Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Eikenbladhortensia 'Snow Queen'

Hydrangea quercifolia 'Snow Queen'

De eikenbladhortensia 'Snow Queen' (Hydrangea quercifolia 'Snow Queen') is een goed winterharde hortensiasoort die naast zijn witte bloementrossen ook sierwaarde heeft vanwege zijn mooie blad. Dit blad doet, zoals zijn naam al doet vermoeden, aan dat van de eik denken en heeft in het najaar een schitterende wijnrode kleur. Zijn bloemen, die aan het begin van de bloei in juli wit zijn en naar het einde van het bloeiseizoen (september) toe lichtroze worden, zorgen voor nog meer mooie kleuren in uw tuin.

Voordelen:

 • Staat lang in bloei met prachtige witte tot lichtroze bloemen
 • Sierlijk blad met een mooie herfstkleur
 • Kan goed tegen kou en wind, zelfs zeewind
 • Onderhoud neemt niet veel tijd in beslag

Nadelen:

 • Verliest in het najaar een groot deel van zijn bladeren
 • Wordt vrij breed, dus niet geschikt voor kleine tuinen
Toon meer Toon minder
Vanaf € 4,00
 • Bloeiende plant Bloeiende plant
 • Zeer winterhard Zeer winterhard
Maximale breedte in cm
100 - 150
Maximale hoogte in cm
150 - 200
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw
Winterhardheid
Goed winterhard
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
50
Groeiwijze
Bossig, Compact, Opgaand
Latijnse naam
Hydrangea quercifolia 'Snow Queen'
Eigenschappen
Zeer winterhard, Bloeiende plant
P9 Tray
Beschikbaar
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Stuks per verpakking
18
Minimale besteleenheid
18
Bekijk details
Beschikbaar
 • 18+ € 4,00
 • 90+ € 3,40
 • 270+ € 3,10
 • 450+ € 2,26

Hortensia met sierlijke bloemen en bladeren

Vraag verschillende tuiniers wat ze het mooist aan de hortensia vinden en de kans is groot dat ze allemaal over de bloei beginnen. Dat is goed te begrijpen. Ook de eikenbladhortensia 'Snow Queen' valt op door zijn rijke, decoratieve bloei, die bovendien ongeveer drie maanden aanhoudt. Het blad wordt minder vaak genoemd, maar bij de eikenbladhortensia 'Snow Queen' draagt dat ook zeker bij aan zijn schoonheid. Ook dit blad is lang te bewonderen, want deze eikenbladhortensia verliest als het kouder wordt slechts twee derde van zijn bladeren en kan daarom dus net als de liguster als semi-bladhoudend worden gezien.

Tijdens de bloei contrasteert de lichte bloemkleur schitterend met de grote, diepgroene bladeren van de eikenbladhortensia 'Snow Queen'. Om deze kleuren het beste tot hun recht te laten komen raden we aan om de eikenbladhortensia 'Snow Queen' een plek in de volle zon of halfschaduw te geven. Hoe meer zonlicht deze hortensia meekrijgt, hoe meer bloemen hij vanaf juli krijgt. En waar sommige hortensiasoorten door het gewicht van hun bloementrossen last hebben van de wind, kan de eikenbladhortensia 'Snow Queen' daar door zijn stevige takken goed tegen. Zelfs als het om zoute zeewind gaat.

Verzorging van de eikenbladhortensia 'Snow Queen'

De eikenbladhortensia 'Snow Queen' kan op bijna iedere grondsoort groeien, zolang de grond niet te nat of te droog is. Bij te natte grond kunnen zijn wortels gaan rotten, terwijl het blad en de bloei onder te droge grond lijden. Zware grond kunt u dus het beste draineren of behandelen. Is de grond in uw tuin wat droger, houd dan in de gaten dat de grond rondom uw hortensiahaag niet te droog wordt en geef water als dat wel dreigt te gebeuren.

Net als pluimhortensia’s bloeit de eikenbladhortensia 'Snow Queen' op nieuw hout. Zijn bloemen groeien dus op takken die datzelfde jaar nog gevormd zijn. Hierdoor is het voor de bloei goed als u de hortensia ’s winters of in het vroege voorjaar sterk terugsnoeit, tot 30 à 40 centimeter boven de grond. Doe dit wel in een periode waarin het niet vriest, zodat de snoeiwonden zo snel mogelijk genezen.

Eikenbladhortensia 'Snow Queen' online kopen

Een hortensia waarvan zowel de bladeren als de bloemen decoratief zijn: dat is de eikenbladhortensia 'Snow Queen'. Deze kunt u bij Haagplanten.net voor een goede prijs online kopen. Na het afronden van uw bestelling sturen onze topkwekers uw haagplanten zo snel mogelijk naar het door u opgegeven adres toe.

Toon meer Toon minder