september 2019

September: dit kunt u allemaal doen in de tuin

30 september 2019
September: dit kunt u allemaal doen in de tuin

De zomer ligt inmiddels achter ons en de herfst doet deze maand langzaam maar zeker haar intrede. Ook in de tuin zien we de nodige veranderingen. Sommige bladverliezende bomen en planten verkleuren langzaamaan en maken zich op voor de winterrust. Kortom: de herfst is een bijzonder interessant seizoen in veel tuinen. Maar wat kunt u gedurende september allemaal doen in de tuin? We nemen graag met u door welke tuinklussen u het beste tijdens deze periode aan kunt pakken om uw erf mooi en gezond te houden.

Lees meer

Welke Prunus-soorten zijn geschikte haagplanten?

30 september 2019
Welke Prunus-soorten zijn geschikte haagplanten?

Prunus is een plantengeslacht dat uit meer dan vierhonderd verschillende soorten bestaat. Sommige van deze soorten zijn zelfs inheems in Nederland. Er zijn zelfs Prunus-soorten die ideaal zijn om als haag in de tuin te planten. Met hun mooie ovalen bladeren en soms ook een sierlijke bloei voegen deze haagplanten stuk voor stuk wat toe aan uw tuin. Bent u benieuwd welke Prunus-soorten geschikte haagplanten zijn? Wij zetten de meest geschikte Prunus-soorten voor de haag voor u op een rij.

Lees meer

Wat maakt planten tot goede haagplanten?

28 september 2019
Wat maakt planten tot goede haagplanten?

Bij Haagplanten.net kiezen we ons assortiment aan haagplanten zorgvuldig uit, zodat u erop kunt rekenen dat de planten die u bij ons bestelt geschikt zijn om in uw tuin tot een mooie haag uit te laten groeien. Maar wat maakt planten tot goede haagplanten? En welke criteria hanteren we daar precies voor? We geven u graag een kijkje in ons selectieproces, zodat u weet waarom de haagplanten in ons assortiment zo’n goede keuze zijn.

Lees meer

Voor welk tuinontwerp is de haagbeuk geschikt?

18 september 2019
Voor welk tuinontwerp is de haagbeuk geschikt?

De haagbeuk is een haagplant die niet alleen praktisch is, maar ook een interessant uiterlijk heeft. De bladverliezende haagplant, die de wetenschappelijke naam Carpinus betulus draagt, wordt veel aangeplant in informele tuinen. Maar voor welk tuinontwerp is de haagbeuk nog meer geschikt? Onze tuinexperts vertellen u graag op welke manieren de haagbeuk kan worden toegepast en welke voordelen deze haagplant biedt.

Lees meer

Wat is het verschil tussen Thuja occidentalis en Thuja plicata?

17 september 2019
Wat is het verschil tussen Thuja occidentalis en Thuja plicata?

Veel tuinliefhebbers vragen zich af wat het verschil tussen de Thuja occidentalis en de Thuja plicata is. Het zijn immers allemaal wintergroene haagconiferen, dus op het eerste gezicht zijn er weinig verschillen tussen de twee soorten levensboom. Toch zijn er wel degelijk verschillen tussen de Thuja occidentalis en de Thuja plicata. We lichten deze dan ook graag voor u uit. Zo weet u precies welke soort thuja het beste in uw tuinlandschap zal passen en wordt het een stuk eenvoudiger om voor de juiste haagconifeer te kiezen!

Lees meer

Haagbeuk snoeien en verzorgen: zo gaat u te werk

16 september 2019
Haagbeuk snoeien en verzorgen: zo gaat u te werk

De haagbeuk (wetenschappelijke naam: Carpinus betulus) is een interessante, bladverliezende haagplant die uw tuin op fraaie wijze kan omlijsten en sieren. Van het voorjaar tot de nazomer draagt hij zijn frisgroene blad, om in de herfst schitterende herfstkleuren te laten zien. Uiteindelijk verdort het blad en valt het voor een groot deel uit. Vervolgens loopt de haagbeuk in het vroege voorjaar gelijkmatig uit met jonge groene blaadjes. De haagbeuk is dus het hele jaar rond interessant om te zien. Daarnaast heeft hij als haagplant bijzondere kwaliteiten. Als u de haagbeuk op de juiste wijze snoeit en verzorgt blijft hij bovendien sterk en vitaal.

Lees meer

Deze haagplanten doen het goed in de schaduw

13 september 2019
Deze haagplanten doen het goed in de schaduw

Nederland staat niet bekend om zijn eindeloze zomers en vele zonuren. Ook gedurende de zomer staat de weersverwachting niet zelden in het teken van onvoorspelbare grijze luchten en bewolking. Daarnaast is niet iedereen gezegend met een tuin op het zuiden. Het kan dus vrij lastig zijn om een zonnig plekje in uw tuin te vinden om een haag aan te planten. Het weer of de ligging van uw tuin kunnen we helaas niet veranderen, maar we kunnen u wel vertellen welke haagplanten het goed doen in de schaduw. Een fraaie heg is immers voor iedereen weggelegd!

Lees meer

Deze kant-en-klare coniferen zijn er allemaal

9 september 2019
Deze kant-en-klare coniferen zijn er allemaal

Kant-en-klare coniferen worden veel gekocht door tuiniers die graag direct een hoge, zichtdichte haag in hun tuin aanplanten. Door voor een kant-en-klare coniferenhaag te kiezen geniet u direct volop van privacy en de nodige beschutting in uw tuin. Maar welke coniferen kunt u eigenlijk allemaal kant-en-klaar kopen in onze webshop? We geven u graag een handig overzicht.

Lees meer

Dit zijn de mooiste bladverliezende haagplanten

7 september 2019
Dit zijn de mooiste bladverliezende haagplanten

Hoewel wintergroene haagplanten veel voordelen en het hele jaar rond privacy bieden, hebben ook bladverliezende heesters zo hun charme. Zo zijn bladverliezende haagplanten gedurende het hele jaar interessant: ze bieden immers tijdens geen enkel seizoen hetzelfde uitzicht. We lichten graag de mooiste bladverliezende haagplanten voor u uit en vertellen u er gelijk bij wat deze heesters voor uw tuinontwerp kunnen betekenen.

Lees meer

Taxus of toch andere haagconiferen kopen?

6 september 2019
Taxus of toch andere haagconiferen kopen?

Overweegt u om taxus te kopen? Dan is het goed om te weten wat de verschillen tussen de taxus en andere haagconiferen zijn. Op deze manier kunt u eenvoudiger een weloverwogen keuze maken die uw tuinontwerp ook echt ten goede komt. Niet elke conifeer past immers even goed bij elke tuinstijl. De taxus is echter een veelzijdige haagplant die wel in diverse tuinlandschappen goed tot z’n recht komt.

Lees meer