januari 2019

Uitstekende redenen om een beukenhaag te kopen

30 januari 2019
Uitstekende redenen om een beukenhaag te kopen

Wanneer u een nieuwe haag gaat uitzoeken, bekijkt u vaak meerdere haagplanten. U weegt voor- en nadelen van elke heester tegen elkaar af en kijkt wat goed bij uw tuinontwerp past. De beukenhaag is al sinds jaar en dag een populaire keuze onder tuiniers. En eerlijk is eerlijk: er zijn ook uitstekende redenen om een beukenhaag te kopen op te noemen. Zo past de beuk eigenlijk heel goed bij verreweg de meeste tuinstijlen. Ook is de haagplant prima te snoeien en te onderhouden. We vertellen u graag wat andere goede redenen om een beukenhaag aan te planten in uw tuin.

Lees meer

De beste wintergroene hagen

28 januari 2019
De beste wintergroene hagen

Wintergroene haagplanten zijn altijd erg in trek geweest. Denk bijvoorbeeld aan de statige, strak gesnoeide buxushaagjes die lange tijd menig tuin sierden. Ook coniferenhagen zijn wat dat betreft behoorlijk tijdloos: deze zien we nog altijd veel terug in verschillende tuinontwerpen. Bladhoudende heggen geven uw tuin gedurende het hele jaar een warme uitstraling. Ook beschermen ze u op stijlvolle wijze tegen ongewenste inkijk. Het is dus niet zo vreemd dat altijdgroene haagplanten erg geliefd zijn. Maar wat zijn nu de beste wintergroene hagen? We nemen onze favorieten graag met u door.

Lees meer

De tuintrends van 2019: deze haagplanten zijn het populairst

25 januari 2019
De tuintrends van 2019: deze haagplanten zijn het populairst

Het is tijd om de nieuwe tuintrends van 2019 met u door te nemen. We staan aan het begin van een nieuwe cyclus in de tuin: bladverliezende struiken en bomen ontwaken langzaam maar zeker uit hun winterrust en komen weldra in bloei. Vanaf dit moment zal er veel meer beginnen te groeien en bloeien in uw tuin. Ook op het gebied van haagplanten gebeurt er van alles. Maar welke haagplanten kunt u dit jaar met een gerust hart aanplanten? En welke struiken verliezen aan populariteit? We vertellen u graag wat de allernieuwste trends op het gebied van heggen zijn!

Lees meer

Tuinieren in de winter: dit kunt u doen

23 januari 2019
Tuinieren in de winter: dit kunt u doen

De winterperiode is een rustige tijd op tuingebied. Bladverliezende planten en bomen zijn nog in winterrust. Daarnaast brengt u tijdens koude dagen meestal ook niet veel tijd in de tuin door. Tuinieren in de winter is dan ook niet iets waar iedereen op zit te wachten. Toch kunt u in deze periode al de nodige tuinklusjes opknappen. Daar plukt u de vruchten van in het voorjaar: de tuin ligt er dan immers netjes en verzorgd bij. We vertellen u graag wat u in het winterseizoen alvast in de tuin kunt doen.

Lees meer

De snelste groeiers onder de haagplanten

21 januari 2019
De snelste groeiers onder de haagplanten

Privacy kan soms een dringende zaak zijn. Wanneer een tuin op korte termijn tegen inkijk van buren of passanten beschermd moet worden, wordt er daarom vaak voor gekozen om een houten schutting of een gemetselde muur in de tuin te plaatsen. Die keuze is te begrijpen, maar er zijn voldoende opties om op een levendiger manier voor wat meer privacy in de tuin te zorgen: met een haag. Een kant-en-klaarhaag van een meter of twee is bijvoorbeeld een optie, maar dat kan wat prijzig zijn. Voordeliger is het om wat snelgroeiende haagplanten in de tuin neer te zetten. Laten we de snelste groeiers onder de haagplanten eens nader bekijken, zodat u weet wanneer uw privacyhaag op de gewenste hoogte is.

Lees meer

Het hoe en waarom van Rootgrow

18 januari 2019

Wie een nieuwe haag koopt, wil natuurlijk graag snel en lang van de planten kunnen genieten. Daarom is het ook nodig om uw nieuwe haagplanten een goede en gezonde start te geven. Bij een goede start is de halve wedstrijd inmiddels al gewonnen. Een van de middelen die we hiervoor kunnen toepassen is Rootgrow. We leggen u graag uit wat Rootgrow is en wat het middel nu precies voor uw nieuwe haagplanten kan doen.

Lees meer

De mooiste haagplanten voor de voortuin

18 januari 2019
De mooiste haagplanten voor de voortuin

In de voortuin mag een haag maar een meter hoog zijn. Dat hoeft geen nadeel te zijn. Een hoge haag zou bijvoorbeeld alleen maar het zonlicht tegenhouden en daarmee een relatief donker huis opleveren. Bovendien zijn voortuinen normaal gesproken kleiner dan achtertuinen en bij zo’n kleinere tuin past vaak een wat bescheidener haag. Wanneer u met die hoogterestrictie zit, wilt u natuurlijk wel haagplanten in de voortuin die juist in een lage haag goed tot hun recht komen. We laten u de mooiste haagplanten voor de voortuin zien, zodat ook u weet welke haagplanten goed aan de voorzijde van uw huis passen.

Lees meer

Haagplanten met een landelijk uiterlijk

16 januari 2019
Haagplanten met een landelijk uiterlijk

Een haag hoeft echt niet altijd een formele haag te zijn die in een rechte vorm gesnoeid is. De allereerste hagen die mensen duizenden jaren geleden plantten waren dat ook niet. Soms is het juist mooier om voor haagplanten met een landelijk uiterlijk te kiezen. Vooral wanneer u op het platteland woont en het rustieke karakter van uw omgeving wilt versterken, past een bladverliezende haag met een wat wilder voorkomen daar juist heel goed bij. Sommige haagplanten zijn vanwege hun groeisnelheid of grote wortelstelsel zelfs alleen geschikt voor een informele plattelandstuin. Is een kaarsrechte privacyhaag niets voor u? Dan laten wij u zien welke planten wél bij uw tuinwensen passen.

Lees meer

Hoelang bloeien haagplanten?

14 januari 2019
Hoelang bloeien haagplanten?

Als u bloeiende haagplanten in uw tuin wilt planten, wilt u natuurlijk wel wat weten over de bloeiperiode van de haagplanten die u op het oog heeft. Niet alle planten bloeien namelijk even lang of in dezelfde periode. Wie zo lang mogelijk van bloemenpracht in de tuin wil genieten, doet er goed aan om voor haagplanten te kiezen die zo lang mogelijk bloeien. Eventueel kunt u ook een gemengde haag met opeenvolgende bloeiperiodes te planten. Om u inzicht te geven in deze bloeitijden vertellen we u wat meer over hoelang haagplanten bloeien.

Lees meer

De beste taxussoorten voor de haag

11 januari 2019
De beste taxussoorten voor de haag

Een van de ultieme haagplanten is de taxus. Er bestaan echter verschillende soorten taxussen en nog veel meer verschillende kweekvormen. Die zijn niet allemaal even geschikt om als haagplanten te gebruiken. Sommige van deze soorten zien er bijvoorbeeld beter uit wanneer ze als solitaire boom worden aangeplant. Bij Haagplanten.net verkopen we alleen de beste taxussoorten voor de haag. Maar waarom zijn juist deze soorten het meest geschikt om voor een formele haag aan te planten? Dat laten we u graag zien aan de hand van een aantal belangrijke eigenschappen van deze taxussen.

Lees meer