Pot

 1. Berberis verruculosa (20-25 cm)
  Vanaf € 4,00
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  5.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  In Pot

  Minimum bestelaantal: 10

  Aantal:
  10+
  € 5,70
  15+
  € 4,80
  50+
  € 4,20
  200+
  € 4,00

  Directe levering

Berberis verruculosa – Onze informatie

Berberis verruculosa

Berberis verruculosa als haagplant

Van de berberis-soorten die in de webwinkel van Haagplanten.net worden verkocht is de berberis verruculosa duidelijk de grootste. De haag kan zo'n twee meter worden en draagt dan ook sterk bij aan het karakter van uw tuin. Ook in andere opzichten overtreft deze indrukwekkende haag de andere berberis-soorten. Bij ons leest u meer over de verruculosa.

De berberis verruculosa is een forse heester met een opvallende winterhardheid. Waar de andere berberissoorten die wij voor u selecteerden al 'n goede winterhardheid hebben, ze verdragen temperaturen tot -15, daar kan de berberis verruculosa zelfs temperaturen tot -20 aan. In het Nederlandse klimaat is dat natuurlijk ruim voldoende, u kunt deze haagplant dus zonder risico op vorstschade in uw tuin planten.

Berberis verruculosa in de tuin

Berberis verruculosa in de tuin

Net als andere berberis-soorten gedijt de berberis verruculosa goed in halfschaduw of in de schaduw. Het is een plant die weinig verdere verzorging nodig heeft, zelfs snoeien is niet noodzakelijk. Omdat de kans op vorstschade zo klein is, ligt het niet in de lijn der verwachtingen dat u om dit soort incidentele oorzaken hoeft te snoeien. Gelukkig maar, want de doornen maken het niet aangenaam om de berberis verruculosa te snoeien.

Het internet maakt het veel gemakkelijker om goede planten voor in de tuin aan te schaffen: in onze webshop kunt u zich immers uitgebreid oriënteren op de verschillende mogelijke planten, zowel op bekende en minder bekende soorten. Zo kunt u ook de keuze voor deze bijzondere, grote berberis verruculosa maken. Bij Haagplanten.net is haagplanten kopen makkelijk! Bent u benieuwd naar de andere soorten haagplanten? Bijvoorbeeld de buxustaxusconiferenlaurierbeukenhaag of haagbeuk.