Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Pluimhortensia 'Little Lime'

Hydrangea paniculata 'Little Lime' PBR

De pluimhortensia 'Little Lime' (Hydrangea paniculata 'Little Lime') is een prachtig bloeiende dwerghortensia die niet veel hoger dan 100 centimeter wordt. Hiermee is de hortensia 'Little Lime' veel geschikter voor kleinere tuinen dan de meeste andere hortensiasoorten. De bloei van de hortensia 'Little Lime' is aanvankelijk limoengroen tot crèmewit, maar krijgt verder in het bloeiseizoen steeds meer een roze tint. Deze haagplanten staan meerdere maanden in bloei en staan ook bekend als de pluimhortensia 'Jane'.

Voordelen:

 • Opvallende bloementrossen met een mooi kleurverloop
 • Het blad heeft een aantrekkelijke herfstkleur
 • Zeer goed winterhard
 • Kan bijna overal groeien
 • Eenvoudig in onderhoud

Nadelen:

 • Niet geschikt voor hoge hagen
 • Verliest in het najaar zijn blad
Toon meer Toon minder
Vanaf € 5,90
 • Bloeiende plant Bloeiende plant
Maximale breedte in cm
70
Maximale hoogte in cm
100 - 150
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Bossig, Compact, Opgaand
Latijnse naam
Hydrangea paniculata 'Little Lime' PBR
Eigenschappen
Bloeiende plant
P9 Tray

Pluimhortensia 'Little Lime' Pot P9 tray

€ 5,90 Vanaf € 4,30

Pluimhortensia 'Little Lime' Pot P9 tray

€ 5,90 Vanaf € 4,30
Beschikbaar
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
6
Wortelsoort
P9 Tray
Stuks per verpakking
18
Minimale besteleenheid
18
Bekijk details
Beschikbaar
 • 18+ € 5,90
 • 90+ € 5,00
 • 270+ € 4,60
 • 450+ € 4,30
Toevoegen om te vergelijken

Al het moois van hortensia’s in een kleiner formaat

Hortensia’s behoren tot de meest verkochte haagplanten ter wereld. En dat is ook gemakkelijk te begrijpen, want hun bloemen zorgen maandenlang voor een mooi uitzicht. De pluimhortensia 'Little Lime' bloeit van juli tot en met september, maar bij zachte temperaturen kunnen zijn bloemen in juni al uitkomen en tot in oktober te zien zijn. Veel hortensia’s worden echter breder dan ze hoog worden en passen dus niet in kleinere tuinen. Een dwerghortensia als de hortensia 'Little Lime' is dan een fantastische oplossing. Dwerghortensia’s worden niet veel hoger dan een meter, maar voor een wat dichtere haag heeft u aan twee planten per strekkende meter genoeg.

Dit beperkte formaat gaat niet ten koste van de bloemenpracht waar hortensia’s hun populariteit aan danken. De bloementrossen van de pluimhortensia 'Little Lime' zijn weliswaar iets kleiner dan die van hun grotere soortgenoten, maar dat past uitstekend bij zijn kleinere formaat. Bovendien zijn de bloementrossen wat ronder gevormd dan bij de meeste pluimhortensia’s, waardoor de hortensia 'Little Lime' ook als kleiner alternatief voor de bolhortensia 'Annabelle' ingezet kan worden. Qua bloei hebben beide planten een soortgelijke kleur. Voordat het blad in het najaar van de pluimhortensia 'Little Lime' valt, heeft het een mooie paarse kleur.

Zeer makkelijke bloeiende haagplanten

Omdat de hortensia 'Little Lime' relatief weinig ruimte nodig heeft, kunnen we stellen dat deze hortensia nog makkelijker is dan de toch al zo makkelijke haagplanten die andere hortensia’s zijn. Het enige wat echt belangrijk is voor u uw hortensia planten gaat is dat de bodem goed waterdoorlatend is. Natte bodems kunnen namelijk schadelijk zijn voor uw haagplanten. Verder raden we wel aan om uw pluimhortensia 'Little Lime' in de zon te planten. In de schaduw gedijen ze ook, maar daar zullen ze wel aanmerkelijk minder bloemen krijgen.

Snoeien doet u idealiter in een vorstvrije periode in de winter of het begin van de lente. Dan snoeit u de planten tot ongeveer 30 centimeter boven de grond terug. Ook dit is goed voor de bloei, want pluimhortensia’s bloeien op nieuw hout.

Pluimhortensia 'Little Lime' online kopen

Wie een hortensia van een wat bescheidener formaat in de tuin wil zonder concessies te doen op het gebied van bloei koopt de Pluimhortensia 'Little Lime'. Dat doet u het beste bij Haagplanten.net, want dan profiteert u van een fantastische prijs-kwaliteitverhouding en het enorme gemak van online haagplanten bestellen.

Toon meer Toon minder