maart 2019

Ultieme tips om uw tuin tot een waar ontspanningsoord te maken!

11 maart 2019
Ultieme tips om uw tuin tot een waar ontspanningsoord te maken!

Nu de lente en zomer in aantocht zijn, brengen veel Nederlanders weer meer tijd in hun tuinen door. Toch zijn veel mensen niet helemaal tevreden met hun tuin. En dat is jammer, want de tuin is een belangrijk onderdeel van uw woning. Tijd om de handen eens flink uit de mouwen te steken en de tuin weer leefbaar te maken. Uw tuin is er immers om van te genieten en volledig in tot rust te komen. Met onze tips is het vrij eenvoudig om uw tuin tot een waar ontspanningsoord te maken. Begin er vandaag nog mee!

Lees meer

Soorten tuinontwerp

9 maart 2019
Soorten tuinontwerp

Het ontwerpen van een tuin kan een flinke klus zijn. Waar sommige mensen vanaf het allereerste moment al helemaal voor zich zien hoe ze hun tuin willen hebben, kunnen anderen wel wat hulp gebruiken. Een mooie manier om te beginnen met het ontwerpen van een tuin is natuurlijk door te kijken naar wat voor soorten tuinontwerpen er eigenlijk al bestaan. Misschien is er een periode in de geschiedenis, of een bepaalde stijl die u heel erg aanspreekt. We zullen er hieronder een paar voor u beschrijven. Misschien doet u nog wel inspiratie op voor uw eigen tuin!

Lees meer

Deze haagplanten brengen vogels naar uw tuin!

8 maart 2019
Deze haagplanten brengen vogels naar uw tuin!

Het is weer lente en langzaamaan wordt de natuur wakker. Dat geldt niet alleen voor de planten en bomen die uit hun winterrust komen, maar ook voor de dieren. De vogeltjes komen terug uit het zuiden en er zijn steeds meer ochtenden waarop u wakker kunt worden bij het gefluit van merels of het koeren van duiven. Het is daarom de beste tijd van het jaar om na te denken over een haag voor vogels. Haagplanten die populair zijn bij vogels, zijn een leuke manier om wat meer leven in de tuin te brengen en het voorjaar vrolijk te beginnen.

Lees meer

Exotische tuinplanten voor een bijzondere tuin

8 maart 2019
Exotische tuinplanten voor een bijzondere tuin

Er valt een hoop te zeggen voor het planten van inheemse tuinplanten. Die zijn meer gewend aan ons klimaat en vergen daarom vaak veel minder werk dan exotische planten. Meestal overleven ze beter of langer in de tuin en doordat ze in onze omgeving thuishoren, zullen ze nooit een vreemde eend in de bijt zijn. Toch kan het ook heel mooi, uitdagend of interessant zijn om juist uitheemse planten in de tuin te zetten. Hiermee kunt u uw tuin net dat beetje extra geven waardoor het van een normale in een bijzondere plek verandert.

Lees meer

De beste haagplanten voor een schone lucht

7 maart 2019
De beste haagplanten voor een schone lucht

Wanneer u in een stedelijk gebied woont met behoorlijk wat luchtvervuiling, kunt u daar last van krijgen. Mensen die vlakbij een snelweg wonen ademen doorgaans meer fijnstof in dan mensen die op het platteland wonen. Wanneer u veel fijnstof inademt kunnen er, als u daar gevoelig voor bent, luchtwegklachten ontstaan. U kunt daarbij denken aan hoesten, benauwdheid en zelfs aan het ontstaan van chronische longziekten. Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die u kunt treffen om uw leefomgeving zo gezond mogelijk te houden. Ook het aanplanten van haagplanten voor een schone lucht is geen overbodige luxe.

Lees meer

4 handige tips om uw tuin een geheel nieuwe uitstraling te geven!

7 maart 2019
4 handige tips om uw tuin een geheel nieuwe uitstraling te geven!

Nu de lente is aangebroken krijgen veel mensen zin om de handen eens flink uit de mouwen te steken. Dat kan in huis zijn: de muur van de woonkamer krijgt bijvoorbeeld een nieuw en fris likje verf, het meubilair wordt anders neergezet of het is tijd voor de grote lenteschoonmaak. Maar ook de tuin mag zeker niet achterblijven. U heeft vanuit huis immers uitzicht op uw erf. Een mooie, verzorgde tuin doet wonderen voor uw gemoedstoestand. Daarom geven we u graag 4 handige tips om uw tuin een geheel nieuwe uitstraling te geven op eenvoudige wijze!

Lees meer

Welke taxus is het meest geschikt voor de tuin?

7 maart 2019
Welke taxus is het meest geschikt voor de tuin?

Voor een coniferenhaag met een formeel karakter zijn er eigenlijk geen haagplanten beter geschikt dan de taxus. Maar wist u dat er verschillende soorten taxussen zijn? Niet iedere taxussoort is even geschikt om in de haag te gebruiken. Sommige soorten komen bijvoorbeeld beter tot hun recht als losstaande boom. De taxussen in de webshop van Haagplanten.net zullen met een beetje verzorging allemaal uitgroeien tot een mooie taxushaag, maar dan nog kunnen wij ons voorstellen dat u zich afvraagt welke taxus het meest geschikt is voor de tuin. Om die vraag te kunnen beantwoorden is het goed om niet alleen uw wensen, maar ook de verschillende taxussoorten nader te bekijken.

Lees meer

De meest gemaakte fouten bij het planten van een beukenhaag

1 maart 2019
De meest gemaakte fouten bij het planten van een beukenhaag

De beukenhaag is typisch zo’n haag die tot de verbeelding spreekt: hij verandert met de seizoenen van kleur en houdt zijn rosse, dorre loof vast gedurende de koude wintermaanden. Het hele jaar door creëert de beukenhaag een natuurlijke en fijne sfeer in uw tuin. Het is dus ook niet zo vreemd dat veel tuiniers maar wat graag een beukenhaag in hun tuin aanplanten. Meestal is dit geen probleem: de beuk is immers niet zo’n veeleisende haagplant. Toch is er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Zorg er in ieder geval voor dat u niet een van deze meest gemaakte fouten bij het planten van een beukenhaag maakt!

Lees meer