Haag van kornoelje kant en klaar

Haag van kornoelje kant en klaar

Haag van kornoelje kant en klaar kopen

Een haag van kornoelje (Cornus) is er een die op verschillende momenten in het jaar van grote schoonheid is. Tijdens de bloei sieren de opvallende bloemenschermen uw tuin op en in het najaar verschijnen er grote rode vruchten aan de kornoelje die eetbaar en zelfs heel gezond zijn. Een topper onder de bloeiende haagplanten dus. Bovendien komt de kornoelje eigenlijk op iedere bodemsoort wel tot zijn recht. Zorg er wel voor dat uw kornoeljehaag de ruimte krijgt, want hij groeit relatief breed uit. Als u die ruimte in uw tuin heeft, koopt u uw haag van kornoelje kant en klaar voor het snelste resultaat.

Al vroeg voorjaar met een kornoeljehaag

Al vroeg voorjaar met een kornoeljehaag

Momenteel is de gele kornoelje (Cornus mas) de enige kornoeljesoort die we als kant en klaar haag aanbieden, maar dat is dan ook wel een hele bijzondere haagplant. Er zijn namelijk maar weinig haagplanten die vroeger bloeien dan de Cornus mas. De gele bloemen van deze kornoelje zijn niet heel groot, maar vallen hoe dan ook op. Dat komt niet alleen door de opvallende kleur. Wanneer ze tussen januari en begin maart uitkomen, zit er normaal gesproken nog geen enkel blad aan de kornoelje, waardoor de bloemen echt in het oog springen. Deze kant en klaar haag brengt de lente dus al heel vroeg naar uw tuin!

Kant en klare kornoeljehaag planten en verzorgen

Kant en klare kornoeljehaag planten en verzorgen

Een kant en klaar haag brengt flink wat gemak met zich mee. U hoeft hem eigenlijk alleen nog maar in de grond te zetten. De kartonnen container waarin de kant en klaar haag geleverd wordt mag gewoon mee de bodem in, want die breekt vanzelf af. Zet de planten in een geul van 35 centimeter breed en diep, zodat de bovenkant van het karton net onder het grondoppervlak uitkomt. Daarna hoeft u alleen nog maar de aarde zacht aan te drukken, wat water te geven en te genieten van het uitzicht.

Als de planten eenmaal staan is het wel belangrijk om de kornoelje jaarlijks te snoeien. We raden aan om daar niet al te lang mee te wachten. Hoe kouder het buiten wordt, hoe harder de takken van de Cornus mas worden. Bij vorst is het bijvoorbeeld bijna onmogelijk om met de snoeischaar door de takken heen te komen. Een bewolkte dag in juni of juli is een perfect moment. Mocht u zoveel mogelijk vruchten van de gele kornoelje willen hebben, dan kunt u eventueel ook wachten tot die eind augustus of begin september gerijpt zijn.

Haag van kornoelje kant en klaar online kopen

Haag van kornoelje kant en klaar online kopen

Kornoelje heeft een groeisnelheid van 20 tot 40 centimeter per jaar. Wilt u echter meteen een mooie kornoeljehaag in de tuin, dan kunt u bij Haagplanten.net uw haag van kornoelje kant en klaar online kopen. Dan staat er meteen een hoge, gezonde kornoeljehaag, die op de kwekerij intensief verzorgd is.