Haag van kornoelje (Cornus)

Haag van kornoelje

Haag van kornoelje kopen

 

Van de kornoelje (Cornus) zijn er wel dertig tot vijftig verschillende soorten bekend, waarvan sommige inheems in West-Europa. Deze soorten kunnen zowel wintergroen als bladverliezend zijn. Wat wel voor iedere haag van kornoelje geldt is dat hij het hele jaar door iets toevoegt aan uw tuin. Kornoeljes kunnen witte, rode of gele bloesems hebben, allemaal even mooie kleuren. Aan de kornoelje groeien na de bloei kleine besjes die niet heel eetbaar zijn maar de plant wel een net uiterlijk geven. Ook de bladeren en de twijgen van de kornoelje zijn op zichzelf prachtig. De wetenschappelijke naam ‘Cornus’ verwijst naar de vorm van de takken. Als u een kornoelje in de tuin heeft staan die in de winter zijn blad verliest heeft u dus nog steeds iets om naar te kijken.

Op onze site bieden wij niet de klassieke rode kornoelje aan die vaak in de natuur groeit, maar prachtige gele en witte varianten van deze plant. Dit omdat deze kornoeljes veel geschikter zijn om in de tuin te planten. Zo is er bijvoorbeeld de Witte kornoelje, die zoals de naam al doet vermoeden witte bloesems heeft, maar ook bloedrode takken. Kunt u zich voorstellen hoe indrukwekkend dat moet zijn in de winter! Deze kornoelje is een kunstwerk op zich. Verder hebben wij onder andere nog de zeer klassieke gele kornoelje en de populaire Cornus stolonifera ‘Flaviramea’ (bij ons gewoon 'kornoelje' genoemd).

Kornoelje planten

Kornoelje planten

Wij raden u aan veel ruimte te geven aan uw kornoelje. Het is dus niet verstandig om hem te planten in een kleine tuin, want dan zal hij snel alles gaan overheersen. De kornoelje moet de ruimte krijgen om zich goed te kunnen ontwikkelen. Om de kornoelje te planten moet u een gat graven dat net iets groter is dan de wortels van de plant, zodat ze genoeg ruimte hebben en goed water kunnen opnemen. U kunt de aarde eventueel vermengen met bodemverbeteraar. Kornoeljes hebben weinig water nodig. Een voordeel van de kornoelje is dat hij wintervast is, dus ook bij de hoogste temperaturen onder nul prima kan overleven. De takken van de kornoelje zijn verder erg stevig.

Kornoelje snoeien

Kornoelje snoeien

U dient de kornoelje niet overmatig te snoeien. Het beste kunt u hem aan het einde van de winter flink terugsnoeien. Dan kunt u de twijgjes die meer dan drie jaar oud zijn, weghalen. Op deze manier beoud uw kornoelje zijn jonge, frisse uitstraling. Maar let er vooral op dat de kornoelje door zijn snelle groei alleen geschikt is als informele haag, hij zal nooit een strakke vorm kunnen krijgen. Verder kunt u de kornoelje beter zoveel mogelijk zijn eigen gang laten gaan, dan weet u in het voorjaar niet wat u ziet!

Kornoelje op Haagplanten.net

Kornoelje op Haagplanten.net

Winkelen was nog nooit zo eenvoudig als tegenwoordig. Het enige wat u hoeft te doen is een prachtige kornoelje uitkiezen in onze webshop. De prijs per meter wordt automatisch voor u uitgerekend! Dan is het slechts wachten tot de kornoelje bij u arriveert, als nieuwe, trotse eigenaar.