Pot

 1. Japanse broodboom ‘Crotonifolia’ (30-40 cm)
  Vanaf € 8,00
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  3.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  In Pot

  Minimum bestelaantal: 10

  Aantal:
  10+
  € 11,00
  15+
  € 9,40
  50+
  € 8,60
  200+
  € 8,00

  Directe levering

Japanse broodboom ‘Crotonifolia’

Japanse broodboom ‘Crotonifolia’

Crotonifolia als haagplant – onze informatie

De Japanse Broodboom Crotonifolia is een geliefde winterharde broodboom met een karakteristiek uiterlijk, dat het hele jaar door bij zal dragen aan de uitstraling van uw tuin. Typisch voor de Crotonifolia zijn de getande, stevige bladeren, die herinneren aan de Croton, een kamerplant. Dat verklaart dus meteen de naam, en het leert ons nog iets anders over de Aucuba Japonica Crotonifolia.

De Broodboom of Aucuba is in ons land vooral bekend geworden als kamerplant. De vergelijking met een andere kamerplant, die in de toevoeging Crotonifolia naar voren komt, is dus op die manier te verklaren. Zoals veel andere kamerplanten is de broodboom in ons klimaat in de regel niet winterhard, maar op deze regel is nu juist de aucuba japonica (“Japanse broodboom”) de uitzondering.

Aucuba japonica Crotonifolia planten

Aucuba japonica Crotonifolia planten

De Japanse broodboom die wij als haagplant verkopen is in ons klimaat goed winterhard. De Crotonifolia heeft de typische bladeren, met 'n sierlijke gele schijn. Een ander verschil met de tweede broodboom die we verkopen, de Variegata, is dat de Crotonifolia's die wij hebben geselecteerd geen bessen aanmaken. Dat betekent dat de haag het hele jaar door hetzelfde uiterlijk heeft.

De Japanse broodboom Crotonifolia is eenvoudig te bestellen in de webwinkel van Haagplanten.net. Ons brede aanbod van allerlei soorten hagen, met bekende en minder bekende soorten, is geheel afgestemd op tuinen in ons klimaat. Daarom past de Crotonifolia ook goed in ons assortiment. Een verrijking voor onze webwinkel, maar uiteraard des te meer voor uw tuin! Bent u benieuwd naar de andere soorten haagplanten? Bijvoorbeeld de buxustaxusconiferenlaurierbeukenhaag of haagbeuk.