Nieuw in ons assortiment: de laurierkers ‘Mano’ en ‘Elly

12 juni 2019
Nieuw in ons assortiment: de laurierkers ‘Mano’ en ‘Elly

De laurierkers is een haagplant die veelvuldig wordt verkocht. Sinds kort kunt u in onze webwinkel ook terecht voor de laurierkers ‘Mano’ en ‘Elly’. Deze twee typen Prunus laurocerasus brengen vele voordelen met zich mee. We vertellen u graag hoe deze soorten laurierkers uw tuin kunnen verrijken. Enkele highlights van de laurier ‘Mano’ en ‘Elly’:

  • Zowel de laurierkers ‘Mano’ als ‘Elly’ zijn zeer winterhard ten opzichte van andere soorten laurierhaag
  • De laurierkers ‘Mano’ is voornamelijk geschikt voor het creëren van lage hagen tot hoogten van 150 centimeter.
  • Beide soorten laurierkers zijn groenblijvend, waardoor u het hele jaar rond van privacy in uw tuin geniet
  • De laurierkers ‘Elly’ is een sierlijke en slank opgaande haagplant die uitstekend geschikt is om smalle, hoge heggen mee aan te leggen. Eigenlijk is dit een sterkere versie van de laurier ‘Caucasica’
  • De laurier ‘Mano’ bloeit met sierlijke, witte en geurige bloemen die een grote aantrekkingskracht op vogels uitoefent

Een hoge of lage laurierhaag

De laurierkers ‘Mano’ is een wintergroene en laagblijvende haagplant die wordt gekenmerkt door een compacte groeivorm. Hij groeit iets minder snel dan veel andere soorten laurier. Gemiddeld kunt u rekenen op een groei van 20 à 30 centimeter per jaar. Dit maakt de laurierkers ‘Mano’ uitstekend geschikt voor de wat kleinere tuinen. Veel andere typen laurier staan juist bekend om hun snelle en brede groei, waardoor ze relatief veel ruimte innemen in uw tuin. Een heg van laurier ‘Mano’ kan een hoogte van ongeveer anderhalve meter bereiken. Ook het blad van deze lauriersoort is iets kleiner dan dat van veel andere soorten.

Met de laurierkers ‘Mano’ kunt u prima een strakke haag met formele uitstraling creëren. De Prunus laurocerasus ‘Mano’ laat zich namelijk goed snoeien. Voor de laurierkers ‘Elly’ geldt juist dat hij een fikse hoogte kan bereiken. Deze elegante, slank opgaande haagplant kan uiteindelijk ongeveer 350 centimeter hoog worden. De laurier ‘Elly’ groeit aanzienlijk sneller dan de laurier ‘Mano’: hij kan wel 40 tot 50 centimeter per jaar in hoogte toenemen. Met de laurier ‘Elly’ legt u een elegante, groenblijvende haag aan die door zijn compacte groei veel privacy in de tuin garandeert. Beide soorten laurier passen goed thuis in zowel formele als wat informelere tuinstijlen.

Winterharde laurierstruiken

De laurier ‘Mano’ en ‘Elly’ zijn alle twee winterharde struiken. Ze zijn nog meer bestand tegen strenge winters dan veel andere soorten laurierkers. Dit maakt deze typen laurier ook bestand tegen langdurige perioden van vorst of sneeuwval. In Nederland is het winterse klimaat over het algemeen vrij mild. Toch kunnen bepaalde haagplanten vorstschade oplopen wanneer de temperaturen wat verder onder nul komen. De laurierkers ‘Mano’ en ‘Elly zijn hier uitstekend tegen opgewassen. Ook tijdens strenge winters hoeft u zich dus geen zorgen te maken over uw haag. Andere soorten laurier zijn overigens ook goed winterhard tot temperaturen van -15 tot -20 graden Celsius.

De laurierkers ‘Mano’ en ‘Elly’ kunnen zelfs temperaturen tot -25 graden Celsius aan, maar van zulke winterse toestanden is in Nederland eigenlijk vrijwel nooit sprake.

Vogelvriendelijke laurierhaag

Zowel de laurierkers ‘Mano’ als de laurier ‘Elly’ bloeien in het voorjaar met subtiele, witte bloemen. De bloesems van de laurier ‘Mano’ verspreiden daarnaast een prettige geur die ook een grote aantrekkingskracht uitoefent op vogels. In het najaar verschijnen er besjes aan zijn takken. Deze bessen zijn voor vogels een smakelijke en voedzame snack. Ook de laurier ‘Elly’ is een interessante haagplant voor vogels. De bessen die in na de bloei aan de takken van dit type laurierkers vormen, zijn eveneens erg geliefd onder vogels. Een vogelvriendelijke haag kunt u dus prima aanleggen met de laurier ‘Mano’ en ‘Elly’.

Vogelvriendelijke heggen zijn momenteel erg populair onder tuiniers. Vaak gaat men ervan uit dat vooral bladverliezende haagplanten interessant zijn voor vogels. De laurierkers is echter een bladhoudend alternatief voor dit soort haagplanten.

Sterke, gezonde soorten laurier

De laurierkers ‘Mano’ en ‘Elly’ zijn sterke en gezonde lauriersoorten. Zoals we al even lieten vallen is de laurier ‘Elly’ eigenlijk een verbeterde versie van de laurierkers ‘Caucasica’. De laurier ‘Elly’ is beter winterhard, minder vatbaar voor ziekten en plagen en over het algemeen iets sterker. Ook de laurier ‘Mano’ is een robuuste laurierstruik die wel tegen een stootje kan. Beide soorten laurierkers zijn niet kieskeurig wat betreft de grond waar ze in worden geplant: ze gedijen op de meeste grondsoorten prima. Standplaatsen in zon, schaduw of halfschaduw zijn allemaal geschikt voor deze lauriersoorten.

Wanneer u geïnteresseerd bent in een stijlvolle haag met een luxueuze uitstraling zijn deze twee soorten laurier uitstekend geschikt voor uw tuin. Uiteraard kunnen zowel de laurier ‘Mano’ als de laurierkers ‘Elly’ ook solitair of in groepen aangeplant worden.

Koop de laurierkers ‘Mano’ en ‘Elly’ nu online in onze webwinkel

De laurierkers ‘Mano’ en ‘Elly’ zijn nu verkrijgbaar in onze webwinkel. Het bestellen van haagplanten online biedt vele voordelen. Wanneer u online laurier bij ons koopt, rooien wij de haagplanten speciaal voor u in een van onze kwekerijen. Zo weet u zeker dat u verse en gezonde planten aangeleverd krijgt. Twijfelt u of de laurierkers ‘Mano’ of de laurier ‘Elly’ wel geschikt is voor uw tuin? Of wilt u graag meer weten over deze haagplanten? Neem dan gerust contact met ons op. Onze professionals denken graag met u mee en helpen u indien gewenst bij het vinden van de haag die echt bij u past.

Een vitale, sterke en goed vertakte haag begint altijd bij Haagplanten.net.