Haag tegen inkijk

Haag tegen inkijk

Mensen planten hagen met verschillende redenen. Ze kunnen gebruikt worden als tuinafscheiding of erfafscheiding, als haag tegen inbrekers of gewoon omdat ze er prachtig uitzien. Tuiniers die erg gesteld zijn op hun privacy zullen één aspect van een haag altijd heel belangrijk vinden: hij moet zichtdicht zijn. Een zichtdichte haag is een prima vervanging voor een schutting om de tuin heen. Zo hebben nieuwsgierige ogen geen kans meer en maakt u van uw eigen tuintje een oase van rust. Want niet alleen houdt u andermans ogen buiten, u bepaald met een haag tegen inkijk ook uw eigen uitzicht.

Zichtdichte haag

Zichtdichte haag

Niet elke plant is geschikt om een haag tegen inkijk van te maken. Dat kan liggen aan de groeivorm of aan de maximale hoogte van de haag. Een plant als kardinaalsmuts of bruidsbloem groeit bijvoorbeeld niet hoog genoeg om een goede zichtdichte haag te vormen. Als u alle blikken buiten wilt houden, is het handig een haagplant te kiezen die hoger wordt dan twee meter.

Ook de groeivorm is uiteraard belangrijk. Om een goede, zichtdichte haag te creëren moet de haagplant een dichte groeivorm hebben. Een conifeer als taxus of levensboom is bijvoorbeeld heel geschikt als haag tegen inkijk. Deze coniferen worden beide zeer hoog en hebben een dicht vertakte groeivorm. Zet hier bijvoorbeeld een haag van buddleja (vlinderstruik) tegenover en u kunt zelf wel zien welke het meest geschikt is voor een zichtdichte haag.

Soorten zichtdichte haag

Soorten zichtdichte haag

Uiteraard zijn coniferen zeker niet de enige optie als het gaat om een blikdichte haag. Er zijn ook genoeg loofbomen die een zeer dichte haag kunnen vormen en zo alle nieuwsgierige blikken van buren en voorbijgangers buiten kunnen houden. Wie graag een meer landelijke uitstraling aan zijn tuin wil geven kan bijvoorbeeld kiezen voor een meidoornhaag. Deze plant met lange doorns houdt niet alleen inkijk tegen, maar ook inbrekers! Uiteraard zijn ook de oude vertrouwde beukenhaag en haagbeuk een optie.

Meidoorn, haagbeuk en beukenhaag hebben als nadeel dat ze in de winter (een deel van) hun blad verliezen. Ze zijn dus niet het hele jaar door blikdicht. Een plant die dit wel is, is de hulst. Hulst blijft het hele jaar door groen, heeft mooi gevormde bladeren en kan ook nog eens goed in een strakke vorm gesnoeid worden. Hulst is daarmee een prima optie als zichtdichte haag voor mensen die niet zo’n fan zijn van coniferen.

Haag tegen inkijk online kopen

Haag tegen inkijk online kopen

Uiteraard zijn alle hierboven genoemde planten bij ons verkrijgbaar tegen een lage prijs. Haagplanten.net is altijd bezig de kwaliteit zo hoog mogelijk en de kosten zo laag mogelijk te houden, zodat u als klant de beste service krijgt. Kijkt u vooral eens rond in onze catalogus en vindt uit welke haag het beste bij u past.