april 2020

Wintergroene hagen snoeien

15 april 2020
Wintergroene hagen snoeien

Het is lente en dat betekent dat het weer tijd wordt om in de tuin te gaan werken. Natuurlijk is er het hele jaar door wel wat te doen in de tuin, maar in de lente, als het warmer begint te worden en de dagen wat langer zijn, is het toch aantrekkelijker om de dagen buiten te besteden. Wat kan ik dan allemaal doen in de lente? Nu, wintergroene hagen snoeien bijvoorbeeld!

Lees meer

Laurierkers: de mooiste omlijsting van een grote tuin

13 april 2020
Laurierkers: de mooiste omlijsting van een grote tuin

Wie in de grote stad woont, zal het misschien niet eens geloven, maar er bestaan daadwerkelijk mensen met een grote tuin. Dan hebben we het niet over een paar vierkante meter terras met wat mooie tuinmeubels erop, maar echt een stuk land, misschien zelfs wel bij een vrijstaand huis. In zo’n grote tuin komt de laurierkers het beste tot zijn recht.

Lees meer

De taxus beschermen tegen droogte

10 april 2020
De taxus beschermen tegen droogte

De lente is inmiddels in volle gang. Het duurt niet lang meer tot de mooie lentedagen plaatsmaken voor de zomer. Ook dit jaar is er weer een behoorlijk warme zomer voorspeld. Er is dus veel kans op langdurige perioden van droogte. Coniferen staan erom bekend dat ze gevoelig zijn voor droogte. Dat geldt ook voor de taxus. Heeft u een taxushaag in de tuin? We vertellen u graag hoe u de taxus kunt beschermen tegen droogte in de komende zomer.

Lees meer

De thuja toepassen in een kleine tuin: zo doet u dat

8 april 2020
De thuja toepassen in een kleine tuin: zo doet u dat

Heeft u een kleine tuin? Dan is de keuze aan haagplanten vrij beperkt. Toch zijn er gelukkig voldoende opties over om uw tuin toch van fraaie beplanting te voorzien. De thuja is hiervan een goed voorbeeld. Deze conifeer wordt vaak als haagplant gebruikt, maar is op tal van andere manieren in te zetten in de kleine tuin. We vertellen u graag hoe u de thuja kunt toepassen in een kleinere tuin.

Lees meer

Liguster in de tuin

7 april 2020
Liguster in de tuin

De liguster wordt soms gezien als een beetje een oubollige plant, maar dat is helemaal niet nodig. Een mooie ligusterhaag kan in bijna elke tuin wel goed tot zijn recht komen. Vandaar dat we vandaag even speciale aandacht geven aan liguster in de tuin.

Lees meer

Is een laurierhaag onderhoudsarm?

6 april 2020
Is een laurierhaag onderhoudsarm?

De laurierkers is een prachtige haagplant die uw tuin een luxueuze flair geeft. De wintergroene struik staat bekend om zijn glanzende blad en robuuste uitstraling. Daarnaast groeien de meeste soorten laurierkers vrij snel, waardoor er op korte termijn een zichtdichte haag ontstaat. Het is dus niet verwonderlijk dat de laurierkers een van de meest populaire wintergroene haagplanten is. Maar is een laurierhaag ook onderhoudsarm? We vertellen u graag welk onderhoud de laurierkers nodig heeft.

Lees meer