Groenblijvende struiken

Groenblijvende struiken

Veel mensen worden blij in de lente. De zon gaat weer schijnen, de bloemetjes bloeien, de dieren komen terug de wei in. Al het leven lijkt weer op gang te komen en de donkere maanden van het jaar zijn voorbij. Hoe mooi zou het zijn als de lente het hele jaar zou kunnen duren? Helaas is dat onmogelijk, maar u kunt wel dicht in de buurt komen, door groenbijvende struiken in uw tuin te planten. Met een mooie groene tuin lijkt de winter een stukje minder donker en de lente altijd wat dichterbij.

Welke struiken blijven groen?

Welke struiken blijven groen?

De meeste struiken verliezen in de winter hun bladeren. De zogenoemde bladverliezende struiken. Dit doen ze om energie te besparen en zo het gebrek aan zonlicht op te vangen. Hoe minder moeite ze hoeven te doen om er mooi uit te zien, hoe beter ze de winter doorkomen. Er zijn echter ook genoeg planten die wel gewoon groen de winter doorkomen. Coniferen hebben bijvoorbeeld hele kleine opgerolde blaadjes, in de vorm van schubben of naalden. Deze bladeren kosten weinig energie om in stand te houden en blijven daarom in de winter vaak gewoon zitten waar ze zitten. Voor een wintergroene tuin is de taxus daarom altijd een goede keuze.

Ook struiken met bladeren kunnen groenblijvend zijn. Denk bijvoorbeeld aan de laurier, laurierkers of de Japanse broodboom. Deze hebben juist grote, leerachtige bladeren, die in de winter nog steeds een mooi groen uitzicht geven. Verder is uiteraard ook de bekende buxus een schoolvoorbeeld van een groenblijvende plant.

Mocht u nou wel een groene tuin willen, maar toch de seizoenen in huis willen halen, dan kunt u natuurlijk kiezen voor een bloeiende plant. Een mooi voorbeeld van een een bloeiende, groenblijvende struik is de viburnum, of sneeuwbal in het Nederlands. In de winter zal hij zijn glans niet verliezen en vlak voordat de lente begint zal hij prachtige witte bloemetjes hebben. Zo begint de lente toch nog een stukje eerder. Ook de hulst is een goede optie om toch nog de seizoenen zichtbaar te maken. Als u een mannelijke en een vrouwelijke hulst bij elkaar plaatst, zal de vrouwelijke hulst in het najaar namelijk schattige, rode besjes dragen.

Wintergroene struiken online kopen

Wintergroene struiken online kopen

Haagplanten.net heeft een uitgebreid assortiment aan wintergroene haagplanten. Deze haagplanten kunnen uiteraard ook solitair of als cluster geplant worden, om uw tuin mooi op te vullen. Naast de volledig wintergroene struiken die hierboven genoemd staan, hebben wij ook nog bijvoorbeeld de semi-wintergroene liguster of de beukenhaag in de aanbieding. Deze laatste behoud zijn bladeren, maar ze verkleuren wel. Zoals u kunt zien is er dus keuze te over. Kijkt u vooral eens naar onze catalogus. Struiken kopen is namelijk een eenvoudig proces.

Ook voor overige informatie over struiken, struiken planten, struiken voor hagen of struiken voor in de schaduw bent u hier overigens aan het juiste adres!