oktober 2019

Welke beukenhaag past bij mijn tuin?

30 oktober 2019
Welke beukenhaag past bij mijn tuin?

De beuk (wetenschappelijke naam: Fagus sylvatica) is als haagplant bijzonder geliefd onder tuiniers. Een beukenhaag heeft immers veel te bieden en is het jaar rond interessant. Daarnaast is de beuk als haagplant eenvoudig te onderhouden. De beukenhaag is in twee varianten verkrijgbaar in onze webshop: u kunt kiezen tussen de rode beuk en de groene variant. Maar wat zijn precies de verschillen? En welke beukenhaag past het beste bij uw tuin?

Lees meer

Taxus kopen? Hier let u op!

28 oktober 2019
Taxus kopen? Hier let u op!

Wie online taxus wil kopen is absoluut slim bezig. Door uw haagplanten online aan te schaffen bespaart u uzelf hoge kosten en een hoop gesjouw met soms zware planten. Maar waar let u precies op wanneer u taxus via een webwinkel koopt? We geven u graag enkele tips vanuit onze jarenlange expertise. Op deze manier komt u goed beslagen ten ijs en kan er binnen afzienbare tijd een fraaie taxushaag in uw tuin prijken!

Lees meer

Deze haagplanten blijven het jaar rond groen

24 oktober 2019
Deze haagplanten blijven het jaar rond groen

Vooral beginnende tuiniers vragen zich regelmatig af welke haagplanten het jaar rond groen blijven. Met wintergroene haagplanten creëert u een schitterend tuinlandschap dat gedurende elk seizoen fraai en interessant is om te zien. We vertellen u graag welke bladhoudende heesters op dit moment populair zijn en wat deze haagplanten voor uw tuin kunnen betekenen.

Lees meer

Haagplanten in de herfst

22 oktober 2019
Haagplanten in de herfst

Als het op bomen, struiken en andere planten aankomt, denken mensen bij de herfst vooral aan kale takken. Maar nog los van het feit dat niet alle haagplanten hun bladeren verliezen in het najaar – er zijn immers genoeg wintergroene haagplanten – hebben haagplanten in de herfst veel te bieden. Sommige haagplanten zijn juist in dat seizoen op zijn mooist en is dat niet het geval, dan hebben ze later in het jaar weer andere voordelen. We staan graag even met u stil bij deze voordelen. Misschien vindt u daardoor wel een haagplantensoort die juist in de herfst iets aan uw tuin toevoegt.

Lees meer

Een haag planten: zo kiest u de juiste struiken

21 oktober 2019
Een haag planten: zo kiest u de juiste struiken

Wilt u een haag planten in uw tuin? Er is zoveel keuze op het gebied van haagplanten, dat u wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Welke struiken zijn nu precies geschikt voor het planten van een haag? En op welke zaken let u nog meer? We helpen u graag op weg met onze professionele tips.

.
Lees meer

Een wintergroene haag bij een informeel tuinontwerp: kan dat?

17 oktober 2019
Een wintergroene haag bij een informeel tuinontwerp: kan dat?

Bij een informeel tuinontwerp wordt meestal gekozen voor een bladverliezende haag als tuinafscheiding. Deze creëert immers een romantische, landelijke of natuurlijke sfeer in de tuin die goed aansluit op de rest van het tuinlandschap. Toch wordt er steeds vaker voor een wintergroene heg gekozen bij een informeel tuinontwerp. Er bestaan nogal wat misvattingen over een bladhoudende haag in een natuurlijk tuinontwerp. Om deze reden beantwoorden we vandaag de vraag: Een wintergroene haag bij een informeel tuinontwerp: kan dat?

Lees meer

Wat zijn goedkope haagplanten?

14 oktober 2019
Wat zijn goedkope haagplanten?

Er is van alles waar u op kunt letten bij het kiezen van een nieuwe soort haagplant. Misschien zoekt u een inheemse plant, die goed in het landschap past, of juist een exotische voor een speciale uitstraling. Natuurlijk kunnen de redenen om de ene plant te verkiezen boven de andere ook veel praktischer zijn dan dat. Wat zijn goedkope haagplanten?

Lees meer

De hortensia als haag

14 oktober 2019
De hortensia als haag

De meeste mensen kennen de hortensia als bijzonder fraaie en stijlvolle bloem. Maar wist u dat de hortensia ook als haagplant ingezet kan worden? Een hortensiahaag geeft uw tuin een landelijke, serene uitstraling. De hortensia is tevens geschikt om in grote groepen aan te planten. Wilt u een mooie hortensiahaag creëren? Dan helpen we u graag op weg. We vertellen u waar u op let bij de aanleg van een hortensiahaag en welke hortensia’s u het beste kunt gebruiken.

Lees meer

Uitgelicht: thuja 'Smaragd' als haagplant

10 oktober 2019
Uitgelicht: thuja 'Smaragd' als haagplant

De thuja staat ook wel bekend als levensboom. Deze wintergroene haagconiferen zijn uitermate geliefd onder tuiniers: ze scheppen een natuurlijke sfeer in uw tuin en zorgen daarnaast voor voldoende privacy. Er zijn diverse soorten thuja verkrijgbaar in onze webwinkel. Een daarvan is de Thuja occidentalis 'Smaragd': een elegante conifeer met smaragdgroene schubben en een delicaat voorkomen. We lichten de thuja 'Smaragd' als haagplant dan ook graag voor u uit. Ook vertellen we u wat dit type thuja voor uw tuinontwerp kan betekenen.

Lees meer

Is mijn thujahaag dood?

7 oktober 2019
Is mijn thujahaag dood?

De thuja, ook wel levensboom genoemd, is een sterke conifeer die redelijk oud kan worden. Toch kan het gebeuren dat uw thujahaag sterft. Dit kan verscheidene oorzaken hebben. In enkele gevallen is de thuja nog te herstellen en kunt u weer volop genieten van een schitterende tuinafscheiding. We vertellen u graag of uw thujahaag dood is of toch nog gerestaureerd kan worden. Ook leggen we u uit wat u kunt doen als uw thujahaag wel aan vervanging toe is.

Lees meer