Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Hortensia 'Red Baron'

Hydrangea macrophylla 'Red Baron'

De hortensia 'Red Baron' (Hydrangea macrophylla 'Red Baron') valt op door zijn veelheid aan felroze bloementrossen, die later in het lange bloeiseizoen naar rood verkleuren. De bloei begint meestal in juli, maar in een warm jaar kunnen de eerste bloemen in juni al opkomen. Vervolgens kunt u tot in september van de bloemen aan de hortensia genieten. Buiten het bloeiseizoen is de hortensia 'Red Baron' vrij gemakkelijk te verzorgen.

 • Opvallende bloei die twee à drie maanden kan duren
 • Gemakkelijk te verzorgen
 • Kan op bijna alle waterdoorlatende bodems geplant worden
 • Winterhard tot circa -20 °C

Nadelen:

 • Bladverliezend in de winter
Toon meer Toon minder
Vanaf € 3,80
 • Bloeiende plant Bloeiende plant
Maximale breedte in cm
100
Maximale hoogte in cm
100 - 150
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw
Winterhardheid
Goed winterhard
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
50 - 70
Groeiwijze
Bossig, Compact, Opgaand
Latijnse naam
Hydrangea macrophylla 'Red Baron'
Eigenschappen
Bloeiende plant
P9 Tray

Hortensia 'Red Baron' Pot P9 tray

€ 3,80 Vanaf € 2,80

Hortensia 'Red Baron' Pot P9 tray

€ 3,80 Vanaf € 2,80
Beschikbaar
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
6
Wortelsoort
P9 Tray
Stuks per verpakking
18
Minimale besteleenheid
18
Bekijk details
Beschikbaar
 • 18+ € 3,80
 • 90+ € 3,20
 • 270+ € 2,90
 • 450+ € 2,80
Toevoegen om te vergelijken

Enorm populair door kleurrijke bloei

Vanwege hun uitbundige bloei kunnen hortensia’s al jaren op een enorme populariteit rekenen. Toch zou het te kort door de bocht zijn om hun populariteit alleen aan hun bloemen toe te wijzen. Hortensia’s zijn namelijk ook vrij makkelijke haagplanten. Ze gedijen op nagenoeg iedere grondsoort waar overtollig water gemakkelijk uit kan weglopen en hebben weinig verzorging nodig om ieder jaar weer hun mooie, bolvormige bloementrossen te laten zien. Een plek in de zon is aan te raden, omdat een hortensia 'Red Baron' die veel zonlicht vangt de meeste bloemen krijgt. Buiten de mindere bloei kan de hortensia echter uitstekend met schaduw omgaan.

Nadat uw hortensia planten achter de rug is bent u niet veel tijd aan de verzorging kwijt. Voor de bloei in het eerstvolgende jaar is het gunstig als u de uitgebloeide bloemen van de planten verwijdert en in het voorjaar kunt u ongeveer twintig procent van de takken af snoeien, maar verder kunt u de hortensia 'Red Baron' gewoon zijn gang laten gaan. Let wel op dat de grond rondom uw hortensia enigszins vochtig blijft. Vooral op zonnige standplaatsen moet dit goed in de gaten gehouden worden, omdat de grond daar sneller opdroogt.

Invloed op de bloeikleur

Hortensia’s zijn zuurminnende planten, maar dat betekent niet dat ze op een grond met een lage zuurgraad geen bloemen laten zien. Staan hortensia’s op een alkalische bodem, dan zullen de bloemen eerder paarsachtig dan rood worden. U heeft dus in zekere zin invloed op de kleur waarin uw hortensia’s bloeien. Tuingrond die niet van zichzelf heel alkalisch is kan bijvoorbeeld gemengd worden met kalk of aluminiumsulfaat om de bloemen van de hortensia 'Red Baron' een wat meer paarse gloed te geven.

Omdat de grote bloementrossen van de hortensia 'Red Baron' vrij zwaar kunnen worden is het wel aan te raden om uw hortensia op een beschutte standplaats te planten en ze eventueel te ondersteunen met bamboestokken. Vindt u na verloop van tijd dat uw hortensiahaag te hoog of te breed is geworden? U kunt deze haagplanten tot enkele tientallen centimeters boven de grond terugsnoeien; ze zullen daarna gewoon weer uitlopen. Wel kan het dan voorkomen dat de hortensia 'Red Baron' in het eerstvolgende jaar niet bloeit.

Hortensia 'Red Baron' online kopen

Wilt u er zeker van zijn dat uw exemplaren van de hortensia 'Red Baron' in de best mogelijke staat zijn en onderweg geen beschadigingen oplopen? Dan doet u er goed aan om bij Haagplanten.net uw hortensia online te kopen. Onze bloeiende haagplanten, wintergroene haagplanten en coniferen komen allemaal bij ervaren kwekers vandaan en worden door deskundige plantentransporteurs bij u thuis gebracht.

Toon meer Toon minder