5 goede redenen om taxus te kopen

3 september 2019
5 goede redenen om taxus te kopen

Wilt u binnenkort een nieuwe heg aanschaffen? Dan is taxus kopen absoluut het overwegen waard. De taxus biedt als haagplant vele voordelen. Zo is hij wintergroen, waardoor u er een fraaie privacyhaag mee kunt creëren. We geven u graag 5 goede redenen om een taxushaag aan te schaffen.

Het hele jaar door privacy
Door de dichte takkenstructuur en de compacte groeivorm is een taxushaag altijd mooi dicht.

Het hele jaar door privacy

Bladverliezende heggen hebben zeker ook hun charme en vaak zelfs een ietwat romantische uitstraling. Maar een wintergroene taxushaag is op vele fronten toch een winnaar voor veel tuiniers: hij is immers het hele jaar rond groen en biedt dus ook in de wintermaanden de door u gewenste privacy. Met een taxushaag als tuinafscheiding hoeft u zich geen zorgen meer te maken over nieuwsgierige blikken van buren of voorbijgangers. Door de dichte takkenstructuur en de compacte groeivorm is een taxushaag altijd mooi dicht. Houd hem goed bij door hem 1 à 2 maal per jaar te snoeien en de heg blijft vol en jong qua uitstraling.

Uw taxushaag mooi groen en gezond houden? Zorg er dan ook voor dat u de heg in het voorjaar en najaar van wat organische coniferenmest voorziet. Zo krijgt uw taxushaag de voedingsstoffen en mineralen binnen die hij nodig heeft. Tijdens droge perioden kan uw taxushaag extra vocht gebruiken. Zo voorkomt u dat hij te droog wordt en er taksterfte optreedt. Houd uw haag in goede conditie en de taxus is een haagplant die uw tuinontwerp nog jarenlang kan sieren.

Taxus kopen om solitair aan te planten
Solitaire taxussen zijn momenteel erg populair: ze verrijken immers elk tuinontwerp.

Taxus kopen om solitair aan te planten

U kunt ook taxus kopen om solitair of in groepjes aan te planten. Solitaire taxussen zijn momenteel erg populair: ze verrijken immers elk tuinontwerp. De taxus biedt veel meer opties dan alleen het creëren van een mooie haag. Zo kunt u de taxus ook gebruiken voor vormsnoei. Een solitair geplante taxusstruik kan in vele vormen worden gesnoeid. De taxus kan namelijk bijzonder goed gesnoeid worden. Als enige haagconifeer kan hij radicale verjongingssnoei verdragen. Dat maakt de taxus een stuk geschikter om flink in vorm te snoeien dan andere coniferen. Doordat snoei zo goed verdragen wordt kunt u met de taxus een strakke, formele heg aanleggen.

Steeds meer tuiniers kopen taxus omdat ze er andere creatieve ideeën van krijgen die verder gaan dan het aanleggen van een haag. Laat u inspireren door de veelzijdigheid van de taxus en geef uw tuinlandschap en geheel nieuwe dimensie.

Taxus kan in elk tuinontwerp
Een taxushaag die iets minder rigoureus wordt gesnoeid heeft een iets wildere uitstraling die goed samengaat met de landelijke tuinstijl.

Taxus kan in elk tuinontwerp

Sommige tuinontwerpen vragen om specifieke beplanting. Andersom geldt dit ook: sommige planten kunnen enkel in specifieke tuinontwerpen worden aangeplant. De taxus is niet zo’n haagplant. Hoewel een strak gesnoeide taxushaag meestal wordt geassocieerd met een formele tuinstijl, komt de haagplant ook in andere tuinlandschappen uitstekend tot zijn recht. Een taxushaag die iets minder rigoureus wordt gesnoeid heeft een iets wildere uitstraling die goed samengaat met de landelijke tuinstijl. Ook in andere informele tuinontwerpen kan een taxushaag prima als tuinafscheiding dienen. Liever een bladverliezende haag? Dan kun je ervoor kiezen om de taxus solitair aan te planten in je tuin.

De haagconifeer laat zich namelijk perfect combineren met andere bomen, heesters en tuinplanten. Dit is dan ook de reden dat veel tuiniers die hun tuin een metamorfose willen geven standaard taxus kopen: de veelzijdige haagplant is immers op vele manieren inzetbaar.

