maart 2019

Oude coniferenhaag vervangen of restaureren?

28 maart 2019
Oude coniferenhaag vervangen of restaureren?

Wanneer u een oude, verwaarloosde coniferenhaag in de tuin heeft staan biedt dat beslist geen fraai aanzicht. Is het nodig om deze oude coniferenhaag te vervangen, of kunt u hem ook restaureren? Dit hangt voornamelijk af van de staat waarin de coniferenhaag verkeert, het soort haagconifeer waarmee de haag is aangelegd en hoeveel tijd en moeite u bereid bent in een dergelijke tuinafscheiding te steken. We vertellen u graag of de oude coniferenhaag in uw tuin nog te redden is, of dat u hem beter kunt vervangen door een fris, nieuw exemplaar.

Lees meer

Uw taxushaag op z’n mooist houden – 4 tips

27 maart 2019
Uw taxushaag op z’n mooist houden – 4 tips

De taxus is een populaire haagplant die veel wordt teruggezien in Nederlandse tuinontwerpen, en het ziet er niet naar uit dat daar snel verandering in komt. Wij begrijpen dat heel goed: de taxus is namelijk een veelzijdige haagplant met veel goede eigenschappen. Zo is hij blikdicht, verdraagt hij snoei uitstekend en creëert hij in de tuin een residentiële maar toch natuurlijke sfeer. Daarnaast is de taxus onderhoudsvriendelijk: hij vereist geen al te bijzondere verzorging. Toch kunt u wel iets doen om uw taxushaag op z’n mooist te houden. We geven u graag 4 handige tips.

Lees meer

Waarom een groene tuin voordeliger is dan een tegeltuin

26 maart 2019
Waarom een groene tuin voordeliger is dan een tegeltuin

Een aantal jaar geleden bleek uit onderzoek van het Haags Milieucentrum dat een groene tuin stukken goedkoper is dan een betegelde tuin. Zowel in aanleg als in onderhoud kunt u al snel een aardig bedragje besparen wanneer u kiest voor een groen tuinontwerp. Daarnaast is een groene leefomgeving aantrekkelijker voor het oog en beter voor insecten en andere dieren. Heeft u een beperkt budget om te besteden aan uw tuin? We vertellen u graag waarom een groene tuin voordeliger is dan een tegeltuin en hoe u de aanleg van een fraaie, groene tuin het beste aanpakt.

Lees meer

Een wintergroene of bladverliezende haag – welke kiest u en waarom?

26 maart 2019
Een wintergroene of bladverliezende haag – welke kiest u en waarom?

Gaat u een nieuwe haag kopen? Dan heeft u misschien al voor ogen wat voor soort heg het mag gaan worden – een wintergroene of bladverliezende haag. Toch geldt dit niet voor iedereen: sommige tuiniers twijfelen nog over welke erfafscheiding goed bij hun tuin past. Daarom zetten wij graag de voor- en nadelen van zowel wintergroene als bladverliezende haagplanten voor u op een rij. Zo kunt u straks een weloverwogen keuze maken en met volle teugen van uw nieuwe haag genieten!

Lees meer

Een booghaag creëren doet u zo!

25 maart 2019
Een booghaag creëren doet u zo!

Veel tuinliefhebbers genieten intens van de aanblik van een mooie haag met boog. In deze boog bevindt zich dan meestal een deurtje of tuinhekje. Een booghaag is sierlijk en geeft uw tuin net iets extra’s. Het oogt heel kunstig, waardoor u misschien denkt dat een booghaag creëren een lastig karwei is. Maar eigenlijk is het aanleggen van een booghaag helemaal niet zo moeilijk. We vertellen u graag welke haagplanten u kunt gebruiken bij het creëren van een booghaag en hoe u vervolgens te werk gaat.

Lees meer

Een wintergroene haag die uw tuin wat kleur geeft? Dat kan!

23 maart 2019
Een wintergroene haag die uw tuin wat kleur geeft? Dat kan!

Sommige tuiniers vinden een wintergroene haag soms wat saai worden. De haag ziet er immers gedurende elk seizoen hetzelfde uit. In een formeel tuinontwerp komt zo’n altijdgroene haag natuurlijk fantastisch tot zijn recht, maar wanneer u behoefte aan wat meer kleur zult u sneller voor een bladverliezende haag kiezen. Maar wist u dat er ook wintergroene hagen die uw tuin wat kleur geven bestaan? Maak kennis met de mooiste bladhoudende haagplanten die voor wat kleuraccenten zorgen!

Lees meer

Wat onderscheidt de thuja van andere haagconiferen?

22 maart 2019
Wat onderscheidt de thuja van andere haagconiferen?

Voor het aanleggen van een tuinafscheiding zijn wintergroene haagconiferen al sinds jaar en dag ongekend populair. Vooral coniferen als de taxus en de levensboom (wetenschappelijke naam: thuja) zijn erg geliefd onder tuinliefhebbers. Daarom willen we graag wat dieper ingaan op wat de thuja nu precies onderscheidt van andere haagconiferen. Het is namelijk niet voor niets dat deze bijzondere boom zo veelvuldig wordt aangeplant als heg. Een thujahaag biedt vele voordelen. We vertellen je graag welke dit zijn.

Lees meer

Help, er groeit onkruid onder mijn haag!

13 maart 2019
Help, er groeit onkruid onder mijn haag!

Wanneer er onkruid onder uw haag groeit, biedt dit beslist geen fraai aanzicht. Daarnaast kunnen bepaalde soorten onkruid op lange termijn ook schadelijk zijn voor uw haagplanten. Kortom: de hoogste tijd om dit onkruid te verwijderen! Maar hoe kunt u onkruid bestrijden zonder de heg te beschadigen? En hoe voorkomt u dat het binnen korte tijd weer vol onkruid staat onder uw haag? We vertellen u graag meer over de verschillende methoden om onkruid te bestrijden en te voorkomen.

Lees meer

Ultieme tips om uw tuin tot een waar ontspanningsoord te maken!

11 maart 2019
Ultieme tips om uw tuin tot een waar ontspanningsoord te maken!

Nu de lente en zomer in aantocht zijn, brengen veel Nederlanders weer meer tijd in hun tuinen door. Toch zijn veel mensen niet helemaal tevreden met hun tuin. En dat is jammer, want de tuin is een belangrijk onderdeel van uw woning. Tijd om de handen eens flink uit de mouwen te steken en de tuin weer leefbaar te maken. Uw tuin is er immers om van te genieten en volledig in tot rust te komen. Met onze tips is het vrij eenvoudig om uw tuin tot een waar ontspanningsoord te maken. Begin er vandaag nog mee!

Lees meer

Soorten tuinontwerp

9 maart 2019
Soorten tuinontwerp

Het ontwerpen van een tuin kan een flinke klus zijn. Waar sommige mensen vanaf het allereerste moment al helemaal voor zich zien hoe ze hun tuin willen hebben, kunnen anderen wel wat hulp gebruiken. Een mooie manier om te beginnen met het ontwerpen van een tuin is natuurlijk door te kijken naar wat voor soorten tuinontwerpen er eigenlijk al bestaan. Misschien is er een periode in de geschiedenis, of een bepaalde stijl die u heel erg aanspreekt. We zullen er hieronder een paar voor u beschrijven. Misschien doet u nog wel inspiratie op voor uw eigen tuin!

Lees meer