september 2018

De beste redenen om voor een kant-en-klaarhaag te kiezen

19 september 2018

Als we de keuze hadden zouden we het liefst vandaag nog een volgroeide, goed vertakte haag in onze tuin hebben staan. Zo eentje waar voorbijgangers niet doorheen kunnen kijken en waar de buren jaloers op zijn. Goed nieuws: dat kan ook. Op Haagplanten.net vindt u een royaal aanbod van haagplanten die in kant-en-klare vorm te koop zijn. Voor wie geen geduld heeft om enkele jaren te wachten tot jonge haagplantjes zich ontwikkeld hebben tot grote, krachtige hagen is dit de ultieme oplossing. Binnen no-time prijkt er een imposante haag in uw tuin, zonder dat u daar lang op heeft hoeven wachten. Dit zijn de beste redenen om voor een kant-en-klaarhaag te kiezen.

Lees meer

Taxus: de allrounder voor uw tuin

18 september 2018
Taxus: de allrounder voor uw tuin

Niets is mooier dan vanuit uw woonkamer het uitzicht hebben op een mooie, goed onderhouden tuin. Of u nu royaal bedeeld bent op tuingebied of het moet doen met een kleine stadstuin: een groene leefomgeving creëert een prettige sfeer. Een haag draagt daar een positieve bijdrage aan. Er zijn hagen in alle soorten en maten. Eindeloos populair zijn alle wintergroene haagplanten waarmee een tuinafscheiding wordt aangelegd die het hele jaar door prachtig groen is. De taxus is zo’n haagplant. Deze conifeer heeft een exclusiever uiterlijk dan zijn soortgenoten en is zo veelzijdig, dat hij in vrijwel elke tuin goed op z’n plaats is. We vertellen u graag waarom taxus de allrounder voor uw tuin is.

Lees meer

Waarom de liguster zo geliefd is

18 september 2018
Waarom de liguster zo geliefd is

Er zijn verschillende manieren om uw erfgrens af te bakenen. Sommige mensen kiezen voor een schutting of hek, andere mensen kiezen voor een mooie haag. Een haag als tuinafscheiding kent meerdere voordelen. Allereerst is het uitzicht op zo’n volle, groene muur van planten natuurlijk prachtig. Ook zorgt een blikdichte heg voor veel privacy in uw tuin: u kunt ongestoord zonnen of tijd in de tuin doorbrengen zonder gehinderd te worden door de vrijpostige blikken van passanten of. Wat betreft haagplanten is er ontzettend veel keuze. Er zijn immers heel wat planten die samen een mooie haag kunnen vormen. Er is een haagplant die we veelvuldig terugzien in onze tuinen: de liguster. Graag lichten we toe waarom de liguster zo enorm geliefd is.

Lees meer

Buxusalternatieven: dit zijn de populairste

17 september 2018
Buxusalternatieven: dit zijn de populairste

Niet al te lang geleden was de buxus een zeer geliefde en veelvuldig gebruikte haagplant. In veel tuinen prijkte wel een strak buxushaagje of een mooie in vorm geknipte buxusbol. De laatste tijd worden we echter overspoeld met negatieve nieuwsberichten over de buxus. De buxusrups vreet de Nederlandse tuinen namelijk volledig kaal. Alleen op de Waddeneilanden lijken buxushagen nog veilig te zijn. In de rest van ons land valt de haagplant massaal ten prooi aan deze lastig te bestrijden rupsen. Niet verwonderlijk dus, dat veel tuiniers op zoek gaan naar een buxusvervanger die niet vatbaar is voor deze gevreesde rups. Maar voor welk alternatief kunt u het beste kiezen? Buxusalternatieven: dit zijn de populairste.

Lees meer

Bemesten en bewateren van uw haag

15 september 2018

Naast het planten en snoeien is het bemesten en bewateren van uw haag waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van de verzorging van een haag. Hoewel dit als een vrij eenvoudig klusje klinkt, kan het zijn dat u er alsnog vragen over heeft. Hoe veel en hoe vaak moet u bijvoorbeeld water geven? En welke meststoffen zijn het beste om te gebruiken? Wij helpen u graag verder.

Lees meer

Haagplanten verzorgen in de herfst

13 september 2018

Haagplanten hebben het hele jaar door verzorging nodig, maar zeker niet het hele jaar door dezelfde verzorging. In het voorjaar groeien ze hard en moeten ze gesnoeid worden. In droge zomers zult u ze af en toe wat extra water moeten geven en in de winter is het handig gevoelige haagplanten te beschermen tegen vorst. Maar hoe moet u haagplanten verzorgen in de herfst? Daar gaan we het vandaag over hebben.

Lees meer

Winterbescherming van haagplanten

10 september 2018

Sommige haagplanten zijn van nature heel winterhard. Die overleven zonder met hun ogen te knipperen temperaturen van -25 graden en blijven dan nog groen ook. Dat is heel prettig, maar het zijn helaas niet altijd de planten die u in uw tuin wilt hebben. Mocht uw tuin nu begroeid zijn met planten die wat minder goed tegen kou en vorst kunnen, lees dan vooral onze tips over winterbescherming van haagplanten.

Lees meer

Haag van thuja verzorgen

7 september 2018

De thuja, of levensboom, is een prachtige conifeer met een heleboel goede eigenschappen als haagplant. Het is dan ook niet zo vreemd dat deze boom erg in trek is bij een hoop tuiniers. Maar hoe moet u een haag van thuja verzorgen ? Wat komt er allemaal kijken bij het onderhouden van deze haagconifeer en hoeveel tijd gaat erin zitten?

Lees meer

Wat kost een conifeer?

3 september 2018

Er zijn vele verschillende coniferen voor evenzoveel doelen te gebruiken, maar als ons gevraagd wordt wat een conifeer kost, gaat het om haagconiferen. Ook deze zijn er in diverse soorten, maar we gaan er nu even van uit dat het om de volgende soorten gaat: de levensboom, de cipres en de bastaardcipres. Dit zijn allemaal soorten die uitermate geschikt zijn om hagen van te maken.

Lees meer