Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Geel Borderpakket

€ 44,00
Beschikbaar
In dit zomerse gele borderpakket van Haagplanten.net vindt u niet alleen geelbloeiende vaste planten, maar ook een tweetal siergrassen. Deze grassen krijgen naarmate de herfst vordert eveneens een geelachtige kleur. De planten in dit pakket zijn te gebruiken voor een border van ongeveer 3 vierkante meter. Het gele borderpakket bestaat uit de volgende soorten: - 3 x Carex pendula - 3 x Coreopsis grandiflora 'Sunray' - 3 x Geum chiloense 'Lady Stratheden' - 2 x Hemerocallis 'Stella d'Oro' - 3 x Pennisetum alopecuroides - 3 x Rudbeckia fulgida var. Speciosa - 3 x Solidago 'Goldkind' Het gele borderpakket zorgt niet alleen in de zomer voor een frisse kleur. Tot ver in de herfst kunt u door het verkleuren van de siergrassen van gele tinten in uw tuin genieten.
Toon meer Toon minder
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Insectenlokkend Insectenlokkend
  • Semi-bladhoudend Semi-bladhoudend
Opmerking bij product
20 Stuks per verpakking
Standplaats
Halfschaduw, Volle zon
Wortelsoort
P9 Pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per m2
7
Aantal per strekkende meter
2.5
Bladkleur
Groen
Giftig
Nee
Eigenschappen
Bloeiende plant, Semi-bladhoudend, Insectenlokkend
Minimale besteleenheid
1

Plantomschrijving Geel Borderpakket

Van alle planten in het Geel Borderpakket zal in mei de Coreopsis grandiflora ‘Sunray’ (Meisjesogen) als eerste gaan bloeien samen met de Geum chiloense ‘Lady Stratheden’ (Nagelkruid), beide met fris gele bloemen. In het hoogst van de zomer komen dan de Hemerocallis ‘Stella de Oro’ (Daglelie), de Rudbeckia fulgida var. speciosa (Zonnehoed) en de Solidago ‘Goldkind’ (Guldenroede) in bloei. Dit zijn zeer rijkbloeiende vaste planten die blijven doorbloeien tot in de herfst. Zowel de Solidago ‘Goldkind’ als de Rudbeckia fulgida var. speciosa zijn tevens uitstekende snijbloemen die ook in een vaas lang het huis opfleuren. De siergrassen in het Geel Borderpakket van Haagplanten.net zijn de Carex pendula (Hangende Zegge/Treurzegge), een wintergroene soort met sierlijk hangende bloeiwijze in april – juni en de Pennisetum alopecuroides (Lampepoetsergras) die met zijn zilverwitte bloeiwijzen en gele herfstkleur een opvallende verschijning is tot ver in de herfst.

Standplaats en verzorging

Het overgrote deel van de planten die zijn opgenomen in het Geel Borderpakket zijn liefhebbers van een zonnige en droge standplaats. De enige uitzondering hierop is de Carex pendula die graag in de halfschaduw staat en een wat vochtiger standplaats wil. Deze kan zelfs op een natte plek staan, zoals aan een vijverrand bijvoorbeeld. De verzorging van deze planten is niet al te ingewikkeld, de meeste planten sterven in de herfst bovengronds af en kunnen teruggesnoeid worden tot net boven de grond. De wintergroene Carex pendula hoeft bijna geen onderhoud, daar haalt u alleen de lelijke bladeren weg of knipt hem eventueel in het vroege voorjaar ook, net boven de grond, af zodat de plant het nieuwe seizoen met frisse bladeren kan beginnen.
Toon meer Toon minder