februari 2020

Snel een hoge coniferenhaag in uw tuin? Kies voor de Thuja plicata!

29 februari 2020
Snel een hoge coniferenhaag in uw tuin? Kies voor de Thuja plicata!

Een hoge coniferenhaag staat stijlvol, is het hele jaar rond groen en gaat goed samen met verschillende tuinontwerpen. Maar hoe legt u op snelle wijze een hoge coniferenhaag aan? Allereerst is het van belang om voor de juiste conifeersoort te kiezen. De Thuja plicata is op dit gebied één van de beste keuzes. We vertellen u graag waarom.

Lees meer

Een elegante coniferenhaag met de thuja 'Smaragd'

25 februari 2020
Een elegante coniferenhaag met de thuja 'Smaragd'

Coniferenhagen zijn populair in diverse tuinontwerpen. Wilt u een sierlijke coniferenhaag met een elegante uitstraling aanplanten in uw tuin? Dan is de Thuja 'Smaragd' hier uitstekend geschikt voor. We vertellen u graag waarom deze conifeer zich uitstekend leent om een fraaie haag mee te creëren.

Lees meer

6 uitstekende redenen om voor de taxus te kiezen

18 februari 2020
6 uitstekende redenen om voor de taxus te kiezen

Overweegt u om een nieuwe haag aan te schaffen? Dan is de taxus zeker een te overwegen optie. We geven u graag 6 uitstekende redenen om voor de taxus te kiezen in uw tuin. Een taxushaag gaat prima samen met de meeste tuinstijlen en is op verscheidene manieren in te zetten. Doe er uw voordeel mee!

Lees meer

De meest bijzondere coniferen

5 februari 2020
De meest bijzondere coniferen

Coniferen hebben een heel typerend uiterlijk. Hierdoor denken sommige mensen zelfs dat coniferen een plantensoort zijn in plaats van een plantengeslacht waar meer dan zeshonderd nog levende plantensoorten onder vallen. En hoewel deze soorten coniferen allemaal hun eigen typerende kenmerken hebben, zien veel mensen vooral de overeenkomsten: de naalden of schubben in plaats van loof. Hierdoor hebben coniferenhagen vaak een vergelijkbaar uiterlijk: formeel, recht en behoorlijk stijlvol. Ondanks al deze overeenkomsten zijn er verschillende coniferensoorten met hele bijzondere eigenschappen, waardoor ze gegarandeerd opvallen. We stellen u graag even voor aan de meest bijzondere coniferen in ons assortiment.

Lees meer

De oudste haagconiferen ter wereld

5 februari 2020
De oudste haagconiferen ter wereld

Een van de vele voordelen van een coniferenhaag is het feit dat coniferen zeer oud kunnen worden. Er zijn haagconiferen die enkele eeuwen oud kunnen worden en waar u dus uw hele leven plezier van kunt hebben. Laat u sommige haagconiferen in het wild hun gang gaan, dan kunnen ze zelfs meer dan duizend jaar oud worden. Het leek ons daarom interessant om de oudste haagconiferen ter wereld eens met u door te nemen. Soms moeten experts een schatting doen, omdat de bomen aangetast zijn of het simpelweg niet duidelijk is, maar dit zijn de oudste coniferen die ook als haagplanten te verkrijgen zijn.

Lees meer

Nieuwe tuin? Deze snelle groeiers leveren snel een haag op!

4 februari 2020
Nieuwe tuin? Deze snelle groeiers leveren snel een haag op!

Bent u net verhuisd en wilt u niet te lang wachten op een mooie nieuwe haag in de tuin? Of is uw tuin wel toe aan een nieuwe haag, maar vindt u een kant en klare haag te duur? Kies dan voor snelgroeiende haagplanten. U heeft dan weliswaar minder snel resultaat dan wanneer u voor een kant-en-klaarhaag kiest, maar u hoeft niet lang op een mooie nieuwe haag te wachten. We leggen u een aantal haagplantensoorten voor die binnen enkele jaren een prachtige haag opleveren. Kortom: heeft u een nieuwe tuin? Deze snelle groeiers leveren snel een haag op.

Lees meer

Een haag die zo lang mogelijk bloeit

3 februari 2020
Een haag die zo lang mogelijk bloeit

Met een gemengde haag kunt u uw tuinontwerp net wat verrassender aanpakken dan wanneer u voor een specifieke haagplantensoort kiest. U kunt bijvoorbeeld bladkleuren met elkaar combineren of verschillende bloeiende haagplanten door elkaar planten om tijdens het bloeiseizoen een zo kleurrijk mogelijke haag in de tuin te hebben. Een andere optie als u voor een gemengde bloeiende haag kiest is kiezen voor haagplanten waarvan de bloeiseizoenen elkaar opvolgen. Het resultaat is een haag die zo lang mogelijk bloeit. Daarmee geniet u van het einde van de winter tot ver in de herfst van een bloeiende haag.

Lees meer