november 2019

Haagplanten die er zowel formeel als informeel goed uitzien

28 november 2019
Haagplanten die er zowel formeel als informeel goed uitzien

Sommige haagplanten lenen zich goed voor een formele haag die in een strakke vorm gesnoeid wordt, andere zien er juist beter uit als u ze wat meer hun gang laat gaan. Er zijn echter ook haagplanten die in beide soorten hagen uitstekend tot hun recht komen. Zo’n haagplantensoort biedt u veel flexibiliteit met uw tuinontwerp. Als u van een formeel naar een informeel tuinontwerp gaat, hoeft u dan namelijk niet meteen een andere haag te planten. De snoeifrequentie aanpassen is dan al voldoende. We staan daarom even stil bij haagplanten die er zowel formeel als informeel goed uitzien.

Lees meer

Inbraakwerende privacyhaag

25 november 2019
Inbraakwerende privacyhaag

Wie specifiek voor inbraakwering op zoek is naar een haag, hoeft niet per se een hoge haag te hebben. Dat lijkt misschien handig, maar een doornige haag van een tot anderhalve meter is vaak al hoog genoeg om inbrekers en ongewenste dieren uit de tuin te houden. Maar wat als u tegelijkertijd op zoek bent naar inbraakwering en bescherming tegen inkijk? Dan raden we u aan om te kiezen voor een inbraakwerende privacyhaag. Zo’n haag bestaat uit haagplanten met doorns of stekelige bladeren die eenmaal in een haagvorm gesnoeid een hoogte van zo’n twee meter kunnen bereiken.

Lees meer

De bijzondere bladkleuren van de kardinaalsmuts

22 november 2019
De bijzondere bladkleuren van de kardinaalsmuts

De kardinaalsmuts heeft zijn Nederlandse naam te danken aan zijn rozerode vruchten, maar het zijn juist de opvallende bladkleuren die de kardinaalsmuts (wetenschappelijke naam: Euonymus) tot zo’n aantrekkelijke haagplant maken. Het blad van de kardinaalsmuts is weliswaar niet groot, maar ze zitten in grote aantallen aan zijn takken en iedere soort kardinaalsmuts die wij verkopen heeft een andere bladkleur. Is uw keuze op de kardinaalsmuts gevallen, maar weet u nog niet precies welke soort kardinaalsmuts u het mooist vindt? Dan laten wij u de bijzondere bladkleuren van de kardinaalsmuts zien, zodat u weet wat u van iedere soort kunt verwachten.

Lees meer

Zo gaat u te werk voor u uw haag plant

21 november 2019
Zo gaat u te werk voor u uw haag plant

U heeft uw keuze kunnen maken en de haagplanten gekocht die perfect passen bij het tuinontwerp dat u in gedachten heeft. We hebben u geïnformeerd wanneer we de haagplanten bij u bezorgen en het enige wat u nog hoeft te doen is ervoor zorgen dat uw tuin helemaal klaar is voor uw haag. Deze voorbereidingen treft u het beste op de dag dat de haagplanten geleverd worden. De reden is eenvoudig: hoe korter de haagplanten uit de grond zijn, hoe beter. Ze staan immers het liefst in de grond. Zo gaat u te werk voor u uw haag plant, zodat hij probleemloos verder kan groeien in uw tuin.

Lees meer

Taxus kopen: waar let ik op?

14 november 2019
Taxus kopen: waar let ik op?

Er zijn veel tuinliefhebbers die vroeg of laat een taxus kopen voor in de tuin. De taxus heeft dan ook verschillende eigenschappen die hem ideaal maken voor gebruik in de haag. Wilt u zeker weten dat uw nieuwe taxushaag het goed gaat doen in uw tuin? Dan is het goed om rekening te houden met een aantal zaken. We laten u zien waar u op let als u een taxus koopt, zodat u de taxusplanten kunt kopen die het beste bij uw tuinwensen passen.

Lees meer

Uitgelicht: Thuja ‘Brabant’ als haagplant

11 november 2019
Uitgelicht: Thuja ‘Brabant’ als haagplant

Een van de meest klassieke haagsoorten is waarschijnlijk wel de coniferenhaag en dat is zeker niet voor niets. Coniferen hebben een heleboel goede eigenschappen als haagplant. Zo groeien ze lekker hoog, hebben ze meestal een dichte groeivorm en zijn ze wintergroen. Ideaal dus voor een mooie, formele privacyhaag die het hele jaar lang doet waarvoor hij geplant is. Vandaag willen we het hebben over de thuja ‘Brabant’ als haagplant

Lees meer

Kardinaalsmuts als buxusvervanger

7 november 2019
Kardinaalsmuts als buxusvervanger

Kardinaalsmuts is als buxusvervanger nog niet zo heel bekend. Veel tuiniers zoeken hun toevlucht tegenwoordig tot buxusvervangers: wintergroene haagplanten die niet vatbaar zijn voor buxusziekten en de buxusrups, maar wel de nodige gelijkenissen met de buxus vertonen. Meestal wordt er gekozen voor Ilex crenata (Japanse hulst), taxus of Lonicera nitida als buxusvervanger. Maar wist u dat kardinaalsmuts ook prima als alternatief voor de buxus kan worden ingezet? We vertellen u graag wat voor haagplant kardinaalsmuts is en wat de plant kan betekenen voor uw tuinontwerp.

Lees meer

Coniferen kopen? Zo kiest u de juiste

4 november 2019
Coniferen kopen? Zo kiest u de juiste

Overweegt u om coniferen te kopen? Dan is het essentieel dat u kiest voor haagconiferen die goed binnen uw tuinontwerp passen. Een coniferenhaag geeft uw tuin een stijlvolle en elegante uitstraling. Het is dan wel van belang dat u voor coniferen kiest die mooi bij uw tuin staan. We vertellen u graag hoe u ervoor zorgt dat u de juiste coniferen kiest.

Lees meer

Wat kan ik in de herfst met mijn haagplanten doen?

4 november 2019
Wat kan ik in de herfst met mijn haagplanten doen?

De herfst is meestal niet een seizoen waarbij mensen aan haagplanten denken. Voor bepaalde werkzaamheden aan uw haag is de herfst echter het ideale seizoen. Juist in de herfst is het werken aan uw haag dus interessant. Zo is de herfst niet automatisch het seizoen dat de haagplanten er kaal en kleurloos bij staan. Er zijn natuurlijk wintergroene haagplanten, maar ook bij bladverliezende soorten is er genoeg wat u in de herfst met uw haagplanten kunt doen.

Lees meer