mei 2019

Meeneemhaag

31 mei 2019
Meeneemhaag

Verhuizen naar een nieuwbouwwijk heeft een heleboel voordelen. De huizen beschikken meestal over de beste constructie, isolatie, technologie en zien er vaak nog mooi uit ook. Een nadeel van nieuwbouw is dat er vaak zo weinig groen is. Zeker als een wijk echt pas kort geleden gebouwd is, hebben planten en bomen nog maar weinig tijd gehad om te groeien. Wilt u snel wat groen aan uw gloednieuwe tuin toevoegen? Kies dan voor een meeneemhaag!

Lees meer

Direct privacy en beschutting? Kies voor een kant-en-klaarhaag!

31 mei 2019
Direct privacy en beschutting? Kies voor een kant-en-klaarhaag!

Bent u net verhuisd en is uw tuin nog helemaal kaal en leeg? Of wilt u een oude haag of schutting vervangen door een volgroeide, wintergroene privacyhaag? Een kant-en-klaarhaag biedt direct privacy en beschutting. Een kant-en-klare heg bestaat uit sterke, gezonde en volwassen haagplanten die al een respectabele hoogte hebben bereikt. Zo creëert u direct een volgroeide haag die meteen bescherming tegen inkijk van buitenaf biedt. Welke kant-en-klaarhagen zijn er allemaal? En welke past het beste bij uw tuin?

Lees meer

Snel privacy in uw tuin? Deze haagplanten groeien snel dicht

29 mei 2019
Snel privacy in uw tuin? Deze haagplanten groeien snel dicht

Wanneer u op korte termijn behoefte aan privacy heeft, is een haag die snel dichtgroeit geen overbodige luxe. Een dergelijke tuinafscheiding beschermt u tegen inkijk van buren of voorbijgangers. Zo kunt u ongestoord en in alle rust tijd in de tuin doorbrengen met uw gezin, familie of vrienden. Maar welke haagplanten groeien het snelst dicht? We vertellen het u graag. Daarna kunt u deze haagplanten snel en eenvoudig bestellen in ons webshop gedeelte.

Lees meer

Wat zijn de mooiste voorjaarsbloeiende haagplanten?

29 mei 2019
Wat zijn de mooiste voorjaarsbloeiende haagplanten?

In het voorjaar ontwaakt uw tuin uit zijn winterrust. Langzaamaan komen de bomen, heesters en tuinplanten weer tot leven. Overal groeit en bloeit wel iets. Maar wat zijn nu de mooiste voorjaarsbloeiende haagplanten? En wat kunnen deze voorjaarsbloeiers voor uw tuinontwerp betekenen? We nemen graag met u door welke haagplanten die uw tuin in het voorjaar verrijken u bij ons kunt kopen.

Lees meer

Coniferen in de zomer

28 mei 2019
Coniferen in de zomer

De zomer komt eraan en we hopen natuurlijk met z’n allen dat het weer een lekkere warme zomer wordt, met veel zonnige dagen. De zomer is het seizoen bij uitstek om veel buiten te zijn en misschien daardoor ook wel een heel goed seizoen om in de tuin te werken. Tuinieren is erg seizoens- en weergevoelig werk. We vertellen u daarom graag welke verzorging coniferen in de zomer nodig hebben.

Lees meer

De meest geschikte haagplanten voor een inbraakwerende haag

27 mei 2019
De meest geschikte haagplanten voor een inbraakwerende haag

Privacy is voor veel mensen een van de hoofdredenen om een haag te planten. Dat stelt u in staat om lekker rustig in de tuin te zitten zonder dat er mensen zijn die uw tuin in gluren. Toch is er ook een andere manier waarop haagplanten uw privacy kunnen beschermen en dat is door middel van inbraakwering. Er zijn verschillende haagplanten die het voor indringers aanzienlijk moeilijker maken om uw tuin in te komen, of dit nu mensen of dieren zijn. Wilt u weten welke planten u daar het beste voor kunt gebruiken? Lees dan nu verder om te weten wat de meest geschikte planten voor een inbraakwerende haag zijn.

Lees meer

Een lekker geurende haag

25 mei 2019
Een lekker geurende haag

De argumenten voor een bloeiende haag zijn eenvoudig. Niet alleen ziet uw haag er tijdens het bloeiseizoen prachtig uit; vlinders, bijen en andere insecten zullen maar wat graag van het nectar in de bloemen drinken en in sommige gevallen verschijnen er na de bloei bessen aan de planten die ofwel sierwaarde ofwel voedingswaarde hebben. Niet iedereen staat er echter bij stil dat een bloeiende haag ook een heerlijke lucht in uw tuin kan verspreiden. Veel bloemen ruiken immers heel lekker. Wanneer u voor uw bloeiende haag de juiste soorten uitkiest, kan dat dus een lekker geurende haag opleveren waar u graag bij thuiskomt.

Lees meer

Van welke haagplanten kun je niet eten?

24 mei 2019
Van welke haagplanten kun je niet eten?

Bijna alle haagplanten hebben onderdelen die giftig zijn en daarom dus niet door mensen of huisdieren gegeten mogen worden. Vaak gaat dat om de bladeren, de schors en de stam. Toch zijn er ook veel haagplanten met bessen die er weliswaar smakelijk uitzien, maar ernstige gezondheidsklachten op kunnen leveren. Met kleine kinderen of huisdieren in huis is het belangrijk om hier rekening mee te houden bij de keuze van uw nieuwe haag. Ongeluk schuilt immers vaak in een klein hoekje. Om u te helpen de juiste haagplanten te kiezen beantwoorden we de vraag: van welke haagplanten kun je niet eten?

Lees meer

De voordelen van plugplanten

23 mei 2019
De voordelen van plugplanten

Plugplanten bieden vele voordelen. De wortels van deze kleine, in trays gekweekte haagplanten zijn nog niet volledig ontwikkeld. Hierdoor zijn plugplanten zeer goedkoop in aanschaf. Wilt u een mooie haag aanplanten tegen een vriendelijk prijsje? Dan zijn plugplanten zeker een te overwegen optie. We vertellen u graag wat de voordelen van plugplanten zijn en hoe deze kleine haagplanten gekweekt worden. Ook leggen we u uit hoe lang het ongeveer duurt voordat u het door u gewenste resultaat mag verwachten.

Lees meer

Waarom haagplanten uit koelcel?

22 mei 2019
Waarom haagplanten uit koelcel?

Haagplanten met blote wortel kunnen doorgaans worden aangeplant wanneer de plant in winterrust is. Meestal is dit ergens tussen oktober en april. Toch willen veel tuiniers ook na april nog haagplanten met blote wortel kopen. Deze zijn immers een stuk voordeliger dan haagplanten in pot of met kluit. Om de planttijd van deze haagplanten te verlengen, worden ze daarom in een koelcel geplaatst. We leggen u graag uit wat de voordelen zijn van haagplanten uit een koelcel. Ook vertellen we u welke haagplanten uit koelcel wij aanbieden in onze webshop.

Lees meer