Hoe en wanneer plant ik thuja (levensboom)?

Thuja kopen
Hoe en wanneer plant ik thuja (levensboom)?

U bent op zoek geweest naar een geschikte haagplant om een prachtige erfafscheiding mee te creëren. Daarbij is de keuze gevallen op de thuja, ook wel levensboom genoemd: een statige en oersterke conifeer met een robuust maar toch schitterend uiterlijk. Wanneer u een thujahaag wilt aanplanten rijst vaak als eerste de vraag: hoe en wanneer plant ik thuja (levensboom)?

Thuja 'Smaragd'
Populair
Thuja 'Smaragd'
Thuja occidentalis 'Smaragd'
Vanaf
2,22
arrow-right
Thuja 'Brabant'
Populair
Thuja 'Brabant'
Thuja occidentalis 'Brabant'
Vanaf
2,16
arrow-right
Thuja 'Atrovirens'
Thuja plicata 'Atrovirens'
Vanaf
2,70
arrow-right
Thuja 'Excelsa'
Thuja plicata 'Excelsa'
Vanaf
2,70
arrow-right

Waarom zou ik thuja planten?

De coniferenhaag is een veelvoorkomende haag in tuinen door heel Europa en Noord-Amerika. Niet alleen bieden ze ontzettend veel privacy, maar ook scheppen ze een mooie, natuurlijke sfeer in uw tuin. De levensboom is een conifeer die veel gebruikt wordt als haagplant. Deze coniferen zijn geliefd vanwege hun goede eigenschappen: zo zijn ze krachtig en gezond, passen ze goed bij verschillende tuinontwerpen en vereisen ze geen bijzonder onderhoud. Daarnaast zorgen ze altijd voor een zeer compacte haag. Genoeg redenen om thuja te planten in uw tuin!

Er zijn verschillende soorten levensboom, die allemaal hun eigen unieke eigenschappen hebben, zoals de westerse levensboom 'Brabant', of de reuzenlevensboom 'Martin'. Mocht de thuja toch niet helemaal de plant voor u zijn, dan zijn de onderstaande tips ook toe te passen op andere coniferen zoals de taxus, leylandii en Californische cipres.

Bekijk meer arrow-down
Bekijk minder arrow-up
Waarom zou ik thuja planten?

Thuja planten: wanneer en hoe

De thuja levensboom kan het hele jaar door worden geplant. Het is echter niet verstandig om dit te doen op een dag dat het vriest. Het planten van thuja is geen heel lastig karwei, maar trek er wel een dagje voor uit als u een haag wilt aanleggen. U dient een geul te graven op de plek waar de thujahaag moet komen. Zorg ervoor dat de plantgeul diep genoeg is. Zo past de hele wortelkluit van de boom in de geul. Voeg daarna aanplantgrond of potgrond toe aan de plantgeul. Deze grond bevat mineralen en voedingsstoffen die de thuja levensboom goed kan gebruiken.

Het is aan te raden de wortels eerst even nat te maken voordat u de planten in de grond zet. Let goed op dat de coniferen allemaal goed rechtop staan, en netjes in een rechte lijn. Anders wordt uw haag straks ongelijk, wat zonde zou zijn. Wanneer alle haagplanten in de grond staan is het tijd de geul dicht te graven. Druk de grond goed aan, zodat de bomen stevig in de grond staan. Voorzie de thuja’s daarna ruimschoots van water. Zo krijgen uw planten de allerbeste start en zullen ze zonder moeite uitgroeien tot een prachtige coniferenhaag.

Bekijk meer arrow-down
Bekijk minder arrow-up
Thuja planten: wanneer en hoe

Uw thujahaag in topconditie houden

Uw thujahaag in topconditie houden

Na het planten van een thujahaag in uw tuin wilt u er uiteraard voor zorgen dat de haag in topconditie blijft. Op onze website vindt u meer informatie over het snoeien en verzorgen van de thuja levensboom. De thuja is een haagplant die gemakkelijk te onderhouden is en wel tegen een stootje kan. Uw thujahaag kan dus op een gezonde manier oeroud worden. Samen met de bijna sprookjesachtige sfeer die deze mooie conifeer schept, maakt dit de thuja een van de meest ideale haagplanten voor uw tuin.

loader
Laden...