Taxushaag kant-en-klaar kopen: dit zijn de opties

26 augustus 2019
Taxushaag kant-en-klaar kopen: dit zijn de opties

Van alle coniferen kan de taxushaag zomaar eens de meest populaire zijn. De taxus onderscheidt zich op meerdere fronten van andere haagconiferen. Zo wordt de taxus gekenmerkt door een diepe, donkergroene kleur. Daarnaast is hij als enige conifeer terug te snoeien tot op het oude hout: de oersterke taxus zal altijd weer uitlopen. Strakke, klassieke tuinafscheidingen worden met de taxus probleemloos gecreëerd. Het enige nadeel van de taxus als haagplant is dat hij een vrij trage groeier is. Hierdoor kan het jaren duren voor u een hoge taxushaag in uw tuin heeft staan. Gelukkig is er ook een andere optie: een taxushaag kant-en-klaar kopen.

Welke kant-en-klare taxushaag is geschikt voor mij?
Wanneer u kiest voor een taxushaag kant-en-klaar kiest u voor het ultieme gemak.

Welke kant-en-klare taxushaag is geschikt voor mij?

Wanneer u kiest voor een taxushaag kant-en-klaar kiest u voor het ultieme gemak. U heeft niet alleen in een handomdraai een volgroeide, dichte haag in uw tuin staan, maar profiteert van meer voordelen die een kant-en-klare taxushaag biedt. De taxus is namelijk een haagplant die de eerste jaren na de aanplant redelijk wat verzorging nodig heeft. Zo moet de taxushaag met regelmaat extra vocht toegediend krijgen, maar mag hij ook weer niet te nat staan. Wanneer u voor een kant-en-klare taxushaag kiest, heeft de haag deze extra aandacht al gekregen op de kwekerij. U koopt immers een volgroeide, volwassen haag.

Welke kant-en-klare taxushaag het meest voor u geschikt is hangt af van uw tuinontwerp en eigen voorkeur. We hebben diverse taxushagen kant-en-klaar in ons assortiment. Onze laagste kant-en-klare taxushaag is 70 centimeter hoog. U kunt ook kiezen voor een taxushaag op 80, 100, 120, 150 of 180 centimeter hoogte. Kies altijd voor de haag die de door u gewenste hoogte het dichtst benadert. U kunt de heg na de aanplant altijd een stukje terugsnoeien of hoger laten groeien, afhankelijk van uw wensen. Er is echter zoveel keuze in onze webshop, dat de meeste tuiniers direct tevreden zijn met hun kant-en-klare taxushaag.

Een taxushaag gaat goed samen met diverse tuinontwerpen. We zien de taxus veelvuldig terug in de klassieke, formele tuinstijl. Ook in een natuurlijk, informeel tuinontwerp kan de taxus echter prima worden aangeplant. Het voordeel van een taxushaag is dat deze zich goed laat combineren met diverse andere heesters, bomen en tuinplanten. Hoe u de tuin ook inricht: een taxushaag is altijd een fraaie omlijsting van uw erf. We noemen de taxus ook wel de allrounder onder de haagplanten. De veelzijdigheid van de taxus is wat veel tuiniers dan ook aanspreekt. Een taxushaag geeft uw tuin direct een verzorgde en aangeklede uitstraling.

Hoe plant ik een taxushaag kant-en-klaar aan?
Om een kant-en-klare taxushaag te planten graaft u een diepe geul waar het wortelstel van de haagelementen goed in past.

Hoe plant ik een taxushaag kant-en-klaar aan?

Het is vrij eenvoudig om een taxushaag kant-en-klaar aan te planten. Grote haagelementen die een respectabele hoogte hebben bereikt kunnen echter vrij zwaar zijn, dus raden we wel aan om deze klus met minstens 2 mensen op te pakken. Om een kant-en-klare taxushaag te planten graaft u een diepe geul waar het wortelstel van de haagelementen goed in past. Bij een jonge haag is het nodig om de grond waarin u de coniferen aanplant eerst te verbeteren met compost of tuinaarde. Met een kant-en-klaarhaag is dit niet per se nodig: de haagplanten hebben immers geen extra voeding en mineralen nodig om een groeispurt te maken.

Is er echter sprake van een droge, zeer voedselarme grond? Dan kan het wel raadzaam zijn om dit te doen. Gebruik dan ook aanplantgrond bij het planten van de taxushaag. Bij een te natte grond is het ook belangrijk om de grond eerst goed te draineren voordat u de haag aanplant. De taxus kan immers niet goed tegen natte voeten. Zet de haagelementen vervolgens samen in de grond. Zorg ervoor dat ze netjes en symmetrisch naast elkaar komen te staan. Een scheve haag oogt allesbehalve mooi. Houd er rekening mee dat de haagelementen nog iets naar elkaar toe groeien na het aanplanten.

De haag ziet er een aantal weken na de aanplant nog iets natuurlijker uit dan in het begin. Toch kunt u direct genieten van een schitterend uitzicht op een wintergroene taxushaag. Ook biedt de taxushaag kant-en-klaar meteen de nodige privacy in uw tuin. Heel handig wanneer u een oude heg vervangt, of wanneer u net in een nieuwbouwwoning bent gaan wonen en de tuin nog helemaal kaal is. Wat uw reden ook is om voor een taxushaag kant-en-klaar te kiezen: u zult zeker geen spijt krijgen van uw aankoop. Vele tevreden tuiniers gingen u voor.

Kies voor taxus kant-en-klaar van Haagplanten.net
Wanneer u ervoor kiest om taxus kant-en-klaar te kopen, kunt u dit het beste online doen.

Kies voor taxus kant-en-klaar van Haagplanten.net

Wanneer u ervoor kiest om taxus kant-en-klaar te kopen, kunt u dit het beste online doen. Dit voorkomt dat u zelf zware haagelementen moet vervoeren. Wij vervoeren de kant-en-klare haagelementen op professionele wijze naar uw adres. De taxushaag is zo verpakt, dat hij onderweg niet beschadigd kan raken. Voordat de kant-en-klare taxushaag naar u wordt vervoerd, onderwerpen wij alle haagplanten nog eens grondig aan een laatste kwaliteitscheck. Zo weten we zeker dat u gezonde, sterke en goed vertakte haagplanten ontvangt. Hiermee kunt u een fraaie taxushaag creëren waar u direct volop van kunt genieten.

In de kwekerij hebben de haagelementen de beste verzorging van onze zeer vakkundige kwekers gekregen. Dit heeft geresulteerd in kant-en-klare taxushagen die aan de strengste kwaliteitseisen voldoen. Heeft u nog vragen over de taxus, of wilt u misschien meer weten over onze overige haagplanten? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder. Uiteindelijk hebben we immers hetzelfde doel: u van een haag voorzien die perfect aansluit op uw tuinontwerp en persoonlijke wensen.