Beukenhaag soorten

Beukenhaag soorten

Voor sommige haagplanten zijn er tientallen soorten verkrijgbaar. Ook van de beukenhaag bestaan er een aantal soorten. Haagplanten.net heeft twee soorten geselecteerd die alles in huis hebben wat onze klanten kunnen wensen. De welbekende groene beuk, met de mooie Latijnse naam fagus sylvatica, spreekt al sinds jaar en dag tot de verbeelding. Deze klassieke boom, die bijna een standaardonderdeel is van Europese loofbossen, wordt al eeuwenlang gebruikt als haagplant. Het gaat hier om een natuurlijke soort, die niet voortgekomen is uit veredeling en selectie.

Met de mooie en geliefde groene beuk krijgt u dus een echte inheemse boom in uw tuin. Voor wie op zoek is naar een haagplant met precies hetzelfde karakter als de beuk, maar met een interessante twist, hebben wij de rode beuk in ons assortiment opgenomen. De rode beuk, op z’n Latijn fagus sylvatica ‘Atropurpurea’, verschilt maar op één manier van de groene beuk, maar wel een opvallende: de groene beuk heeft precies wat je verwacht van een boom, namelijk groene blaadjes. De rode beuk heeft echter donkerpaarse bladeren, wat een uniek effect geeft in uw tuin. Deze soort is de laatste decennia daarom steeds populairder geworden. In de herfst zijn de bladeren van beide soorten overigens net zo rustiek bruin. Wilt u rode beuk kopen, of toch liever fagus sylvatica (de groene beuk) - voor beuken kopen gaat u vanzelfsprekend naar Haagplanten.net!

Beukenplanten in pot
Beukenplanten met kluit
Beukenplanten met blote wortel

Beukenplanten in pot, met kluit en blote wortel

Diversiteit beperkt zich niet alleen tot de soorten. Als u eenmaal hebt besloten of u rode of groene blaadjes wilt krijgt u nog een aantal andere opties te zien. Een belangrijk verschil tussen de verschillende opties die we aanbieden is te vinden in de wortels van de planten. Haagplanten.net verkoopt beukenplanten in pot, met kluit of met blote wortel. Voor elke optie valt wat te zeggen. Daarom bieden wij ze allemaal aan in onze shop. Planten in pot zijn het minst voordelig, maar kunnen het hele jaar door geplant worden, zolang het buiten niet vriest. Bovendien hebben potplanten een hogere overlevingskans. Planten met kluit zijn net als planten met blote wortels alleen in het seizoen beschikbaar. Een groot voordeel is echter dat deze planten voordeliger zijn (lees over de prijs van onze beukenhagen). Meer over het planten leest u in beukenhaag planten!

Kant-en-klare beukenhagen zijn een geval apart. Bij de opties die we hierboven benoemd hebben geldt dat de planten de eerste paar jaar nog moeten groeien in zowel breedte als lengte. Dit heeft als gevolg dat uw haag nog niet meteen zichtdicht is. Als u dat bezwaarlijk vindt, kunt u kiezen voor een kant-en-klare haag. Ook voor het repareren van een oude heg waarin enkele planten zijn doodgegaan en er een gat is ontstaan kunt u kiezen voor een kant-en-klaarhaag. U heeft dan meestal maar één of twee meter nodig, afhankelijk van de schade. Haagplanten.net is er dus voor iedere tuinbezitter!