Acer Campestre - Veldesdoorn

Acer campestre

Hagen van heesters: Veldesdoorn - Acer Campestre

De veldesdoorn, ook wel Spaanse aak genoemd, is zeer geschikt voor het vormen van hagen of blokhagen. De bladeren zijn drie tot zeven cm groot en 3- tot 5-lobbig. De veldesdoorn kan op alle soorten kalkrijke grond worden geplant, zowel in de zon als ook in halfschaduw. Deze haagplant past in veel verschillende tuinen en heeft een prettige, eigentijdse uitstraling. In de winter verliest de veldesdoorn zijn bladeren. De haagplant is bij het uitlopen in het voorjaar vaak rood getint.

Veldesdoorn planten

Veldesdoorn planten doet u het beste in het koude seizoen, tussen oktober en april. Plant ze wel als de temperatuur boven nul is, vorst is nooit goed. Om een mooie haag te verkrijgen adviseren wij u om de planten 20 centimeter uit elkaar te planten. U moet de veldesdoorn direct na het planten aangieten en de haag twee keer per jaar snoeien (in mei en september). De ideale hoogte van de volwassen haag ligt tussen de 50 cm en de 200 cm. Klik hier voor tips over beplanten en verzorgen.

Acer camprestre is de Latijnse naam van de veldesdoorn. De plant is inheems in Nederland en België. De veldesdoorn groeit dan ook in natuurgebieden, maar is daarnaast een bekende verschijning in tuinen en parken. De veldesdoorn kan tot een flinke boom uitgroeien, maar meestal blijft het toch een struik. De veldesdoorn groeit niet erg snel, maar kan erg oud worden. Haagplanten van 200 tot 300 jaar oud komen voor.

Veldesdoorn kopen

In onze webwinkel kunt u de veldesdoorn zelf bestellen. De planten worden dan bij u thuisbezorgd. Planten online kopen heeft veel voordelen. U hoeft zich geen zorgen te maken over het vervoer, dat wordt allemaal geregeld door haagplanten.net. Planten zijn in de webwinkel vaak veel goedkoper dan in een gewoon tuincentrum. Ook de veldesdoorn kunt u bij ons voor een mooie prijs aanschaffen. De nieuwe media maken haagplanten kopen een stuk gemakkelijker!