Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Kardinaalsmuts 'Emerald ’n Gold'

Euonymus fortunei 'Emerald 'n Gold'

Euonymus fortunei 'Emerald ’n Gold' (kardinaalsmuts 'Emerald ’n Gold') is een breed opgaande, dichte struik die erg geschikt is voor gebruik als kleine haag. De kardinaalsmuts 'Emerald ’n Gold' heeft door zijn bonte, groen-gele blad een mooie uitstraling als haagplant en kan zowel gebruikt worden voor formele als informele hagen. De kardinaalsmuts 'Emerald ’n Gold' groeit prima op de meeste gronden, en kan zonder problemen op ieder moment van het jaar gesnoeid worden. Bij strenge vorst kunnen de bladeren van de kardinaalsmuts 'Emerald ’n Gold' wat roodachtig worden. Dit verschijnsel trekt na de vorstperiode weer weg. Door de compacte groei is de Kardinaalsmuts 'Emerald ’n Gold' ook erg geschikt voor kleine tuinen.

Voordelen:

 • Het bonte blad zorgt voor een leuke uitstraling 
 • Op ieder moment van het jaar probleemloos te snoeien 
 • Makkelijk te verzorgen soort, stelt weinig eisen 
 • Leuk bonter alternatief voor de buxus


Nadelen:

 • Door de maximale hoogte van 40-60 cm alleen geschikt voor kleine hagen
Toon meer Toon minder
 • Geschikt als lage haag Geschikt als lage haag
 • Makkelijk te snoeien Makkelijk te snoeien
 • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
Maximale hoogte in cm
< 50
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Vochtigheid
Droog, Normaal, Vochtig
Winterhardheid
Goed winterhard
Groei per jaar in cm
10 - 25
Latijnse naam
Euonymus fortunei 'Emerald 'n Gold'
Pot
Beschikbaar
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Wortelsoort
In pot
Minimale besteleenheid
10
Bekijk details
Beschikbaar
 • 10+ € 3,80
 • 15+ € 3,20
 • 50+ € 2,80
 • 200+ € 2,70
Toevoegen om te vergelijken

Kardinaalsmuts 'Emerald 'n Gold' – onze informatie

Kardinaalsmuts Emerald 'n Gold

'Emerald 'n Gold' als haagplant

De kardinaalsmuts 'Emerald 'n Gold' is een graag gezien lid van de euonymus-familie. Deze haag valt op door z'n mooi geschakeerde groen-gele bladeren, een verschil met de klassieke 'Emerald 'n Gaiety', die juist groen-wit kleurt. De “gouden” gloed, die deze haagplant haar naam gegeven heeft, is onmiskenbaar de grote charme van de 'Emerald 'n Gold', maar ook verder heeft deze plant alle goede eigenschappen van een kardinaalsmutshaag.

Net als de 'Emerald 'n Gaiety' is de kardinaalsmuts 'Emerald 'n Gold' goed winterhard. Vorstschade kan voorkomen, in de vorm van een rode kleur in de bladeren, maar deze vorstschade trekt in het warme seizoen weer weg, zodat u er verder geen last van zult hebben. De kardinaalsmuts 'Emerald 'n Gold' laat zich gemakkelijk snoeien en wordt niet heel groot, de plant is dus ideaal voor de kleinere tuin, of in combinatie met andere planten.

Kardinaalsmuts Emerald 'n Gold online

Kardinaalsmuts 'Emerald 'n Gold' online

Haagplanten.net is een webshop voor haagplanten. Bij ons koopt u al deze planten dus gewoon online. Het concept is simpel: wij kopen de beste planten in bij de beste kwekerijen, en u bestelt bij ons. Zo slaat u veel tussenstappen over en kunt u dus van een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding profiteren. Bovendien is de keuze groot, met planten als de kardinaalsmuts 'Emerald 'n Gold' verdiepen wij ons assortiment, zodat u voor interessante combinaties van planten kunt kiezen, of echt originele haagplanten.

De kardinaalsmuts 'Emerald 'n Gold' is door ons geselecteerd omdat deze plant over de eigenschappen beschikt die wat ons betreft ideaal zijn voor de tuinen van onze klanten. We merken dat er vraag is naar relatief kleine, informele hagen met een mooi kleuraccent. De 'Emerald 'n Gold' past natuurlijk perfect in dat plaatje. Overweeg eens om deze plant in een gemengde haag van euonymus-soorten op te nemen, dat geeft een prachtig effect! Bent u benieuwd naar de andere soorten haagplanten? Bijvoorbeeld de buxustaxusconiferenlaurierbeukenhaag of haagbeuk.

Toon meer Toon minder