Deze kant-en-klare coniferen zijn er allemaal

9 september 2019
Deze kant-en-klare coniferen zijn er allemaal

Kant-en-klare coniferen worden veel gekocht door tuiniers die graag direct een hoge, zichtdichte haag in hun tuin aanplanten. Door voor een kant-en-klare coniferenhaag te kiezen geniet u direct volop van privacy en de nodige beschutting in uw tuin. Maar welke coniferen kunt u eigenlijk allemaal kant-en-klaar kopen in onze webshop? We geven u graag een handig overzicht.

Taxus baccata
Een haagconifeer die al sinds jaar en dag een grote populariteit geniet is de Taxus baccata.

Taxus baccata

Een haagconifeer die al sinds jaar en dag een grote populariteit geniet is de Taxus baccata. Deze conifeer wordt gekenmerkt door diepgroene naalden en een dichte groeivorm. Hierdoor is de taxus uitstekend geschikt voor het creëren van een wintergroene privacyhaag. Een nadeel van de taxus is dat deze conifeer niet al te snel groeit. Niet iedere tuinier heeft het geduld om te wachten tot jonge taxus is uitgegroeid tot een hoge heg. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een kant-en-klare taxushaag. Deze kunt u in onze webshop in diverse formaten kopen.

Of u nu op zoek bent naar een lage taxushaag van 80 centimeter hoog, een hoge heg die de hoogte van 180 centimeter al heeft bereikt of naar een formaat daartussenin: in onze webwinkel vindt u zeker wat u zoekt. Onze kant-en-klare taxus is goed vertakt en verkeert in uitstekende conditie. Kortom: de kant-en-klare taxushagen die u bij ons kunt kopen voldoen aan alle eigenschappen om een gezonde en dichte haag mee aan te leggen!

Levensboom (thuja)
De levensboom, ook wel thuja genaamd, is een van de meest geliefde haagconiferen uit ons assortiment.

Levensboom (thuja)

De levensboom, ook wel thuja genaamd, is een van de meest geliefde haagconiferen uit ons assortiment. Deze wintergroene coniferen leveren een zichtdichte en robuuste haag op zonder hun sierlijkheid en elegantie te verliezen. Wie op zoek is naar een verfijnde coniferenhaag die toch een hoge mate van privacy waarborgt zou de thuja dus zeker in zijn of haar overwegingen mee moeten nemen. Er zijn diverse soorten levensboom kant-en-klaar verkrijgbaar in onze webshop. Denk bijvoorbeeld aan de westerse levensboom 'Smaragd', de westerse levensboom 'Brabant' en de Thuja plicata 'Martin' en 'Excelsa'.

De meeste soorten levensboom zijn verkrijgbaar op een hoogte van 180 tot 200 centimeter. U kunt dus direct een hoge, dichte levensboomhaag in uw tuin realiseren door deze kant-en-klaar aan te schaffen. Voor alle haagelementen geldt dat ze 1 meter breed zijn. Heeft u dus een thujahaag van 10 meter lang nodig, dan hoeft u slechts 10 haagelementen aan te schaffen. Na de aanplant groeien de elementen nog enigszins naar elkaar toe, waardoor het effect nog natuurlijker wordt.

Watercipres
Hoewel de watercipres bladverliezend is, vinden veel tuinliefhebbers de conifeer toch mooi.

Watercipres

Een conifeer die heel anders is dan de meeste andere haagconiferen is de watercipres (wetenschappelijke naam: Metasequoia glyptostroboides). Waar de meeste coniferen wintergroen zijn, is de watercipres bladverliezend. Zijn naam dankt deze haagconifeer aan het feit dat hij natte voeten zeer goed verdraagt. Bent u op zoek naar een unieke coniferenhaag en heeft u een (zeer) natte grond in uw tuin? Dan is de watercipres zeker het overwegen waard. En het mooiste van het verhaal: de watercipres is ook kant-en-klaar te koop in onze webshop. Onze kant-en-klare watercipreshaag heeft reeds een hoogte van 200 centimeter bereikt.

Hoewel de watercipres bladverliezend is, vinden veel tuinliefhebbers de conifeer toch mooi. De natuurlijke uitstraling die een haag van watercipres aan uw tuin geeft is lastig te evenaren door andere haagplanten. Wel moeten we benadrukken dat deze haagconifeer niet de eenvoudigste is om te onderhouden. Zo wordt droogte niet verdragen door de watercipres en dient hij als hij jong is regelmatig gesnoeid te worden. Met dat laatste hoeft u echter geen rekening te houden wanneer u de watercipres kant-en-klaar koopt: de coniferen zijn dan immers al volwassen en hebben deze intensieve verzorging al op de kwekerij gehad.

Japanse lariks
Ook deze conifeer verliest zijn naalden ’s winters en is dus niet geschikt als formele haag of privacyhaag.

Japanse lariks

Een andere bladverliezende haagconifeer die als kant-en-klaarhaag aangeboden wordt via Haagplanten.net is de Japanse lariks (wetenschappelijke naam: Larix kaempferi). Ook deze conifeer verliest zijn naalden ’s winters en is dus niet geschikt als formele haag of privacyhaag. Wel is een haag van Japanse lariks bijzonder decoratief voor uw tuinontwerp: de blauwgroene naalden verkleuren in de herfst naar goudgeel. De schors van deze conifeer is rood tot grijsachtig, wat een haag van Japanse lariks iets unieks geeft. Kant-en-klaar is de Larix kaempferi in onze webshop verkrijgbaar op een hoogte van 200 centimeter.

De Japanse lariks gedijt prima op nagenoeg elke grondsoort. Een zure grond is echter minder geschikt voor deze conifeer.

Op zoek naar andere kant-en-klare coniferen?
Bovenstaande coniferen zijn alle exemplaren die op dit moment kant-en-klaar te koop zijn in onze webshop.

Op zoek naar andere kant-en-klare coniferen?

Bovenstaande coniferen zijn alle exemplaren die op dit moment kant-en-klaar te koop zijn in onze webshop. Hoewel u een royale keuze heeft uit diverse kant-en-klare coniferen, kan het natuurlijk zo zijn dat u op zoek bent naar een andere coniferensoort. Ambieert u bijvoorbeeld een hoge haag van Leylandii coniferen? Dan kunt u deze het beste aanschaffen in een wat groter formaat. Zo kunt u bij ons Leylandii coniferen vinden die reeds een hoogte van 175 centimeter bereikt hebben. Omdat deze haagconifeer zeer snel dichtgroeit, staat er dan toch op korte termijn een hoge, volle coniferenhaag in uw tuin.

Ook de diverse soorten Californische cipres zijn in onze webshop verkrijgbaar op mooie, respectabele hoogten. Er is dus altijd voldoende keuze voor de tuinier die op zoek is naar een fraaie coniferenhaag. Heeft u nog vragen over de coniferen die u in onze online winkel kunt kopen? Neemt u dan gerust contact met ons op. We vertellen u graag alles over onze mooie coniferen. Ook als u wilt weten welke kant-en-klare coniferen het beste in uw tuinontwerp zouden passen kunnen we u adviseren. Een mooie, volle en gezonde coniferenhaag begint bij Haagplanten.net.