december 2019

Wat is er mogelijk met een taxushaag?

30 december 2019
Wat is er mogelijk met een taxushaag?

De perfecte haagplant bestaat niet, maar als er een plant is die in de buurt komt, is het de taxus. Dat realiseren veel mensen zich en daarom zijn er in veel tuinen taxushagen te zien. Vaak kiezen mensen voor een lage taxushaag die de voortuin stijlvol omkadert. Dat is een begrijpelijke keuze, maar als u zich bedenkt wat er mogelijk is met een taxushaag, kunt u er ook voor kiezen om uw eigen taxushaag heel anders in te zetten. We zetten de mogelijkheden van een taxushaag voor u op een rij.

Lees meer

Wat maakt de Portugese laurier anders dan andere laurierhagen?

27 december 2019
Wat maakt de Portugese laurier anders dan andere laurierhagen?

Wie op zoek is naar de elegante glans van de laurierhaag komt vaak uit bij de laurier 'Rotundifolia', de laurier 'Novita' of andere soorten laurierkers (Prunus laurocerasus). De laatste jaren is de Portugese laurier (Prunus lusitanica) echter aan een opmars bezig. Steeds meer mensen vallen voor de luxueuze uitstraling en de bescheiden, maar charmante bloei van de Portugese laurier. Maar wat maakt de Portugese laurier anders dan andere laurierhagen? We zetten de overeenkomsten en verschillen tussen de laurierkers en de Portugese laurier voor u op een rij.

Lees meer

Hoe snel groeien coniferen?

23 december 2019
Hoe snel groeien coniferen?

Een veelgehoorde klacht over coniferen is dat ze te snel groeien om onder controle te houden. En eerlijk is eerlijk: als u weinig tijd voor onderhoud heeft, vallen de meeste coniferensoorten af. Daar staat wel tegenover dat coniferensoorten doorgaans binnen korte tijd een hoge haag opleveren. Maar niet alle coniferen groeien even snel. Daarom gaan we graag in op de vraag: hoe snel groeien coniferen? Zo weet u snel welke coniferen bij uw tuinwensen passen en of u uw coniferenhaag het onderhoud kunt bieden dat hij nodig heeft.

Lees meer

5 redenen om een ligusterhaag te planten

13 december 2019
5 redenen om een ligusterhaag te planten

In Nederland, maar zeker ook in de rest van West-Europa is de liguster een van de meest aangeplante haagplanten. Dat is niet heel vreemd, want ligusters hebben eigenschappen die ze tot uitstekende haagplanten maken. En dan met name de gewone liguster of wilde liguster (Ligustrum vulgare) en natuurlijk de haagliguster (Ligustrum ovalifolium). Ze reageren goed op ons klimaat en zien er als tuinafscheiding simpelweg prachtig uit. Als u onze 5 redenen om een ligusterhaag te planten heeft gelezen, bent u misschien ook wel overtuigd.

Lees meer

De laurier 'Genolia'®: smal en hoog

11 december 2019
De laurier 'Genolia'®: smal en hoog

Een mooie, grote laurierhaag maakt iedere tuin tot een kunstwerkje. Daar komt nog bij dat een hoge laurierhaag in de tuin een uitstekende manier is om uw privacy te beschermen. In een kleinere tuin kan het een probleem zijn om genoeg ruimte te hebben voor een hoge laurierhaag. Populaire soorten als de laurier 'Rotundifolia' en de laurier 'Novita' groeien ook vrij breed uit, terwijl smallere soorten vaak ook vrij laag blijven. De laurier 'Genolia'® is het beste van twee werelden, omdat deze behoorlijk hoog kan worden, maar ook smal blijft. Hierdoor wordt een informele privacyhaag ook mogelijk in een kleinere tuin.

Lees meer

De mooiste wintertuinen

9 december 2019
De mooiste wintertuinen

De mooiste wintertuinen zijn helemaal af als er haagplanten in staan die er juist ’s winters op hun best uitzien. Het beeld dat mensen van haagplanten in de winter hebben bestaat meestal uit kale takken, maar wintergroene haagplanten zorgen er bijvoorbeeld voor dat uw tuin er tijdens de koudste maanden van het jaar niet kaal uitziet. Daarnaast zijn er verschillende haagplanten die op een andere manier wat schoonheid aan uw wintertuin toevoegen. We delen graag wat suggesties met u, zodat ook uw tuin straks tot de mooiste wintertuinen van het land behoort.

Lees meer

Welke laurierhaag is geschikt voor welke tuin?

5 december 2019
Welke laurierhaag is geschikt voor welke tuin?

Bij Haagplanten.net verkopen we verschillende soorten laurierhagen. Deze soorten laurierkers hebben allemaal hun eigen kenmerken, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende tuinen. Ook qua uiterlijk kunnen deze haagplanten behoorlijk van elkaar verschillen. We staan daarom graag even stil bij de eigenschappen van de laurierhagen die we verkopen, zodat u precies weet welke laurierhaag bij welke tuin past. Zo weet u van tevoren of de laurierhaag die u op het oog heeft ook bij uw tuinwensen past en zo niet, welke laurierkers wel geschikt is.

Lees meer

De beste haagplanten voor plattelandstuinen

2 december 2019
De beste haagplanten voor plattelandstuinen

Verreweg de meeste tuinen in ons land liggen in woonwijken in steden of dorpen. Veel van de haagplanten in onze webshop zijn daar ook uitstekend geschikt voor. Toch is er ook op het platteland behoefte aan haagplanten. Sterker nog, daar stonden ze al eeuwen eerder dan in onze stadstuinen. Sommige haagplanten zijn daardoor onlosmakelijk verbonden geraakt met het platteland. Dat zijn vaak ook de planten die tuiniers aanplanten als ze op zoek zijn naar een haag met een landelijk uiterlijk. Dit zijn de beste haagplanten voor plattelandstuinen of tuinen met een soortgelijke uitstraling.

Lees meer