juli 2019

Een fraaie haag in een kleine tuin? Dat kan!

31 juli 2019
Een fraaie haag in een kleine tuin? Dat kan!

Wanneer u een kleine (stads)tuin heeft waarin niet veel ruimte lijkt voor een grote, brede haag, kan het neerzetten van een saaie schutting de perfecte oplossing lijken. Toch zijn er redelijk wat haagplanten waarmee u ook in een kleine tuin een fraaie haag creëert. We nemen graag met u door welke haagplanten uitermate geschikt zijn om een mooie, niet te brede heg mee aan te leggen.

Lees meer

Coniferen beschermen tegen droogte

29 juli 2019
Coniferen beschermen tegen droogte

Nu de zomer volop op gang gekomen is, bestaat de kans dat er straks een langdurige periode van droogte aan zit te komen. Coniferen zijn haagplanten die doorgaans vrij gevoelig voor droogte zijn. Hoe kunt u uw coniferen optimaal beschermen tegen droogte? En wat doet u als uw coniferenhaag de droogte niet heeft overleefd?

Lees meer

De beste coniferen voor de voortuin

26 juli 2019
De beste coniferen voor de voortuin

Coniferen zijn al sinds jaar en dag erg geliefd: in veel tuinen prijkt een mooie, wintergroene coniferenhaag. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste coniferen voor de voortuin? Snelgroeiende coniferen of exemplaren die veel ruimte in beslag nemen zijn vaak niet de beste optie. De heg in de voortuin mag immers maar 1 meter hoog zijn. We nemen graag met u door welke haagconiferen u het beste kunt gebruiken om een haag in de voortuin te creëren.

Lees meer

De mooiste groenblijvende kant-en-klaarhagen

19 juli 2019
De mooiste groenblijvende kant-en-klaarhagen

Steeds meer tuiniers kiezen voor een kant-en-klaarhaag. Deze zorgt immers direct voor privacy in uw tuin. Dit is bijzonder handig wanneer u een oude heg of schutting gaat vervangen, of wanneer u net bent verhuisd en uw tuin nog helemaal kaal is. Groenblijvende kant-en-klaarhagen bieden het jaar rond een hoge mate van privacy. Maar wat zijn nu de mooiste wintergroene kant-en-klaarhagen? We laten u graag enkele fraaie exemplaren zien.

Lees meer