januari 2020

Welke soorten hulst zijn er?

31 januari 2020
Welke soorten hulst zijn er?

Als mensen aan hulst denken, denken ze vaak eerst aan kerstversiering. Als haagplant is de hulst (Ilex) echter ook uitstekend geschikt. Bovendien biedt een hulsthaag een breed scala aan mogelijkheden. Hoe uw hulsthaag eruit komt te zien is onder meer afhankelijk van welke soort hulst u in de tuin plant. We nemen met u door welke soorten hulst er zijn, zodat u precies weet welk resultaat de hulstsoort in uw tuin gaat opleveren.

Lees meer

Californische cipres of leylandii?

30 januari 2020
Californische cipres of leylandii?

De Californische cipres en de leylandii zijn allebei plantensoorten uit de cipresfamilie. Ze lenen zich beide uitstekend als haagplanten. Beide soorten cipressen zijn wintergroene schubconiferen die gemakkelijk in een strakke haagvorm te snoeien zijn. Maar welke van deze haagplanten past het beste bij uw tuin: de Californische cipres of de leylandii? Dat is onder andere afhankelijk van uw tuinontwerp en uw wensen met betrekking tot onderhoud. We vergelijken de eigenschappen van deze bijzondere coniferen met elkaar.

Lees meer

Stijlen wintergroene hagen

29 januari 2020
Stijlen wintergroene hagen

Een groot deel van de tuiniers kiest voor een wintergroene haag. Begrijpelijk, want een haag waar het hele jaar lang groene bladeren aan zitten verliest zijn sierwaarde niet. Uw tuin staat er ’s winters niet kaal bij en hogere haagplanten zorgen zelfs voor privacy. Heeft u voor wintergroene haagplanten gekozen, dan hoeft u alleen nog maar te besluiten hoe u wilt dat uw haag eruit komt te zien. Er zijn namelijk verschillende haagstijlen om uit te kiezen. Om u een beter beeld daarvan te geven bespreken we de stijlen wintergroene hagen die er zijn. Bij elke stijl geven we een voorbeeld.

Lees meer

Wat is er mogelijk met de groene beuk?

28 januari 2020
Wat is er mogelijk met de groene beuk?

De groene beuk (Fagus sylvatica) kennen veel mensen uit het bos. Daar kan de beuk uitgroeien tot een gigantische boom. Beuken kunnen uiteindelijk meer dan veertig meter hoog worden en een omtrek van maar liefst vijf meter krijgen. Die dikte heeft er vooral mee te maken dat beuken enkele eeuwen oud kunnen worden. Voor de tuin is zo’n omvangrijke beuk geen goed idee, maar er zijn verschillende manieren waarop u de groene beuk in de tuin kunt toepassen. We laten u graag zien wat er mogelijk is met de groene beuk. Misschien past de beuk op een van deze manieren ook wel in uw tuin.

Lees meer

Wat als mijn tuin ongeschikt is voor haagplanten?

27 januari 2020
Wat als mijn tuin ongeschikt is voor haagplanten?

Wie op zoek is naar een goede tuinafscheiding heeft meestal de keuze tussen een schutting, een tuinmuur en haagplanten. Een haag is vaak de mooiste manier om de grens van uw tuin aan te geven – en dat zeggen we niet alleen omdat wij haagplanten verkopen. Haagplanten geven op een natuurlijke manier wat extra kleur toe aan uw tuin en zijn veelzijdiger dan een schutting of een muur. Soms krijgen we de vraag: wat als mijn tuin ongeschikt is voor haagplanten? Niet getreurd: er is bijna altijd wel een oplossing voor te vinden.

Lees meer

Welke haag bloeit vroeg in het voorjaar?

24 januari 2020
Welke haag bloeit vroeg in het voorjaar?

Als de winter voorbij is, willen we het liefst zo snel mogelijk naar het voorjaar toe. Uw tuin kan u daarbij helpen. Bladverliezende haagplanten krijgen in het voorjaar weer groene bladeren en sommige haagplanten bloeien al vroeg in het voorjaar. De bloemen aan deze haagplanten fungeren als een soort voorbode voor de lente en maken op die manier al vroeg een einde aan het donkere, grijze karakter van de winter. We laten u zien welke haagplanten vroeg in het voorjaar bloeien, zodat de lente zich ook bij u in de tuin al vroeg laat zien.

Lees meer

Verschillen tussen naaldconiferen en schubconiferen

23 januari 2020
Verschillen tussen naaldconiferen en schubconiferen

Het verschil tussen loofbomen en coniferen is voor de meeste mensen wel duidelijk. Het grote blad van een soort als de laurierkers of de beuk heeft een hele andere uitstraling dan de gemiddelde coniferenhaag. Maar wist u dat er tussen de coniferensoorten onderling ook veel verschillen bestaan? Vooral de verschillen tussen naaldconiferen en schubconiferen kunnen groot zijn. Dat heeft invloed op het uiterlijk van uw haag, maar bijvoorbeeld ook op hoe u uw coniferenhaag moet onderhouden. De volgende verschillen zijn in ieder geval van groot belang bij het kiezen van de juiste coniferenhaag.

Lees meer

Verschillen tussen de Californische cipres en de leylandii

23 januari 2020
Verschillen tussen de Californische cipres en de leylandii

De Californische cipres en de leylandii zijn allebei populaire cipressen voor gebruik in de haag. Beide coniferen hebben een dicht pak geschubde bladeren dat zich uitstekend leent voor een strakke, rechte haag in een formeel tuinontwerp. Maar hoewel deze twee coniferensoorten behoorlijk op elkaar lijken, zijn er ook een aantal belangrijke verschillen tussen de Californische cipres en de leylandii. Deze verschillen kunnen relevant zijn bij het maken van de juiste keuze voor de haag in uw tuin. Om u te helpen deze keuze te maken leggen we de belangrijkste verschillen aan u voor.

Lees meer

Haagplanten met veelzeggende namen

22 januari 2020
Haagplanten met veelzeggende namen

Als er een nieuwe plant ontdekt wordt, moet die natuurlijk wel een naam hebben. Zeker bij oude planten kan de naam voor een plantensoort door de eeuwen heen en in verschillende talen enorm veranderen. Mensen die geen taalexpert zijn kunnen dan nog moeilijk de oorspronkelijke betekenis van de plantennaam achterhalen. Er zijn echter nog genoeg planten met namen die heel veel zeggen over de eigenschappen van de planten, zoals het uiterlijk of waar ze voor gebruikt worden. In ons assortiment vindt u ook enkele haagplanten met veelzeggende namen. We lichten er een paar belangrijke haagplantensoorten voor u uit.

Lees meer

Verschillen tussen thujasoorten

21 januari 2020
Verschillen tussen thujasoorten

De thuja is een schubconifeer die van origine uit Noord-Amerika komt, maar ook in Europa prima gedijt. Hij ziet er mooi uit als hij in een strakke vorm gesnoeid wordt en daarmee is het een van de meest geliefde haagconiferen in West-Europa geworden. Inmiddels zijn er verschillende thujasoorten verkrijgbaar. We kunnen het ons best voorstellen dat u nog niet precies weet welke soort thuja u het beste in uw tuin kunt planten. Heeft u daar hulp bij nodig? We leggen u graag de verschillen tussen thujasoorten uit, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Lees meer