november 2018

Taxus recht snoeien: zo gaat u te werk

17 november 2018
Taxus recht snoeien: zo gaat u te werk

Er zijn weinig haagplanten zo geschikt om in een strakke, rechte vorm te snoeien als de taxus. In de formele tuin zien we dergelijke taxushagen vaak terug. Soms zijn ze zó recht en strak gesnoeid, dat u zich afvraagt hoe de tuinier in kwestie dit voor elkaar gekregen heeft. Dit resultaat ligt echter ook voor u binnen handbereik. Bent u geen ervaren tuinier? Geen probleem! Met onze tips prijkt er binnenkort ook in uw tuin een zeer symmetrische taxushaag. Taxus recht snoeien: zo gaat u te werk.

Lees meer

Dit zijn de snelst groeiende haagplanten

15 november 2018
Dit zijn de snelst groeiende haagplanten

Wanneer u een nieuwe haag gaat aanplanten, is het begrijpelijk dat u snel resultaat wilt zien. U bent immers op korte termijn op zoek naar privacy en een mooi, groen uitzicht. U zou in dat geval natuurlijk kunnen kiezen voor een kant-en-klaarhaag, maar niet iedere tuinier wil dit. Wilt u eigenhandig een haag van jonge planten aanleggen, maar niet al te lang wachten? Dit zijn de snelst groeiende haagplanten!

Lees meer

Veelgestelde vragen over de thuja (levensboom)

14 november 2018
Veelgestelde vragen over de thuja (levensboom)

De thuja, ook wel levensboom genoemd, is ongekend populair als haagplant. We komen ze zowel solitair geplant als in wintergroene hagen tegen. In vrijwel elke tuin komt een thujahaag goed tot zijn recht. Deze conifeer laat zich goed met diverse tuinstijlen combineren en staat bovendien goed bij veel andere beplanting. Regelmatig krijgen we dan ook vragen over de thuja binnen van tuiniers. Daarom hebben we veelgestelde vragen over de thuja (levensboom) voor u op een rijtje gezet.

Lees meer

Tijd voor een nieuwe haag? Overweeg dan eens Portugese laurier!

13 november 2018
Tijd voor een nieuwe haag? Overweeg dan eens Portugese laurier!

Wanneer uw oude haag zijn beste tijd heeft gehad, is het tijd voor het uitkiezen van een nieuwe tuinafscheiding. U heeft vandaag de dag veel keuze: wilt u een wintergroene haag of toch liever een die zijn blad verliest in de winter? De haag bepaalt voor een groot deel de uitstraling van uw tuin. Uw tuinafscheiding creëert, samen met de andere beplanting, sfeer in de tuin. Om u een eindje op weg te helpen bij de keuze voor een haag, lichten we graag een bijzondere haagplant uit: de Portugese laurier. Deze wintergroene heester staat bekend om zijn luxueuze uitstraling. Maar wat maakt de Portugese laurier nu precies de ideale haagplant?

Lees meer

Waarom kleurt mijn taxushaag bruin?

12 november 2018
Waarom kleurt mijn taxushaag bruin?

Over het algemeen komen er weinig problemen voor bij de taxus. Deze oersterke haagplant kan erg oud worden: de oudst gedocumenteerde taxussen zijn zelfs van iets voor onze jaartelling. De taxus is, in tegenstelling tot sommige andere conifeersoorten, niet heel gevoelig voor schimmelziekten en plagen. Toch kan het soms gebeuren dat uw mooie, wintergroene taxushaag ineens bruine plekken vertoont. We vertellen u graag waarom uw taxushaag bruin kleurt en belangrijker nog: wat u ertegen kunt doen.

Lees meer

Welke soorten leibomen zijn er en welke kies ik?

9 november 2018
Welke soorten leibomen zijn er en welke kies ik?

Leibomen: stijlvolle en elegante haagplanten die van uw tuin een waar kunstwerkje maken. Tegenwoordig planten steeds meer mensen leibomen in de tuin. U kunt ze op verschillende manieren toepassen: zet ze in als omheining of om delen van uw tuin van elkaar te scheiden en zo een strakke indeling te maken. Met leibomen in de tuin lijkt het of u een ware kunstenaar bent, terwijl deze vormbomen eigenlijk vrij makkelijk te onderhouden zijn. U kunt ze zelfs kant-en-klaar kopen, dan hoeft u ze alleen nog maar af en toe te snoeien. De experts van Haagplanten.net beantwoorden graag een vraag waar veel van onze klanten mee zitten: Welke soorten leibomen zijn er en welke kies ik? In de webshop van Haagplanten.net komt u in ieder geval alleen de beste soorten leibomen tegen die met de juiste verzorging tot een prachtig tuinkunstwerk uitgroeien.

Lees meer

5 interessante kant-en-klaarhagen

6 november 2018
5 interessante kant-en-klaarhagen

Natuurlijk, de ligusterhaag, beukenhaag en taxushaag zijn populaire en veelzijdige heggen die uw tuin op een prachtige manier omlijsten. Maar sommige mensen zijn juist op zoek naar een haagplant die wat minder voorkomt. Wanneer u uw tuin direct een andere uitstraling wilt geven, is het aanplanten van een kant-en-klaarhaag een puik idee. Op deze manier staat er namelijk direct een volgroeide, groene muur van planten in uw tuin. Wij presenteren u graag 5 interessante kant-en-klaarhagen die u in ons assortiment vindt.

Lees meer

Welke buxusvervangers lijken het meest op de buxus?

5 november 2018
Welke buxusvervangers lijken het meest op de buxus?

Het zijn barre tijden voor de buxus. Enerzijds wordt de eens zo geliefde haagplant geteisterd door nare ziekten als de buxusschimmel, aan de andere kant vreet de buxusrups Nederlandse buxushagen volledig kaal. Buxusvervangers zijn daardoor logischerwijs in opkomst: wintergroene haagplanten die veel op de buxus lijken. Maar welke buxusvervangers lijken het meest op de buxus?

Lees meer

Veelgestelde vragen over de kant-en-klaarhaag

1 november 2018
Veelgestelde vragen over de kant-en-klaarhaag

Een populaire oplossing op het gebied van haagplanten is de kant-en-klaarhaag. Met het aanplanten van een kant-en-klare heg zet u direct een mooie, volgroeide tuinafscheiding neer. Kant-en-klaarhagen komen in verschillende soorten. Zo kunt u ervoor kiezen om een taxushaag, beukenhaag of laurierhaag in kant-en-klare variant aan te schaffen. Maar ook een ligusterhaag of coniferenhaag behoren tot de mogelijkheden. Maar is de kant-en-klaarhaag voor iedere tuin geschikt? En wat kost zo’n kant-en-klaarhaag precies? We beantwoorden graag enkele veelgestelde vragen over de kant-en-klaarhaag.

Lees meer

Olijfwilg planten

1 november 2018
Olijfwilg planten

De olijfwilg of zilverbes is een elegante haagplant die het hele jaar door groen blijft. De wetenschappelijke naam van deze heester is Elaeagnus ebbingei. De olijfwilg is erg geschikt om aan te planten wanneer u in het kustgebied woont – harde wind en een zilte bodem zijn voor deze oersterke haagplant geen enkel probleem. Wilt u olijfwilg planten in uw tuin? Zo pakt u dat aan.

Lees meer