Een coniferenhaag kopen: welke coniferen kiest u?

9 maart 2020
Een coniferenhaag kopen: welke coniferen kiest u?

U wilt een coniferenhaag kopen? Dan is het goed om er eerst bij stil te staan welke coniferen u het beste aan kunt schaffen. Houd rekening met het ontwerp van uw tuin en hoe breed en hoog de haag uiteindelijk mag worden. We hebben een handige checklist voor u gecreëerd die het kopen van de juiste coniferen een stuk eenvoudiger maakt. In elke tuin is immers wel een fraaie coniferenhaag te planten.

Coniferen kopen

Stijlvolle coniferenhaag in uw tuin.

Coniferen kopen? Gebruik onze handige checklist!

U bent eruit: u gaat een stijlvolle coniferenhaag in uw tuin neerzetten. U bent echter nog geen rasechte coniferenkenner. Geen nood: speciaal voor u hebben wij deze handige checklist samengesteld.

  • Wilt u een wintergroene coniferenhaag aanplanten? Verreweg de meeste coniferen in onze webshop zijn groenblijvend. Geschikte soorten: de thuja, de taxus, Leylandii coniferen en Californische cipres. Minder geschikte soorten: de Japanse lariks en de watercipres.
  • Ambieert u een onderhoudsarme haag? Kies dan voor soorten die niet te snel en te breeduit groeien. Deze hoeft u minder vaak te snoeien. Geschikte soorten: de taxus, de thuja 'Smaragd' en de Californische cipres. Minder geschikte soorten: Leylandii coniferen en de Thuja plicata.
  • U wilt graag een hoge coniferenhaag aanplanten? Niet alle coniferen zijn geschikt om uit te groeien tot een hoogte van 4 meter of meer. Geschikte soorten: alle soorten Thuja plicata en Leylandii coniferen. Minder geschikte soorten: de taxus, de Thuja occidentalis en de Californische cipres.
  • U heeft een droge en/of voedingsarme grond in uw tuin? In principe kunnen de meeste coniferen op elke grondsoort groeien. Wel zijn bepaalde coniferen zoals de thuja en de Leylandii conifeer erg gevoelig voor langdurige droogte. Verrijk de grond regelmatig met humus, bemest uw coniferenhaag op tijd en geef extra water tijdens droge perioden. Geschikte soorten: Alle coniferen behalve de watercipres.
  • U heeft juist een natte bodem in uw tuin? Coniferen zoals de taxus, de thuja en Leylandii coniferen houden beslist niet van natte voeten. Zorg voor een goed drainagesysteem of kies voor een conifeer die hier wel tegen kan. Geschikte soort: de watercipres.
  • U wilt snel een blikdichte coniferenhaag op een respectabele hoogte in uw tuin hebben staan? Kies dan voor een kant en klare coniferenhaag. Verschillende conifeersoorten zijn kant en klaar verkrijgbaar. Denk onder meer aan de taxus en de thuja. Liever geen kant en klaar haag? Dan is de Leylandii conifeer een goede optie: deze kan jaarlijks wel een meter in hoogte toenemen.

Coniferen kopen

In de checklist staan al enkele belangrijke zaken waarmee u rekening moet houden wanneer u coniferen gaat kopen.

Coniferen kopen: waar verder rekening mee houden?

In de checklist staan al enkele belangrijke zaken waarmee u rekening moet houden wanneer u coniferen gaat kopen. Daarnaast is ook uw tuinontwerp van belang, net zoals de grootte van uw erf. Zeer snelgroeiende coniferen zoals de Leylandcipres zijn niet heel geschikt in kleine stadstuinen. Ook de diverse soorten Thuja plicata (Reuzenlevensboom) worden meestal niet in de kleinere tuinen gekozen. U zult dan heel vaak met de snoeischaar in de weer zijn en dan nog groeit uw coniferenhaag waarschijnlijk te breeduit om goed bij uw kleine erf te passen.

Een conifeersoort die vrij traag groeit en in zowel grote als kleine tuinen goed tot zijn recht komt is de taxus. Bovendien is de taxus heel geschikt om in een strakke, formele haagvorm te snoeien. Een taxushaag zal dus schitterend staan bij een modern (of juist klassiek) tuinontwerp met veel strakke lijnen, terwijl een robuuste conifeer zoals de Thuja plicata of de Leylandcipres ook in een landelijk of ander informeel tuinontwerp gebruikt kan worden.

Verder kunt u vooral het beste kiezen voor de coniferen die u zelf het mooist vindt. U bent immers degene die er nog voor een lange tijd uitzicht op heeft. En dat uitzicht moet u dan uiteraard wel goed bevallen.

Coniferen kant en klaar kopen voordelen

Maar wat is nu precies het voordeel van coniferen kant en klaar kopen?

Coniferen kant en klaar kopen: de voordelen

Ook werd al eerder benoemd dat coniferen ook in een kant en klare haagvariant gekocht kunnen worden. Maar wat is nu precies het voordeel van coniferen kant en klaar kopen? Allereerst hoeft u niet te wachten tot kleine, jonge haagplantjes zijn uitgegroeid tot een volwaardige coniferenhaag. Dit scheelt u niet alleen veel tijd en geduld, maar ook relatief veel verzorging. Jonge haagplanten zijn kwetsbaar en moeten regelmatig extra water toegediend krijgen. Ook de grond moet in optimale conditie verkeren zodat de jonge coniferen alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben.

Kant en klare coniferen zijn al volwassen en hebben dus minimale verzorging nodig. Afhankelijk van hoe snel de door u gekozen coniferen groeien snoeit u ze 1 tot 3 keer per jaar. Daarnaast is een jaarlijkse bemesting geen overbodige luxe. Tijdens zeer droge perioden voorziet u uw volwassen coniferenhaag van wat extra vocht. Met deze basisverzorging is menig coniferenhaag prima tevreden. Een kant en klare coniferenhaag aanplanten zorgt er daarnaast voor dat u direct van privacy in uw tuin geniet. U hoeft niet te wachten tot uw jonge heg is dichtgegroeid om nieuwsgierige blikken van voorbijgangers buiten te houden.

Online coniferen bestellen

U wilt online coniferen bestellen? In onze webshop koopt u coniferen van hoge kwaliteit.

Online coniferen bestellen?

U wilt online coniferen bestellen? In onze webshop koopt u coniferen van hoge kwaliteit. Onze coniferen zijn altijd goed vertakt vanaf onderaan. Daarnaast verkeren ze in goede conditie, waardoor ze snel een mooie, groene en gezonde haag vormen. In de kwekerij hebben de coniferen van onze professionals de allerbeste zorg gekregen. En daar profiteert u van! Wilt u meer informatie over het online bestellen van coniferen? Of heeft u andere vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.