De taxus is voor zowel hoge als lage heggen geschikt
Een taxushaag kan een fikse hoogte bereiken. Taxushagen tot 3,5 meter kunnen een mooi en goed vertakt voorkomen hebben.

De taxus is voor zowel hoge als lage heggen geschikt

Een taxushaag kan een fikse hoogte bereiken. Taxushagen tot 3,5 meter kunnen een mooi en goed vertakt voorkomen hebben. De taxus is echter ook geschikt voor het aanleggen van lagere hagen, bijvoorbeeld in uw voortuin of om borders mee af te zetten. U kunt een taxushaag eenvoudig op de door u gewenste hoogte snoeien. Houd er wel rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat de taxus een mooie hoogte heeft bereikt. De haagconifeer wordt immers door een vrij trage groeivorm gekenmerkt. Wilt u toch snel een hoge taxushaag in uw tuin hebben staan? Dan kunt u taxus kant-en-klaar kopen.

Een kant-en-klare taxushaag bestaat uit elementen van 1 meter breed die samen een volle, zichtdichte heg bereiken. Er staat dus direct een volgroeide taxushaag op een fraaie hoogte in uw tuin. U geniet direct van privacy. Daarnaast bespaart het u de nodige jaartjes wachten. Ook dat is voor veel tuiniers erg aantrekkelijk.

De taxus is makkelijk te onderhouden
Zowel op een zonnige als op een zeer schaduwrijke plek komt de haagconifeer prima tot zijn recht.

De taxus is makkelijk te onderhouden

Naast al de eerdergenoemde voordelen die de taxus biedt is de haagconifeer ook nog ‘ns heel eenvoudig te onderhouden. Snoei en bemest uw taxushaag 1 à 2 maal per jaar en de haagplant is bijzonder tevreden. Het mooie van de taxus is dat hij eigenlijk op elke grondsoort goed gedijt. Een wat drogere grond wordt prima verdragen, mits u zo nu en dan wat humus aan de grond toevoegt. Tegen zeer natte voeten kan de taxus echter niet. U kunt de taxus wel in een natte grondsoort aanplanten, maar dan moet de grond goed gedraineerd zijn.

Verder is de taxus ook geschikt voor alle standplaatsen. Zowel op een zonnige als op een zeer schaduwrijke plek komt de haagconifeer prima tot zijn recht. Wordt de taxus op de juiste manier gesnoeid en verzorgd? Dan is het een haagplant die verrassend oud kan worden. Aangezien het verzorgen van de taxus niet heel veel tijd kost, is dit voor de meeste mensen een haalbare haagplant die uw tuin een schitterend uiterlijk geeft.

Taxus online kopen bij Haagplanten.net
Wanneer u een nieuwe haag wilt aanleggen is het wel zo gemakkelijk om taxus online te kopen.

Taxus online kopen bij Haagplanten.net

Wanneer u een nieuwe haag wilt aanleggen is het wel zo gemakkelijk om taxus online te kopen. Ook wanneer u slechts op zoek bent naar enkele taxusplanten om solitair aan te planten bent u bij Haagplanten.net aan het juiste adres. Onze taxus is altijd goed vertakt en diepgroen. Doordat hij op de kwekerij al veel professionele verzorging heeft gekregen, blijft hij lange tijd mooi en gezond. Wanneer u hem zelf ook goed snoeit en verzorgt kunt u van een taxushaag in uw tuin nog zeer lange tijd genieten. De taxus is bij veel tuiniers heel geliefd. U heeft zojuist kunnen lezen waarom dit zo is.

In onze webwinkel kunt u taxus op diverse hoogten kopen. Kies voor jonge taxusplanten of ga juist voor volwassen haagplanten die u snel een dichte haag opleveren. U kunt niet alleen kiezen voor de Taxus baccata: in onze webwinkel verkopen we ook de vrouwelijke Taxus media 'Hicksii' en de mannelijke Taxus media 'Hillii'. Er is altijd wel een soort taxus te vinden die naadloos op uw wensen en tuinstijl aansluit. Heeft u nog vragen over de diverse soorten taxus die wij aanbieden? Of wenst u een persoonlijk advies op maat? We helpen u graag verder. Neem gerust contact met ons op.

Een mooie en gezonde tuin begint bij Haagplanten.net. Naast de taxus vindt u in onze webwinkel een zeer ruim assortiment van andere haagplanten. Neem op uw gemak een kijkje in onze webshop en laat u inspireren door alle keuzemogelijkheden die u heeft.