september 2018

Deze haagplanten hebben eetbare bessen

29 september 2018
Deze haagplanten hebben eetbare bessen

Een tuinafscheiding van mooie haagplanten wordt door velen gewaardeerd. Maar hoe leuk zou het zijn als u de bessen uit uw haag ook nog kon opeten? De meeste bessen in hagen zijn geliefd onder vogels, maar niet eetbaar voor mensen. Toch zijn er enkele haagplanten die vruchten produceren die probleemloos door de mens gegeten kunnen worden. Welke planten zijn dat? En hoe kunnen de bessen worden gegeten? Deze haagplanten hebben eetbare bessen.

Lees meer

Haagplanten voor de kleine tuin

28 september 2018
Haagplanten voor de kleine tuin

Heeft u een kleine tuin of een stadstuin? Dan denkt u wellicht dat een mooie haag niet voor u is weggelegd. Er is immers te weinig ruimte en een tuinafscheiding zou alleen maar in de weg staan. Of toch niet? Er zijn gelukkig genoeg haagplanten voor de kleine tuin verkrijgbaar die juist in uw tuin optimaal tot hun recht komen! Dat u een beperkte ruimte heeft is misschien een uitdaging, maar wij helpen u toch graag bij het realiseren van die schitterende haag!

Lees meer

De beste planten voor vormsnoei

27 september 2018
De beste planten voor vormsnoei

Geniet u ook altijd zo van haagplanten die in prachtige vormen zijn gesnoeid? Denk daarbij niet alleen aan de welbekende bollen, piramides en kegelvormen, maar ook aan de heuse vormsnoeikunstwerken die soms in siertuinen prijken. Zou u ook graag eens een plant in een specifieke vorm snoeien? Dan leggen we u graag uit wat de beste planten voor vormsnoei zijn.

Lees meer

Voordelige soorten haagplanten

27 september 2018
Voordelige soorten haagplanten

Een mooie tuinafscheiding kan aardig prijzig zijn. Hoe langer de haag is, hoe meer hij gaat kosten. Niet iedereen heeft echter een groot budget. Gelukkig zijn er voordelige soorten haagplanten verkrijgbaar die u kunt aanplanten zonder dat het gelijk een vermogen kost. En neem van ons aan: ook de minder prijzige haagplanten zijn in uitstekende conditie en zorgen voor een elegante en blikdichte tuinafscheiding. We vertellen u graag welke soorten haagplanten dit zijn.

Lees meer

Welke haagplanten hebben doorns?

27 september 2018
Welke haagplanten hebben doorns?

Regelmatig stellen tuinliefhebbers ons de vraag: welke haagplanten hebben doorns? Een haag met doorns kent meerdere voordelen. Een dergelijke haag is niet alleen inbraakwerend, maar houdt ook ongewenste honden en katten weg uit uw tuin. Vooral in buurten waar veel katten loslopen komt dat uitstekend van pas. Daarnaast zijn er zulke mooie haagplanten met doorns verkrijgbaar, dat het zonde zou zijn om deze niet te overwegen wanneer u een nieuwe haag wilt aanplanten. We vertellen u daarom graag wat de allermooiste haagplanten met doorns zijn.

Lees meer

Taxus snoeien: weinig werk, mooi resultaat

26 september 2018
Taxus snoeien: weinig werk, mooi resultaat

Een van de belangrijkste redenen waarom de taxus zo geliefd is als haagplant is omdat een taxus snoeien zo makkelijk is. Deze compacte conifeer groeit in een jaar niet meer dan 20 centimeter en u hoeft dus niet al te vaak te snoeien om een strak gesnoeide taxushaag in de tuin te hebben staan. Maar hoe gaat u precies te werk als u zo’n rechte taxushaag wilt hebben? Daar vertellen we u graag wat meer over. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw taxushaag nog tot op hoge leeftijd zijn stijlvolle, formele vorm behoudt. Want oud worden, dat doet de taxus zeker. Gemiddeld wordt een taxus maar liefst enkele eeuwen oud. Snoei hem dus goed en u hebt een leven lang een prachtige taxushaag.

Lees meer

Haagbeuk snoeien

26 september 2018
Haagbeuk snoeien

Er zijn natuurlijk ontzettend veel haagplanten, maar de haagbeuk is een wel heel populaire. Niet alleen kan deze haagplant met veel verschillende tuinstijlen gecombineerd worden, ook is hij vrij onderhoudsarm. De haagbeuk stelt niet veel eisen aan de grond waarin hij geplant wordt en vraagt ook geen bijzondere verzorging. Toch moet ook de haagbeuk zo nu en dan gesnoeid worden. Maar hoe vaak doet u dat? En hoe kunt u het beste te werk gaan? De haagbeuk snoeien: zó pakt u dat aan.

Lees meer

Een taxus planten doet u zo

25 september 2018
Een taxus planten doet u zo

Al jaren is de taxus een van de populairste haagplanten ter wereld en het lijkt er niet op dat daar snel verandering in gaat komen. Deze populariteit is goed te begrijpen: een taxus planten leidt eigenlijk altijd tot een prachtige coniferenhaag die met weinig verzorging heel lang zijn mooie uiterlijk behoudt. Bovendien worden taxussen zeer oud; er zijn soorten waarvan geschat wordt dat ze wel meer dan duizend jaar oud zijn! Een taxushaag zal u dus niet snel in de steek laten. Toch komt hij het beste tot zijn recht als je je taxushaag goed plant. Om u daarmee goed op weg te helpen geven we u alvast wat tips om uw taxus zo goed mogelijk in de tuin te planten.

Lees meer

Kant-en-klaarhaag snoeien

25 september 2018
Kant-en-klaarhaag snoeien

Een kant-en-klaarhaag is een geweldige oplossing voor iedereen die snel een volgroeide haag in de tuin wil hebben staan. Het is een gemakkelijk alternatief voor het aanschaffen van jonge haagplanten: deze hebben immers aardig wat jaartjes aandacht en verzorging nodig om uit te kunnen groeien tot een volle en zichtdichte haag. Maar wanneer u een kant-en-klaarhaag aanplant, betekent dat natuurlijk niet dat u er nooit meer naar om hoeft te kijken. Ook een kant-en-klaarhaag moet verzorgd en gesnoeid worden. Een kant-en-klaarhaag snoeien: hoe gaat u te werk?

Lees meer

Wat kost een wintergroene haag?

24 september 2018
Wat kost een wintergroene haag?

Hoewel een bladverliezende haag ook zo z’n charmes heeft, geven de meeste mensen de voorkeur aan een wintergroene haag. Want wat is er nu beter dan wanneer u het hele jaar door kunt genieten van een diepgroene haag? Er zijn wintergroene haagplanten te koop in verscheidene soorten en prijsklassen. De haag moet immers niet alleen elegant zijn, maar ook bij uw budget passen. We geven daarom graag antwoord op de veelgestelde vraag: wat kost een wintergroene haag?

Lees meer