Thuja kant en klaar kopen: dit zijn de opties

6 maart 2020
Thuja kant en klaar kopen: dit zijn de opties

De thuja is één van de meest aangeplante coniferen. Dat is ook niet heel gek: de thuja is namelijk een prachtige, wintergroene haagconifeer waarmee u uw tuin een stijlvol voorkomen geeft. U wilt thuja kant en klaar kopen, maar u weet niet precies wat uw opties zijn? Dan vertellen we u graag welke soorten thuja kant en klaar verkrijgbaar zijn en in welke maten. Overtuigd? Dan kunt u direct door naar onze webshop om de thuja online te bestellen!

Thuja occidentalis ‘Brabant’ kant en klaar kopen

Een van de soorten thuja die online verkrijgbaar is, is de Thuja occidentalis 'Brabant'.

Thuja occidentalis 'Brabant' kant en klaar kopen

Een van de soorten thuja die online verkrijgbaar is, is de Thuja occidentalis 'Brabant'. Deze stoere conifeer heeft een robuuste uitstraling en groeit tot wel 30 centimeter per jaar. Hij heeft een wat bredere, meerstammige groei. Hierdoor groeit hij relatief snel uit tot een zichtdichte tuinafscheiding. Gaat dat u toch niet snel genoeg? Dan kunt u de thuja 'Brabant' ook kant en klaar kopen. U kunt kiezen voor een thujahaag op een hoogte van 160-170 of 200 centimeter. Voor welke hoogte u het beste kunt kiezen hangt af van uw wensen. Ook kan een hogere haag wat beklemmend overkomen in een kleine stadstuin.

Voor optimale privacy in uw tuin is een coniferenhaag op 200 centimeter hoogte de beste keuze. Zo houdt u blikken van voorbijgangers moeiteloos buiten de deur en kunt u volop in en van uw tuin genieten. Voor kleinere tuinen of tuinen met weinig lichtinval adviseren we om te kiezen voor de haag op een hoogte van 160 tot 170 centimeter.

Thuja occidentalis ‘Smaragd’ kant en klaar kopen

Ook de Thuja occidentalis 'Smaragd' is kant en klaar verkrijgbaar in onze online winkel.

Thuja occidentalis 'Smaragd' kant en klaar kopen

Ook de Thuja occidentalis 'Smaragd' is kant en klaar verkrijgbaar in onze online winkel. U kunt de thuja ‘Smaragd’ op een hoogte van 180 centimeter kopen. Uiteraard kunt u ervoor kiezen om de coniferen in het snoeiseizoen na de aanplant een stukje terug te snoeien. Ook zal een kant en klaarhaag na het planten gewoon doorgroeien. Wilt u uiteindelijk een thujahaag van 200 centimeter of meer in uw tuin hebben staan? Dan is deze kant en klare coniferenhaag een prima begin. De thuja 'Smaragd' valt op door zijn intense, smaragdgroene kleur.

Daarnaast kent hij een slanke groeivorm waardoor hij een eleganter voorkomen heeft dan de thuja 'Brabant'. De thuja 'Smaragd' groeit gemiddeld slechts 20 centimeter per jaar. Dit maakt hem ook uitstekend geschikt voor kleinere tuinen. Door voor een kant en klare haag van thuja 'Smaragd' te kiezen bespaart u dus veel tijd: u hoeft immers niet te wachten tot uw jonge thujahaag uitgegroeid is tot een coniferenhaag op de door u gewenste hoogte is.

Thuja plicata ‘Martin’ kant en klaar kopen

De Thuja plicata wordt ook wel de Reuzenlevensboom genoemd.

Thuja plicata 'Martin' kant en klaar kopen

De Thuja plicata wordt ook wel de Reuzenlevensboom genoemd. Dit komt gedeeltelijk door hun snelle groei, maar bovenal door het feit dat deze conifeer bijzonder hoog kan worden. Wilt u een thujahaag van 4 meter of meer in uw tuin hebben staan? Dan is de Thuja occidentalis hiervoor minder geschikt: deze wordt al snel wat dunner aan de bovenkant en zal op deze hoogte geen mooie uitstraling hebben. De Thuja plicata kan daarentegen op een mooie en volle manier erg hoog worden. De thuja 'Martin' is in kant en klare variant verkrijgbaar op een hoogte van 200 centimeter.

Na de aanplant groeit de haag natuurlijk nog hoger. U bepaalt dus zelf wat de uiteindelijke hoogte van de haag wordt. De thuja 'Martin' kent een smalle en slanke groeivorm, wat hem een stijlvolle en ietwat elegante uitstraling geeft. Uiteraard is de wintergroene coniferenhaag wel volledig zichtdicht.

Thuja plicata ‘Excelsa’ kant en klaar kopen

Het gebladerte van de thuja 'Excelsa' is donkergroen.

Thuja plicata 'Excelsa' kant en klaar kopen

De Thuja plicata 'Excelsa' kunt u kant en klaar kopen op een hoogte van 200 centimeter. Deze snelgroeiende conifeer moet echt wel twee maal per jaar worden teruggesnoeid om te voorkomen dat hij zijn jonge, compacte uiterlijk verliest. Het gebladerte van de thuja 'Excelsa' is donkergroen. Deze haagconiferen hebben een wat robuustere groeivorm, waardoor ze een stoerder uiterlijk hebben dan de Thuja plicata 'Martin'. Deze conifeer komt dan ook goed tot zijn recht in middelgrote en grote, landelijke tuinen. De thuja 'Excelsa' verdraagt snoei goed, maar let wel op dat u hem niet tot op het kale hout terugsnoeit.

Dit kan de coniferen onherstelbaar beschadigen: op deze kale plekken ontstaat er dan een lelijk gat.

Thuja plicata ‘Atrovirens’ kant en klaar

Een andere populaire haagplant is de Thuja plicata 'Atrovirens'.

Is de Thuja plicata 'Atrovirens' ook kant en klaar verkrijgbaar?

Een andere populaire haagplant is de Thuja plicata 'Atrovirens'. Deze wintergroene conifeer is zeer winterhard. Temperaturen tot -25 graden Celsius worden fier getrotseerd. Zulke strenge winters komen in Nederland meestal niet voor, maar het betekent wel dat de thuja 'Atrovirens' wel tegen een stootje kan. Net als de andere soorten Reuzenlevensboom groeit hij vrij rap uit tot een hoge, zichtdichte coniferenhaag. Door zijn groeisnelheid van 30 centimeter per jaar is deze conifeer een goede keuze als u snel een mooie coniferenhaag in uw tuin wilt hebben staan.

De thuja 'Atrovirens' is op diverse hoogten verkrijgbaar. Zo kunt u ervoor kiezen om de Reuzenlevensboom 'Atrovirens' aan te schaffen op een hoogte van 150-175 of 175-200 centimeter. In combinatie met zijn snelle groei kunt u dan alsnog snel volop van uw privacy genieten. Ook de andere soorten thuja zijn uiteraard op flinke hoogten verkrijgbaar. Kijk zelf welke soort thuja het beste aansluit op uw persoonlijke tuinwensen.

Heeft u nog vragen over de thuja of kunnen we u verder nog ergens mee helpen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.