Een elegante coniferenhaag met de thuja 'Smaragd'

25 februari 2020
Een elegante coniferenhaag met de thuja 'Smaragd'

Coniferenhagen zijn populair in diverse tuinontwerpen. Wilt u een sierlijke coniferenhaag met een elegante uitstraling aanplanten in uw tuin? Dan is de Thuja 'Smaragd' hier uitstekend geschikt voor. We vertellen u graag waarom deze conifeer zich uitstekend leent om een fraaie haag mee te creëren.

Wat is de thuja 'Smaragd' voor haagplant?

Alle thujasoorten zijn bijzonder populair in onze webshop. Zowel de Thuja occidentalis als de Thuja plicata worden veel gebruikt in coniferenhagen.

Wat is de thuja 'Smaragd' voor haagplant?

Alle thujasoorten zijn bijzonder populair in onze webshop. Zowel de Thuja occidentalis als de Thuja plicata worden veel gebruikt in coniferenhagen. Er zijn verschillende soorten thuja onder te verdelen in deze twee categorieën. Denk bijvoorbeeld aan de Thuja occidentalis 'Brabant' of de Thuja plicata 'Atrovirens'. Eén thujasoort die zich op meerdere fronten onderscheidt is de Thuja occidentalis ‘Smaragd’. We vertellen u graag waarom deze conifeersoort weliswaar lijkt op de andere thujasoorten, maar toch net een beetje anders is. Zo wordt het voor u eenvoudiger om te bepalen of de thuja 'Smaragd' goed op zijn plek zou zijn in uw tuinontwerp.

De Thuja occidentalis 'Smaragd' is een conifeer met schitterende, smaragdgroene schubben. Door zijn slanke, elegante groenvorm onderscheidt hij zich moeiteloos van de wat robuustere thujasoorten zoals de Thuja plicata en de Thuja 'Brabant'. Een coniferenhaag van thuja 'Smaragd' oogt ietwat fijntjes. Dit doet overigens niets af aan het feit dat hij wel goed zichtdicht is. Een haag van thuja 'Smaragd' zorgt dan ook voor veel privacy in uw tuin, ook al oogt hij niet al te robuust.

Een mooie haag van thuja 'Smaragd' in uw tuin

Wilt u een mooie en stijlvolle haag van thuja 'Smaragd' in uw tuin? De Thuja occidentalis 'Smaragd' biedt vele voordelen.

Een mooie haag van thuja 'Smaragd' in uw tuin

Wilt u een mooie en stijlvolle haag van thuja 'Smaragd' in uw tuin? De Thuja occidentalis 'Smaragd' biedt vele voordelen. Zo is de haagplant onderhoudsarm en wordt bijna elke grondsoort getolereerd. Langdurige droogte is echter funest voor de thuja 'Smaragd'. Geef uw haag daarom extra water tijdens perioden van droogte en/of hitte. Om een haag van thuja 'Smaragd' een mooi, jong en compact uiterlijk te geven is het nodig hem minstens eenmaal per jaar te snoeien. Voor een extra strakke, formele haag kunt u hem twee maal per jaar snoeien. Gebruik hiervoor schoon en scherp snoeigereedschap.

Ook kunt u de thuja 'Smaragd' bemesten om hem mooi te houden. Zo stimuleert u de haag tevens in zijn groei. De schubben zullen hun mooie groene kleur het hele jaar rond behouden en de haag zal in topconditie zijn. U kunt de haag het beste voorzien van een basisbemesting in het voorjaar. Gebruik hiervoor speciale coniferenmest: deze mest bevat stoffen die de thuja 'Smaragd' goed kan gebruiken. Eventueel kunt u de coniferenhaag in het najaar nogmaals van wat mest voorzien.

Bij welke tuinstijlen past de Thuja occidentalis 'Smaragd'?

De Thuja occidentalis 'Smaragd' doet het bijzonder goed in verschillende tuinstijlen.

Bij welke tuinstijlen past de Thuja occidentalis 'Smaragd'?

De Thuja occidentalis 'Smaragd' doet het bijzonder goed in verschillende tuinstijlen. Dat komt vooral door de veelzijdigheid van de haagconifeer. Zo is hij prima te combineren met andere bloeiende en wintergroene haagplanten. De thuja 'Smaragd' komt goed tot zijn recht in formele tuinstijlen waarbij de tuin wordt omlijst door een strakke haag. Maar ook in een natuurlijk tuinontwerp staat de thuja 'Smaragd' prachtig. Er zijn zelfs cottage tuinen waarbij men een haag van thuja 'Smaragd' gebruikt heeft. De haag werd dan echter niet heel strak gesnoeid, maar men hield het bij één jaarlijkse snoeibeurt.

De thuja 'Smaragd' is het hele jaar door groen. U geniet dus tijdens alle seizoenen volop van uw privacy. Om deze reden kiezen veel mensen graag voor een wintergroene haag, ongeacht hun tuinstijl. De Thuja occidentalis 'Smaragd' is dan een goede keuze. Door zijn zachte uitstraling en mooie groene kleur gaat hij goed samen met andere beplanting en is uw tuin uiteindelijk helemaal in harmonie.

Thuja occidentalis 'Smaragd' kant en klaar kopen

Een ander voordeel van de Thuja occidentalis 'Smaragd' is dat deze kant en klaar kan worden gekocht.

Thuja occidentalis 'Smaragd' kant en klaar kopen

Een ander voordeel van de Thuja occidentalis 'Smaragd' is dat deze kant en klaar kan worden gekocht. Een kant en klaar haag is een volgroeide haag op de door u gekozen hoogte. De volwassen haagplanten vormen samen haagelementen die zichtdicht en vol van structuur zijn. Kant en klare heggen hebben een jong en compact uiterlijk. Wilt u een haag van thuja 'Smaragd' aanplanten in uw tuin? Dan kan het zijn dat u niet wilt wachten tot jonge haagconiferen zijn uitgegroeid tot een volle heg. Bijvoorbeeld als u net een nieuwbouwwoning betrekt en uw tuin nog helemaal kaal is.

Of als u een oude haag vervangt door een fris, jong exemplaar. De thuja 'Smaragd' is kant en klaar op diverse hoogten verkrijgbaar. Wilt u een elegante coniferenhaag in uw tuin planten? Dan is de thuja ‘Smaragd’ precies de plant waarnaar u op zoek bent. Met een kant en klare haag heeft u geen eindeloos geduld nodig, maar plant u direct een mooie heg. Thuja occidentalis 'Smaragd' groeit namelijk iets minder snel dan de andere thujasoorten. Gemiddeld nemen de coniferen ongeveer 30 centimeter per jaar in hoogte toe. Kunt u daarop wachten? Dan kunt u ook kiezen voor jonge coniferen.

Thuja 'Smaragd' online kopen? Dat kan!

Bij Haagplanten.net kunt u thuja ‘Smaragd’ snel en eenvoudig online kopen.

Thuja 'Smaragd' online kopen? Dat kan!

Bij Haagplanten.net kunt u thuja ‘Smaragd’ snel en eenvoudig online kopen. Onze haagplanten zijn altijd goed vertakt vanaf de onderkant. Ook verkeren ze in opperbeste conditie en zijn ze helemaal gezond. Als de thuja 'Smaragd' na de aanplant goed wordt verzorgd kunt u nog een lange tijd van een mooie coniferenhaag genieten. Meer informatie over het planten en verzorgen van de thuja 'Smaragd' kunt u op onze website vinden. Heeft u nog vragen over de Thuja occidentalis 'Smaragd'? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Het uitkiezen van een nieuwe haag begint bij Haagplanten.net.