Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

4 redenen om voor een bamboehaag te kiezen

Bamboehaag kiezen

4 redenen om voor een bamboehaag te kiezen

De coniferenhaag en beukenhaag zijn weliswaar prachtig om te zien, maar soms wilt u nét even wat anders dan uw buren. Wat dacht u van een haag met een Oosters tintje? De bamboehaag is winterhard, wintergroen en creëert een bijzonder serene sfeer in uw tuin. Bamboe spreekt niet alleen tot de verbeelding, maar is ook een erg praktische haagplant. Zo laat bamboe zich goed snoeien. Daarnaast wordt de plant gekenmerkt door een compacte groei, waardoor er vrij snel een blikdichte haag ontstaat. Maar bamboe is veel meer dan een sfeervolle haagplant waarmee u een mooie privacyhaag aanlegt. Daarom geven we u graag nog 4 redenen om voor een bamboehaag te kiezen.

Onze bamboe woekert niet - haagplanten.net
Er zijn grofweg twee soorten bamboe: woekerende bamboe en niet-woekerende bamboe.

Onze bamboe woekert niet

Er zijn grofweg twee soorten bamboe: woekerende bamboe en niet-woekerende bamboe. Woekerende bamboe is niet erg geschikt om als haagplant te gebruiken: de bamboe blijft immers niet op zijn plaats en breidt zich al snel uit naar de rest van de tuin. Deze bamboesoorten kunnen dan ook een bedreiging vormen voor een mooi betegeld terras of andere planten. De niet-woekerende bamboesoorten dragen de wetenschappelijke naam Fargesia. Bij Haagplanten.net vindt u de verschillende soorten Fargesia, een bamboesoort die niet woekert en relatief snel groeit. Door deze eigenschappen legt u gemakkelijk een nette bamboehaag met een verzorgde uitstraling aan. Daarnaast kan onze bamboe solitair of in groepjes aangeplant worden. Deze haagplant komt het beste tot z’n recht in de zon of in de halfschaduw en gedijt op elke grondsoort goed.

Bamboe heeft een lange levensduur
Bamboe gaat in veel gevallen een leven lang mee.

Bamboe heeft een lange levensduur

Bamboe gaat in veel gevallen een leven lang mee. Want hoewel de haagplant een sierlijk en elegant voorkomen heeft, met zijn ranke stengels en vederlichte blad dat meedeint met elk zuchtje wind, is het ook een ijzersterke plantsoort. Ook snoei wordt goed verdragen door bamboe: laat u wat dat betreft niet misleiden door zijn delicate uiterlijk. Door bamboe te snoeien is er prima een mooie, wintergroene haag van te maken. Er zijn vele opties: een strakke, smalle haag met een verzorgde uitstraling of een wat informelere, brede haag die natuurlijk aandoet. Wat uw voorkeur ook heeft: het wordt mogelijk met bamboe. De beste maand om bamboe te snoeien is juni. Eventueel kunt u de struik nogmaals snoeien in de maand augustus. Door bamboe te snoeien stimuleert u de aanmaak van nieuwe scheuten. Zo wordt uw bamboehaag dus steeds voller.

Een bamboehaag past goed bij verschillende tuinstijlen
Een bamboehaag zal misschien niet direct goed samengaan met een heel formeel, klassiek tuinontwerp, maar bij de meeste informele soorten tuin past deze haagplant prima.

Een bamboehaag past goed bij verschillende tuinstijlen

Hoewel de bamboe natuurlijk een Oosters karakter heeft, zijn het niet alleen Oosterse tuinstijlen waarin een bamboehaag goed past. Een bamboehaag zal misschien niet direct goed samengaan met een heel formeel, klassiek tuinontwerp, maar bij de meeste informele soorten tuin past deze haagplant prima. Vindt u een hele haag een beetje te veel van het goede? Dan kunt u er ook voor kiezen om de bamboe in een klein groepje, of meerdere groepjes aan te planten. Zo geniet u wel van het rustgevende effect van deze bijzondere struik, maar kunt u voor de aanleg van uw haag een andere haagplant uitkiezen. Bamboe laat zich prachtig combineren met verschillende planten, struiken en bloemen, dus leeft u zich vooral uit!

De sfeer die bamboe uitademt is goed voor onze gemoedsrust
Wie bamboe in de tuin aanplant kan ervan op aan dat het effect van deze plant een positief effect heeft op onze gemoedsrust.

De sfeer die bamboe uitademt is goed voor onze gemoedsrust

We hadden het al eerder over de serene sfeer die bamboe uitademt. De bladeren van de bamboestruik die tegen elkaar aan schuren in de wind produceren daarnaast ook nog eens een heel rustgevend geluid. Wie bamboe in de tuin aanplant kan ervan op aan dat het effect van deze plant een positief effect heeft op onze gemoedsrust. Wetenschappers weten al langer dat een groene leefomgeving goed is voor ons stressniveau. Mensen ontspannen eenvoudiger wanneer ze het uitzicht op mooie, groene planten hebben. Bamboe voldoet ruimschoots aan deze eis. Wie graag een tuin met een vredig karakter wil, doet er goed aan om een bamboehaag aan te planten.

Nog steeds niet overtuigd? Hoewel bamboe echt een fantastische haagplant is, kan het natuurlijk zijn dat u op zoek bent naar een plant met een geheel andere uitstraling. Op Haagplanten.net vindt u daarom een enorme selectie van de meest uiteenlopende haagplanten. Van wintergroene soorten zoals de taxus, Japanse hulst en laurierkers tot bladverliezende soorten zoals de beukenhaag, haagbeuk, vlinderstruik en liguster: hier koopt u de ideale haag voor in uw tuin!