Coniferen kopen

Coniferen kopen

Coniferen kopen

Zoekt u naar een mooie, altijdgroene en dichte haag die beschutting biedt en uw tuin kleur geeft? Een coniferenhaag is in veel gevallen de ideale oplossing. Er bestaan verschillende soorten coniferen, maar ze hebben met elkaar gemeen dat ze een robuuste haag opleveren waar u lang plezier van heeft. Coniferen zijn voor veel mensen synoniem met haagplanten en hoewel we dát beeld bij Haagplanten.net natuurlijk graag bijstellen, zien wij ook wel dat de eigenschappen van coniferen goed aansluiten bij de wensen van de consument. U kunt bij ons dan ook mooie coniferen kopen, door ons geselecteerd op hun kwaliteiten als haagplant.

De bekendste conifeer is waarschijnlijk wel de taxushaag, de oersterke naaldboom die in onze streken inheems is, en in de natuur indrukwekkend oud kan worden. Taxus is heel geschikt om een haag van te maken. Niet alleen heeft hij een mooi uiterlijk en een hele dichte groeivorm, hij is ook nog eens heel gemakkelijk te snoeien. Het snoeien van een taxus kan bijna niet fout gaan. Zelfs als u per ongeluk te diep snoeit, zal de boom zich gewoon weer herstellen. De geliefde thuja of levensboom heeft veel met de taxus gemeen, maar is merkbaar goedkoper. Een groot verschil is dat de thuja een schubconifeer is en de taxus een naaldboom. De thuja heeft daarom een wat zachter uiterlijk dan de taxus. Leylandii-coniferen zijn een andere klassieker. Deze coniferen kunnen tot wel een meter per jaar groeien. Ideaal dus als u geen zin heeft om lang te wachten op een hoge haag. Bekijk alle soorten coniferen in ons assortiment - er is veel te kiezen bij Haagplanten.net!

Coniferen planten

Er zijn verschillende soorten coniferen en per soort geven wij andere planttips. Deze tips vindt u op de productpagina’s van de verschillende haagconiferen. In z’n algemeenheid kunnen we hier al wel zeggen dat coniferen op veel verschillende plaatsen en in veel verschillende bodems geplant kunnen worden. Coniferen zijn bij uitstek haagplanten die tegen een stootje kunnen en dus ook uiteenlopende omstandigheden kunnen verdragen.

Klanten die bij ons coniferen kopen kiezen er in de regel voor ze in een brede, hoge en volle haag te plaatsen. Dit betekent dat de planten, op het moment dat ze geleverd worden, al behoorlijk groot en zwaar zijn. Het is dus bij het planten zeker niet overbodig om wat vrienden of familie uit te nodigen om te helpen met planten. Zo kunt u er een gezellig dagje samen tuinieren van maken en aan het einde van de middag lekker samen genieten van de nieuw geplante haag. Op onze website kunt u eenvoudig laten uitrekenen hoeveel coniferen u per meter haag nodig heeft. Zo kunt u ook goed de kosten inschatten. Bij Haagplanten.net betaalt u zeker niet te veel, onze webwinkel maakt het juist gemakkelijk om voordelig een mooie haag uit te kiezen.

Bij Haagplanten.net verkopen wij coniferen op vier verschillende manieren: met blote wortels, met een kluit, in een pot of als kant-en-klaar haag. De varianten met blote wortels zijn het goedkoopst, maar ook het meest kwetsbaar. De kans op uitval is relatief groot. Bij een kluit is dat al veel minder het geval. Als u coniferen in een pot koopt, heeft dat als voordeel dat ze niet direct geplant hoeven te worden na het leveren. U kunt deze planten probleemloos een paar dagen of zelfs weken laten staan, zolang ze maar genoeg water krijgen. Onze kant-en-klaar hagen zijn geschikt voor mensen die geen zin hebben om lang te wachten voor hun haag helemaal uitgegroeid is. Kant-en-klaar hagen zijn vanzelfsprekend duurder dan de andere vormen, omdat het kweken veel langer duurt. Daar staat tegenover dat u binnen een ochtend een volledige haag om uw tuin heen kunt zetten. Als tijd geld is, dan is deze investering het dus zeker waard.

