Buxus sempervirens

Buxus sempervirens

Op Haagplanten.net vindt u een ruim assortiment aan buxussen, in alle vormen en maten. Of u nu uw buxus in eigen tuin wilt laten groeien of liever een kant-en-klare buxus bestelt die direct geplant kan worden, het is allemaal mogelijk. Zelfs als potplant is hij beschikbaar, zodat u zelfs een kleine tuin of balkon met een buxus kunt opfleuren. Maar wanneer u op zoek bent naar een haag die geschikt is voor vormsnoei, is de Buxus sempervirens wat voor u. Op onze site kunt u allerlei tips vinden over het planten en snoeien van een buxushaag en een korte geschiedenis van de Buxus sempervirens als haagplant.

Eigenschappen van de buxus sempervirens

Eigenschappen van de buxus sempervirens

De Buxus sempervirens heeft eivormige blaadjes die glad zijn en stevig als leer. Deze buxus heeft in het voorjaar kleine, onopvallende witte bloemetjes en draagt ook vrucht, maar de blaadjes groeien zo dicht op elkaar dat deze niet zichtbaar zijn. De Buxus sempervirens houdt het hele jaar door zijn groene blad en dat maakt hem zeer geliefd bij de meeste tuineigenaren. Ook als alle bomen en struiken in uw tuin hun blad verliezen heeft u nog een mooie wintertuin om naar te kijken. Zeker als het heeft gesneeuwd en het groen van de buxus afsteekt tegen het wit is dat een prachtig gezicht. Waar u wel op moet letten is dat u uw buxus op een schaduwrijke plek plant, want als in de zomer de volle zon continu op de buxus schijnt, verdrogen de bladeren enigszins en worden daardoor lelijker. Dat is natuurlijk zonde. Tot slot houdt de Buxus sempervirens niet van natte voeten.

Buxus sempervirens besteld: en nu?

Buxus sempervirens besteld: en nu?

Natuurlijk laten wij u niet in de steek na de levering van uw Buxus sempervirens. Volg onze tips op die ervoor zorgen dat uw Buxus sempervirens op zijn mooist zal zijn! U kunt de buxus het beste planten in de wintermaanden, van oktober tot en met april. Wanneer u na levering de buxus echter nog niet wilt of kunt planten, moet u de wortels nathouden met een gieter of tuinslang. Zet de buxus echter niet in water, want hij mag niet te veel water hebben. Zorg ervoor dat wanneer u uw buxus gaat planten u een geul hebt gegraven die diep genoeg is. Vermeng de grond met compost en een beetje zand, voor een vruchtbare grond met goede drainage. Strooi kalk op de bodem van de geul, want de buxus sempervirens houdt van een kalkrijke grond. Wanneer u uw buxus gaat snoeien moet u ervoor zorgen dat u altijd van boven naar beneden en van links naar rechts snoeit, met de groeivorm mee.

Buxus sempervirens op Haagplanten.net

Buxus sempervirens op Haagplanten.net

Uiteraard kunt u een uitgebreidere handleiding omtrent snoeien, planten en eigenschappen van de buxus vinden op onze site: lees buxus planten en buxus snoeien. Hebt u geruchten gehoord over de Japanse hulst als vervanger voor de buxus, lees dan even buxus en Japanse hulst. Kijkt u gerust rond en als u daarna nog vragen heeft, schroom niet om die aan ons te stellen! Wij staan altijd voor u klaar om u aan de beste buxusalternatieven te helpen.