Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Bonte Borderpakket

€ 64,90
Beschikbaar

Het bonte borderpakket geeft in uw tuin kleur met zijn bloemen, maar ook met zijn bladkleuren. De samenstelling van het bonte borderpakket zorgt er dan ook voor dat uw bonte border van het begin van het voorjaar tot diep in de herfst voor veel kleur in de tuin zorgt.


De planten in dit pakket zijn geschikt voor een border van ongeveer 3 vierkante meter. Het bonte borderpakket bestaat uit de volgende soorten:

  • 3 x Coreopsis verticillata
  • 3 x Crocosmia 'Lucifer'
  • 3 x Imperata cylindrica 'Red Baron'
  • 2 x Miscanthus sinensis 'Gracillimus'
  • 2 x Persicaria amplexicaulis 'J.S. Caliente'
  • 4 x Primula vialii
  • 3 x Salvia verticillata 'Purple Rain'


Het door Haagplanten.net samengestelde bonte borderpakket levert van mei tot ver in november een border vol kleuren op. Zowel door zijn bloei als door zijn bladeren.

Toon meer Toon minder
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Insectenlokkend Insectenlokkend
Opmerking bij product
20 Stuks per verpakking
Standplaats
Halfschaduw, Volle zon
Wortelsoort
P9 Pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per m2
7
Aantal per strekkende meter
2.5
Bladkleur
Rood, Groen
Giftig
Nee
Eigenschappen
Bloeiende plant, Insectenlokkend
Minimale besteleenheid
1

Plantomschrijving Bonte Borderpakket

Het Bonte Borderpakket is gevuld met bloeiende vaste planten in diverse kleuren. Geel bloeiend is de Coreopsis verticillata (Meisjesogen) met zijn fijne naaldachtige blaadjes. Roodbloeiend de Crocosmia ‘Lucifer’ (Montbretia) met zijn lange bloemstelen, ook geschikt als snijbloem. Ook rood, maar dan van blad, is de Imperata cylindrica ‘Red Baron’ (Japans Bloedgras). Deze sierlijke grassoort krijgt, naarmate de zomer vordert, steeds meer bloedrode blaadjes en zorg zo voor veel kleur voor lange tijd. De Primula vialii (Orchidee-primula/Sleutelbloem) heeft rode aren met daarin violette bloemen, een kleurrijk contrast in het begin van de zomer. In het hoogst van de zomer bloeit de Salvia verticillata ‘Purple Rain’ (Salie/Kranssalie) met zijn opvallende paarse bloempluimen. De laatst bloeiende van dit Bonte Borderpakket is de Persicaria amplexicaulis ‘J.S. Caliente’. Deze geeft bloedrode, opstaande aren, begint in juli met bloeien en gaat tot diep in de herfst door. Tenslotte hebben we aan het Bonte Borderpakket ook nog een sierlijke, hoge grassoort toegevoegd. De Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ zorgt met zijn gracieuze smalle blad voor een rustpunt in deze border. Ook deze grassoort blijft attractief tot diep in het najaar.

Standplaats en verzorging

Het overgrote deel van de planten in het Bonte Borderpakket kan in de zon tot halfschaduw staan. De grassoorten, de Salvia verticillata ‘Purple Rain’ en de Crocosmia ‘Lucifer’ het liefst zo zonnig mogelijk terwijl de Primula vialii graag wat donkerder staat. Het onderhoud aan deze border is niet zo erg ingewikkeld, als de planten afgestorven zijn kunt u ze terugsnoeien tot net boven de grond en in het volgende voorjaar zullen ze dan weer opnieuw uit gaan lopen.
Toon meer Toon minder