Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Haag & Tuin

Haag & Tuin

Haag en tuin horen bij elkaar, soms meer nog dan we zelf beseffen. Natuurlijk, een geplaveide vlakte met daar een schutting rond noemen we óók een tuin, maar het echte gevoel van een groene oase, het gevoel dat je bij een tuin hoopt te krijgen, wordt toch in belangrijke mate bepaald door de aanwezige haagplanten. Een haag is het groene decor van uw tuin, een bron van rust én leven. Bij Haagplanten.net inspireren we u graag.

Haag en tuin in de taal

Haag en tuin in de taal

Dat haag en tuin elkaars trouwe begeleiders zijn blijkt zelfs uit de taal. Wie zich de Duitse les herinnert, herkent misschien nog het woord Zaun, dat zo vaak met ons woord “tuin” verward wordt, maar eigenlijk iets anders betekent: schutting meestal, soms omwalling, de begrenzing van een tuin eigenlijk. Uiteraard is de overeenkomst in klank niet toevallig, ook het Nederlandse woord tuin betekende ooit “omheining” en die omheining kon natuurlijk ook een haag zijn.

Een tuin, met andere woorden, is een omheind stuk land, een stukje land dat van het andere is afgeschermd door een schutting of een haag. En een haag is dan het mooiste, tenminste, dat vinden we bij Haagplanten.net. Het wordt tuin heeft de haag als het ware al in zich besloten… Het Engelse town, dat eigenlijk “omwalde stad” betekent, past trouwens in dezelfde etymologie.

Haag & tuin harmonieus ontworpen

Haag & tuin harmonieus ontworpen

Omdat haagplanten zo nauw met de tuin verbonden zijn, spreekt het eigenlijk voor zich dat er bij het ontwerp van de tuin al met de haag rekening wordt gehouden. We denken dan in de eerste plaats aan de haag die de tuin omheint, de vaak hoge en dichte haag die het decor van de tuin vormt. Natuurlijk kunnen lage hagen, zoals de geliefde buxus en de daarop gelijkende Japanse hulst, ook structuur aanbrengen in het midden van uw tuin. Ten slotte kunnen lage, informele haagplanten ook gemengd of in een losse structuur neergezet worden, om extra kleur en diepte te geven in de tuin.

Bij het ontwerpen van de tuin moet er dus rekening gehouden worden met de gewenste haagplanten. Het mooiste is om haag en tuin harmonieus met elkaar samen te laten gaan, zó, dat ze echt synoniemen worden, ‘n beetje zoals dat oude woord “tuin” dus. Bij Haagplanten.net hebben we de hagen in huis die u kunnen inspireren bij het ontwerpen en bovendien kunt u bij ons pakketten kopen, van gemengde hagen. Ook de informatiepagina’s op onze site maken het gemakkelijker om het ontwerp van uw tuin te doen slagen.

Haag & Tuin bij Haagplanten.net

Haag & Tuin bij Haagplanten.net

Maar eerst en vooral is Haagplanten.net een webwinkel, waar u voor een scherpe prijs hagen kunt kopen die wij direct van de kwekerij halen en dan bij u thuis leveren. Wij maken de handel in haagplanten weer overzichtelijk en u profiteert daarvan. Bekijk ons assortiment en verken de mogelijkheden van haag en tuin!

Lees alles over haagplanten op onze site en bezoek onze pagina's haagplanten kiezen, haagplanten soorten en tuinafscheidingen en leer alles over onze tuinplanten!