6 uitstekende redenen om voor de taxus te kiezen

18 februari 2020
6 uitstekende redenen om voor de taxus te kiezen

Overweegt u om een nieuwe haag aan te schaffen? Dan is de taxus zeker een te overwegen optie. We geven u graag 6 uitstekende redenen om voor de taxus te kiezen in uw tuin. Een taxushaag gaat prima samen met de meeste tuinstijlen en is op verscheidene manieren in te zetten. Doe er uw voordeel mee!

Een dichte haag aanleggen met de taxus

Wie op zoek is naar privacy in de tuin vindt in de taxus een prima oplossing.

1. Een dichte haag aanleggen met de taxus

De taxus is wintergroen en kent een zeer dichte groeivorm. Hierdoor maakt deze haagplant het mogelijk om een zeer dichte haag aan te leggen die het hele jaar door groen is. Wie op zoek is naar privacy in de tuin vindt in de taxus een prima oplossing. Ook kan een hogere taxushaag helpen om vervelende omgevingsgeluiden zoals verkeer van drukke wegen in huis en tuin te verminderen. Wilt u in uw tuin kunnen genieten en de buitenwereld ook echt buiten laten? Dan is de taxus precies de haagplant waarnaar u op zoek bent.

Zowel de Taxus baccata als de Taxus media 'Hillii' en de Taxus media 'Hicksii' zijn geschikt om een dichte privacyhaag mee te creëren.

Een taxushaag kopen uit tijdgebrek

Veel tuiniers kopen een taxushaag uit tijdgebrek. Ze hebben bijvoorbeeld een drukke baan en een druk gezinsleven waardoor tuinieren er nogal eens bij inschiet.

2. Een taxushaag kopen uit tijdgebrek

Veel tuiniers kopen een taxushaag uit tijdgebrek. Ze hebben bijvoorbeeld een drukke baan en een druk gezinsleven waardoor tuinieren er nogal eens bij inschiet. Het is dan handig om een haagplant te kiezen die weinig onderhoud vergt. De taxus is een vrij trage groeier. Jaarlijks neemt hij ongeveer 15 à 20 centimeter in hoogte toe. Hierdoor blijft de taxushaag na het snoeien mooi lang in vorm. Ook is hij ook niet erg kieskeurig wat betreft de bodem waarin hij groeit. U hoeft een taxushaag slechts 1 à 2 maal per jaar te bemesten om hem sterk en gezond te houden.

Een jaarlijkse snoeibeurt is voor de meeste taxushagen voldoende. Voor een zeer dichte haag raden wij aan om hem 2 maal per jaar aan een snoeibeurt te onderwerpen.

De taxus is goed voor de natuur

Doordat de taxus wintergroen is, is hij waardevol voor de natuur in zijn omgeving.

3. De taxus is goed voor de natuur

Doordat de taxus wintergroen is, is hij waardevol voor de natuur in zijn omgeving. Hij draagt positief bij aan lokale biodiversiteit. Daarnaast is de taxus een vogelvriendelijke haagplant. Vogels nestelen zich graag tussen het dikke takkenstelsel. En hoewel de kenmerkende rode bessen van de taxus voor mensen giftig zijn, kunnen vogels er prima tegen. Met een taxushaag in de tuin biedt u dus beschutting en voedsel aan vogels. Zorg er ook voor dat u een vijver of drinkschaal met water in de tuin heeft staan, zeker gedurende de koude wintermaanden.

Een vogelvriendelijke tuin is op deze manier binnen een handomdraai aangelegd. De taxushaag vormt dus een prima basis voor een dergelijke tuin.

Met de taxus kunt u alle kanten op

Een formele, strakke haag aanleggen met de taxus? Geen enkel probleem.

4. Met de taxus kunt u alle kanten op

Een formele, strakke haag aanleggen met de taxus? Geen enkel probleem. Maar wist u dat de taxus op veel meer manieren in te zetten is om uw tuin mooier te maken? Zo laat de taxus zich prima snoeien, wat de haagplant uiterst geschikt maakt voor vormsnoei. Knipt u de taxus per ongeluk terug tot in het oude hout? In tegenstelling tot alle andere coniferen kan de taxus hier prima tegen en loopt hij vanzelf weer uit. Ook kan de taxus solitair of groepen aangeplant worden. Dit is uiteraard afhankelijk van de ruimte die u tot uw beschikking heeft.

Doordat u met de taxus alle kanten op kunt, komt hij in elk tuinontwerp prima tot zijn recht.

De taxus kan in grote en kleine tuinen aangeplant worden

Sommige haagplanten zijn zo robuust, dat ze enkel in grote tuinen mooi tot hun recht komen.

5. De taxus kan in grote en kleine tuinen aangeplant worden

Sommige haagplanten zijn zo robuust, dat ze enkel in grote tuinen mooi tot hun recht komen. Dit geldt niet voor de taxus. Zowel in grote als kleine tuinen kan deze haagplant prima aangeplant worden. De haag is namelijk in de vorm te brengen die u zelf wilt. Of u nu een hoge taxushaag wilt of liever voor een lage haag gaat: met de taxus behoort het allemaal tot de mogelijkheden. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om één of meerdere taxusplanten solitair neer te zetten en in creatieve snoeivormen te knippen.

Dat is ook direct wat de taxus zo geliefd maakt: hij kan nagenoeg elke tuin stukken mooier, natuurlijker en onderhoudsvriendelijker maken.

U kunt een taxushaag kant en klaar kopen

Een taxushaag kan kant en klaar worden gekocht, waardoor u direct geniet van privacy in uw tuin.

6. U kunt een taxushaag kant en klaar kopen

Een taxushaag kan kant en klaar worden gekocht, waardoor u direct geniet van privacy in uw tuin. Een kant en klare taxushaag heeft de hoogte die u zelf hebt gekozen en is al helemaal volgroeid en zichtdicht bij de aanplant. Kant en klaar bieden taxushagen veel gemak. Er zijn heel wat tuiniers die dit gemak prefereren boven het wachten tot jonge taxusplanten zijn uitgegroeid tot een volwassen heg. Gaat u toch liever niet voor een kant en klare taxushaag? Deze haagplant is ook verkrijgbaar in pot, met blote wortel of met kluit.

Wilt u online een taxushaag kopen? Dan bent u bij Haagplanten.net aan het juiste adres. Wij hebben een jarenlange expertise met het kweken van taxushagen. De taxus die u bij ons kunt kopen is gezond, sterk en in staat om uw tuin nog lange tijd te sieren. U vindt in onze webshop het volledige assortiment van taxus op verschillende hoogten. Wilt u meer weten over onze taxus of over de andere haagplanten in ons assortiment? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen. We helpen u graag bij het vinden van de haagplanten die goed bij u en uw tuin passen.