurier vindt het allemaal best. Dit maakt deze haagplant aantrekkelijk om aan te planten in veel verschillende soorten tuinen.

Een haagplant met een luxueus karakter

De Portugese laurier heeft een schitterende, luxueuze uitstraling. Wanneer u op zoek bent naar een haagplant die uw tuin een verzorgd en mondain karakter geeft, is de Portugese laurier hiervoor uitstekend geschikt. Het langwerpige, diepgroene blad is glanzend en sierlijk. De twijgen van de haagplant zijn dieproze. De combinatie van deze twee kleuren geeft de plant een bijzondere uitstraling die erg aantrekkelijk is. Daarnaast groeit de Portugese laurier een stuk slanker dan veel andere soorten laurierkers. Hierdoor ligt het aanleggen van een smallere haag binnen handbereik. Met snoei is de Portugese laurier prachtig in vorm te houden, waardoor hij het hele jaar door verzorgd oogt.

De Portugese laurier: aantrekkelijk voor vogels en vlinders

In het voorjaar komt de Portugese laurier in bloei. Zijn bloemetjes zijn klein en wit. De bloei is subtiel, maar verspreidt wel een sterke geur. Bijen en vlinders worden sterk aangetrokken door deze geur. Wanneer u op zoek bent naar een haagplant die uw tuin tot leven brengt is de Portugese laurier dus een goede keuze. Na de bloei verschijnen er kleine bessen aan de takken van de Portugese laurier. Deze bessen zijn een smakelijke traktatie voor vogels. Wanneer u Portugese laurier aanplant zal uw tuin dus met regelmaat worden bezocht door vogels, vlinders en bijen.

Een privacyhaag met de Portugese laurier

De Portugese laurier is mooi dicht vertakt. Dit zorgt ervoor dat een Portugese laurierhaag zichtdicht is en op deze manier uw privacy garandeert. Wanneer u op zoek bent naar een privacyhaag is de Portugese laurier een uitstekende keuze. Deze haagplant is geschikt voor het aanleggen van middelhoge tot hoge hagen, waardoor u een wintergroene plantenmuur creëert die nieuwsgierige blikken van voorbijgangers buiten de deur houdt.

Portugese laurier online kopen

Portugese laurier is volop verkrijgbaar in onze webshop. De Portugese laurier die u online bij ons kunt kopen is in topconditie. Daarnaast zijn onze haagplanten altijd goed vertakt. U vindt bij ons haagplanten in pot of met kluit. Van jonge plantjes tot wat grotere planten, er zit altijd wel iets voor u bij. Wilt u niet wachten tot jonge planten uitgegroeid zijn tot een zichtdichte haag? Dan kunt u ook kiezen voor een kant-en-klare Portugese laurierhaag. U plant dan direct een volgroeide haag aan waar niet doorheen te kijken valt. Een mooie oplossing wanneer u snel een wintergroene tuinafscheiding nodig heeft!