Pot

 1. Japanse broodboom ‘Variegata’ (40+ cm)
  Vanaf € 6,50
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  3.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  In Pot

  Minimum bestelaantal: 10

  Aantal:
  10+
  € 9,20
  15+
  € 7,70
  50+
  € 6,80
  200+
  € 6,50

  Directe levering

Japanse broodboom ‘Variegata’

Japanse broodboom ‘Variegata’

Aucuba japonica variegata als haagplant

De Japanse broodboom, of Aucuba japonica, is een haagplant met vele ondersoorten, waarvan een beperkt aantal ook echt geschikt is als haagplant. Haagplanten.net heeft voor u de twee beste ondersoorten geselecteerd, de aucuba japonica crotonifolia en de aucuba japonica variegata, de soort die u op deze pagina ziet. De variegata is een aantrekkelijke, winterharde haagplant met mooie bessen.

De bessen van de variegata verschijnen alleen bij oudere exemplaren, dus u moet wel wat geduld hebben. De bessen zijn in het kort ook het grote verschil met de crotonifolia, die als haagplant in principe geen bessen heeft; verder zijn er verschillen in de vorm en tekening van het blad. De Japanse broodboom variegata is een opvallende verschijning en kent vele liefhebbers, het is de meest verkochte broodboom in ons land.

Japanse broodboom 'Variegata' planten

Japanse broodboom 'Variegata' planten

De Japanse broodboom Variegata is over het algemeen goed winterhard, alleen bij al te strenge winters is het raadzaam de plant iets te beschermen. Ze gedijt het beste in de schaduw of in halfschaduw. Een bijzondere kwaliteit van deze aucuba is dat ze luchtvervuiling goed de baas kan, het is dus 'n geschikte haag om te planten in een stedelijke omgeving. Omdat de plant zich goed laat snoeien, is ze ook in een kleine tuin goed te handhaven.

Haagplanten.net is een webshop die zich uitsluitend in haagplanten specialiseert. Bij ons kunt u er dus altijd zeker van zijn dat de planten die wij verkopen, geschikt zijn als haagplant. Dat geldt dus ook voor de Japanse broodboom-soorten die wij aanbieden, in dit geval de Japanse broodboom 'Variegata'. Bestel deze haagplant online en plant een broodboomhaag waar u nog lang plezier van heeft! Bent u benieuwd naar de andere soorten haagplanten? Bijvoorbeeld de buxustaxusconiferenlaurierbeukenhaag of haagbeuk.