Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Griselinia littoralis

Griselinia littoralis

Griselinia littoralis (Nederlandse naam griselinia) is een compact groeiende, bladhoudende haagplant met mooi glanzend groen blad. De stam en twijgen van de Griselinia littoralis zijn ook groen van kleur. De Griselinia littoralis staat het beste in de volle zon, op een lichte, goed doorlatende grond. Deze soort is uitstekend geschikt voor tuinen met een ligging dicht bij de zee. De groeisnelheid van de Griselinia littoralis is ongeveer 30 cm per jaar. Snoeien van deze plant is erg gemakkelijk. De Griselinia littoralis ontwikkelt kleine, groengele bloemen die later veranderen in kleine zwarte besjes. De Griselinia littoralis is niet geheel winterhard en moet bij vorst worden beschermd.

Voordelen:

 • Prima geschikt voor tuinen aan zee 
 • Erg mooi glanzend, groen blad 

Nadelen:

 • Niet winterhard 
 • Verdraagt geen schaduw
Toon meer Toon minder
 • Bloeiende plant Bloeiende plant
 • Geschikt voor tuinen aan zee Geschikt voor tuinen aan zee
 • Makkelijk te snoeien Makkelijk te snoeien
 • Vruchtdragend Vruchtdragend
Maximale breedte in cm
250 - 300
Maximale hoogte in cm
500 - 600
Standplaats
Volle zon
Winterhardheid
Niet winterhard
Bladkleur
Groen
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Griselinia littoralis
Eigenschappen
Wintergroen, Makkelijk te snoeien, Geschikt voor tuinen aan zee, Bloeiende plant, Vruchtdragend
Pot

Griselinia littoralis Pot 40+ cm

€ 7,80 Vanaf € 5,40

Griselinia littoralis Pot 40+ cm

€ 7,80 Vanaf € 5,40
Leverbaar vanaf
Week 35
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Wortelsoort
In pot
Minimale besteleenheid
10
Bekijk details
Leverbaar vanaf
aug. 2021
 • 10+ € 7,80
 • 15+ € 6,90
 • 50+ € 6,10
 • 200+ € 5,40

Griselinia - onze informatie

Griselinia als haagplant

Griselinia als haagplant

De griselinia groeit in het wild op het zuidelijke halfrond. De Griselinia littoralis is zo van oorsprong een Nieuw-Zeelandse plant. Het Latijnse littoralis betekent letterlijk “groeiend aan de kust”, wat natuurlijk goed klopt met de landschappen van Nieuw-Zeeland. De kwaliteiten die de Griselinia littoralis in Nieuw-Zeeland zo succesvol maken, kunnen natuurlijk ook van pas komen in het Europese klimaat.

In het Verenigd Koninkrijk is de griselinia al enige tijd een gewilde haagplant. De griselinia gedijt goed in een gematigd zeeklimaat met zilte lucht en veel regen. Met strenge vorst heeft de Griselinia littoralis wel een probleem, maar gelukkig houdt het zeewater de winters meestal zacht. In de Europese binnenlanden kan het de Griselinia littoralis zwaarder vallen, de winters zijn hier vaak kouder en droger. Voor de Nederlandse, Belgische, Franse en Duitse kusten heeft deze plant echter heel goede eigenschappen.

Griselinia littoralis online kopen

Griselinia littoralis online kopen

De Griselinia littoralis is in Europa nog niet heel bekend en bij tuincentra zult u er vaak vergeefs naar zoeken. Gelukkig kunt u de griselinia wel vinden in de webwinkel van Haagplanten.net. Wij staan er inmiddels bij de kenners wel om bekend dat wij relatief onbekende haagplanten voor een groot publiek bereikbaar maken, en dat voor heel concurrerende prijzen. Natuurlijk kunt u bij ons ook de griselinia kopen!

De Griselinia littoralis past goed bij Haagplanten.net. Wij zijn een van origine Nederlands bedrijf, dus hebben we altijd al oog gehad voor haagplanten die goed gedijen in het zeeklimaat dat bij ons land hoort. De griselinia heeft alle goede eigenschappen voor de tuinen van onze Nederlandse klanten. Inmiddels hebben ook Belgische, Franse en Duitse klanten deze bijzondere haagplant ontdekt. Wij zijn trots op onze Griselinia littoralis! Bent u benieuwd naar de andere soorten haagplanten? Bijvoorbeeld de buxustaxusconiferenlaurierbeukenhaag of haagbeuk.

Toon meer Toon minder