Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Kardinaalsmuts 'Emerald ’n Gaiety'

Euonymus fortunei 'Emerald 'n Gaiety'

Euonymus fortunei 'Emerald ’n Gaiety' (Nederlandse naam kardinaalsmuts 'Emerald ’n Gaiety') is een breed opgaande, dichte struik die erg geschikt is voor gebruik als kleine haag. De kardinaalsmuts 'Emerald ’n Gaiety' heeft door zijn bonte, groen-witte blad een mooie uitstraling als haagplant en kan zowel gebruikt worden voor formele als informele hagen. De kardinaalsmuts 'Emerald ’n Gaiety' groeit prima op de meeste gronden, en kan zonder problemen op ieder moment van het jaar gesnoeid worden. Bij strenge vorst kunnende bladeren van de kardinaalsmuts 'Emerald ’n Gaiety' wat roodachtig worden. Dit verschijnsel trekt na de vorstperiode weer weg. Door de compacte groei is de kardinaalsmuts 'Emerald ’n Gaiety' ook erg geschikt voor kleine tuinen.

Voordelen:

 • Het bonte blad zorgt voor een leuke uitstraling 
 • Op ieder moment van het jaar probleemloos te snoeien 
 • Makkelijk te verzorgen soort, stelt weinig eisen 
 • Aantrekkelijk, minder formeel alternatief voor de buxus

Nadelen:

 • Door de maximale hoogte van 40-60 cm alleen geschikt voor kleine hagen
Toon meer Toon minder
 • Geschikt als lage haag Geschikt als lage haag
 • Geschikt in kleine tuinen Geschikt in kleine tuinen
 • Makkelijk te snoeien Makkelijk te snoeien
Maximale hoogte in cm
< 50
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Vochtigheid
Droog, Normaal, Vochtig
Winterhardheid
Goed winterhard
Groei per jaar in cm
10 - 25
Latijnse naam
Euonymus fortunei 'Emerald 'n Gaiety'
Pot
Beschikbaar
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Wortelsoort
In pot
Minimale besteleenheid
10
Bekijk details
Beschikbaar
 • 10+ € 3,80
 • 15+ € 3,20
 • 50+ € 2,80
 • 200+ € 2,70
Toevoegen om te vergelijken

Kardinaalsmuts 'Emerald 'n Gaiety' – Onze informatie

Kardinaalsmuts 'Emerald 'n Gaiety

Emerald 'n Gaiety als haagplant

Groen en wit maken samen 'n mooie kleurcombinatie, of tenminste, dat vinden wij bij Haagplanten.net, zoals u aan het design van onze website kunt zien. De kardinaalsmuts 'Emerald 'n Gaiety' is wat dat betreft een haagplant die goed bij onze winkel past. Het groen-witte gebladerte van deze haag is een mooi accent voor in de tuin. Deze euonymus-achtige ontbreekt dus zeker niet in ons assortiment!

Kardinaalsmuts, of Euonymus, is een groenblijvende heester met goede eigenschappen voor tuinen in onze regio. De haag groeit vrij compact, zodat ze ook erg geschikt is voor kleine tuintjes. De kardinaalsmuts 'Emerald 'n Gaiety' is goed winterhard, eventuele vorstschade openbaart zich door een verkleuring van de bladeren, maar dat trekt vanzelf weer weg. In het najaar ontwikkelt de haag besjes die worden gesmaakt door de vogels in de tuin (maar voor mensen giftig zijn).

Kardinaalsmuts Emerald 'n Gaiety bestellen

Kardinaalsmuts Emerald 'n Gaiety bestellen

U kunt de groen-witte kardinaalsmuts Emerald 'n Gaiety bestellen via het bestelmenu op deze pagina. Haagplanten.net heeft het online bestellen van tuinplaten eenvoudig gemaakt, met een overzichtelijk bestelmenu in de eerste plaats, maar natuurlijk ook met een groot assortiment en steeds de hoogste kwaliteit, zodat volop keuze hebt, en altijd zeker kunt zijn van de kwaliteit van uw haagplant. Bent u benieuwd naar de andere soorten haagplanten? Bijvoorbeeld de buxustaxusconiferenlaurierbeukenhaag of haagbeuk.

Bestel de kardinaalsmuts 'Emerald 'n Gaiety' via deze pagina, en winkel daarna nog even verder: juist kleinere hagen als de kardinaalsmuts kunnen prachtig gecombineerd worden met andere haagplanten en ze staan ook prachtig in een gemengde haag. Meng de Emerald 'n Gaiety met andere euonymus-soorten, of met andere groenblijvende haagplanten, uw tuin wordt er alleen maar aantrekkelijker door.