Coniferen online kopen

Andere coniferensoorten

Zoals u hierboven al heeft kunnen lezen, verkopen wij van Haagplanten.net verschillende soorten coniferen, waarvan twee van de populairste en meest bekende soorten de taxus en de thuja zijn. Maar ook onze andere coniferen zijn absoluut de moeite van het bekijken (en misschien wel planten) waard. Dit zijn de Japanse lariks, de Californische cipres en de watercipres. Alle drie soorten die weer een heel ander soort verzorging nodig hebben om optimaal te kunnen floreren in uw tuin. Uiteraard weten de experts van Haagplanten.net u alles te vertellen over deze coniferensoorten: hoe u ze moet verzorgen, planten en snoeien. Dan hebt u binnen de kortste keren een prachtige, volle haag in uw tuin staan! Dankzij onze jarenlange expertise is er in principe geen enkele haagplant waar wij niet alles vanaf weten. Daarom zijn wij zeker één van de favoriete haagplantenleveranciers van Nederland. Onze coniferen en andere haagplanten worden gekweekt door de allerbeste kwekers. Wij fungeren als schakel tussen de kwekers en de klanten.

De Japanse lariks is een bladverliezende conifeer met een geschubde schors. Schors en takken van deze conifeer zien er op zichzelf al vrij spectaculair uit: ze zijn rood tot grijsbruin, de takken lichtbehaard. Ook als de lariks zijn naalden in de wintermaanden verliest, heeft u dus nog steeds een prachtige coniferenhaag in uw tuin staan. Deze naalden kleuren, voor ze eraf vallen, mee met de seizoenen, wat een erg mooi effect geeft en uw haag er iedere keer weer anders uit laat zien. Houd er rekening mee dat de Japanse lariks in het begin van zijn leven vrij snel groeit. Met de leeftijd neemt ook het groeitempo aanzienlijk af. Voor u is dat zeker een voordeel. Van de makkelijk te onderhouden, goed snoeibare Japanse lariks verkopen wij maar liefst zeven verschillende soorten! Neem een kijkje in onze uitgebreide webshop en ontdek de Japanse lariks die thuishoort in uw tuin.

Tenslotte zijn er nog de twee soorten cipressen: de Californische cipres en de watercipres. De Californische cipres is er in verschillende prachtige kleuren, onder andere groenblauw. Deze soort is eveneens eenvoudig te verzorgen, al moet hij wel één keer per jaar flink gesnoeid worden. Door de snelle groei kan de Californische cipres namelijk snel zijn vorm verliezen. Snoei deze cipres niet te diep. Een nadeel aan Californische cipressen is dat ze vanbinnen verhouten, maar dit proces kan eveneens door snoeien vertraagd worden. De Californische cipres verdraagt geen al te natte grond. Daarvoor is de watercipres dan weer uitstekend inzetbaar. Deze soort staat het liefst aan het water. De watercipres is uniek omdat hij bladverliezend is, wat niet veel coniferen zijn. Geef een watercipres goed de ruimte, want hij staat graag op zichzelf. Snoeien doet u slechts één keer per jaar.

Coniferen online kopen

U kunt bij ons online haagconiferen kopen. Onze opzet als webwinkel geeft ons de kans de prijzen laag te houden, ook al blijft een mooie coniferenhaag natuurlijk altijd wel een investering. We vinden het verder belangrijk u goed te informeren over de hagen die wij verkopen, zodat u de juiste keuze maakt. Daarom staan bij al onze producten beschrijvingen van de planten. Wij werken er constant aan om onze informatie zo uitgebreid en compleet mogelijk te houden. Op die manier weet u precies waar u aan begint als u een haag aanschaft. Zo kunt u coniferen uitkiezen op groeisnelheid, de bodem waar ze het beste in groeien, kleur, de vorm van de naalden en nog veel meer kenmerken. Coniferen zijn hagen die lang mooi blijven, bij het kopen van coniferen moet u dan ook een beslissing nemen waar u nog jaren van zult profiteren. Dat maakt een goede afweging noodzakelijk.

Haagplanten.net verkoopt natuurlijk meer dan coniferen alleen. Als u nieuwsgierig bent naar onze andere haagplanten, kunt u op onze website rondsurfen. Foto’s en begeleidende teksten maken duidelijk dat de keuze haast oneindig is. Wij hebben een brede oriëntatie en beschikken over veel kennis en ervaring, dat maakt ons een vertrouwd adres, of u nu andere haagplanten of toch coniferen wil kopen. Bovendien kunnen wij u van alles bieden aan tips en instructies op het gebied van coniferen planten en coniferen snoeien! Mocht u nog vragen hebben over onze producten, ons bedrijf of iets anders dat u niet direct op de website kunt vinden? Wees dan niet bang om contact op te nemen met onze klantenservice. We staan u graag te woord.